J. Strandberg
Viestit: 1
Liittynyt: 28.01.15 11:13

Suomalaisen rakkauden historiaa

Turun yliopiston Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen ja Suomen historian dosentti Anu Lahtinen ovat kirjoittaneet ensimmäisen kokonaisesityksen suomalaisen rakkauden historiasta nimeltään Lemmen ilot ja sydämen salat. Suomalaisen rakkauden historiaa.

Teos avaa rakkauden merkitystä ja käytäntöjä keskiajalta nykypäivään, ja samalla se tulee korjanneeksi monta entisajan rakkauteen liittyvää väärinkäsitystä. Kirjan luettua oma aikamme ei enää näytä niin poikkeuksellisen vapaamieliseltä vaan paikoin jopa ahdasmielisemmältä kuin vanhat ajat. Kirja siis korjaa monia menneisyyteen liittämiämme väärinkäsityksiä, joista joitain käytetään poliittisina keppihevosina ajankohtaisissa keskusteluissa. Mutta mikä tärkeintä, teos on varsinainen lukuelämys.

Oheisesta linkistä löytää luettavakseen myös lukunäytteen. Alla kirjan takakansiteksti.
http://www.kirja.fi/kirja/anu-lahtinen/ ... 510401620/


Ihastuttava aikamatka suomalaisen rakkauden saloihin keskiajalta nykypäivään

Lemmen ilot ja sydämen salat sukeltaa suomalaisen rakkauden juhlaan ja arkeen, unelmiin ja käytäntöön ja loihtii eteemme menneen maailman kiehtovien ihmiskohtaloiden kautta. Kun kyseessä on rakkaus, kaikki ei ole aina sitä miltä
näyttää, niin menneisyydessä kuin nykyisyydessäkään.

Anu Lahtinen ja Kirsi Vainio-Korhonen poistavat monta verhoa lukijan silmien edestä. He kuvaavat lukuisten henkilötarinoiden maustamina niin keskiajan ritariromantiikkaa, rakkautta 1600-luvun ankaran puhdasoppisuuden varjossa, valistuksen ajan eroottista ilottelua kuin nykypäivän moderneja tuuliakin.

Ensimmäisessä suomalaisen rakkauden historiaa valottavassa teoksessa muistetaan rakkauden eri ilmenemismuodot, yhteiskunnan asettamat puitteet ja kielletty rakkauskin.

Lemmen ilot ja sydämen salat on rakkauden iloa mutta myös tuskaa henkivä lukuelämys!

ISBN 978-951-0-40162-0
WSOY

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”