Veikko I Palvo
Viestit: 1419
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukrainan jälleenrakennus 486 miljardia $

Veikko I Palvo kirjoitti:
22.05.24 08:58


Euroopan Unionin maantieteellisestä laajenemisesta yhdeksään uuteen EU-jäsenmaahan:
https://en.wikipedia.org/wiki/Potential ... pean_Union
Balkanille, mm. Serbia, jonne suunnitellaan Kiinan Belt and Road suurinopeuksista junayhteyttä Belgrad - Budapest ja Xinhua Budapest uutisoi 18.5.2024 aiesopimuksesta rakentaa öljy-/kaasuputki Unkarista Serbiaan.



Veikko Palvo
Itäisen Keski-Euroopan ja Balkanin suunnalla laajentumia näyttää harjoittavan myöskin Kiinan kommunistisen puolueen Belt and Road,
pres. Xi Jinping käynnisti BRI:n Kazakstanin vierailullaan syyskuussa 2013 ja ehkäpä Kiinan uudella kaupallisella aluevaltauksella on ollut vaikutusta Kremlissä Ukrainan miehityspäätökseen 20.2.2014, Krimillekin Venäjän tunnuksettomat sotilaat ilmestyivät helmikuun 2014 lopulla.

Putinin Venäjä oli 2014 jo palaamassa `stalinistiseen tulevaisuuteensa´ ja 24.2.2022 Ukrainaan hyökkäys täydensi siirtymää takaisin stalinismiin.
Stalin uskoi joulukuussa 1939 pääsevänsä parissa viikossa Helsinkiin ja Putin uskoi valloittavansa Kiovan ja Ukrainan yhtä nopeasti.

Ukraina alkoi v. 2013 viedä mm. maissia Kiinaan, jonka valtion puolisotilaallinen bingtua-järjestö vuokrasi Ukrainalta 100 000 hehtaaria maatalousmaata viljan viljelyyn ja sikojen kasvattamiseen 50 vuodeksi.
Kiina korjausrakensi Ukrainan satamia, mm. Mariupolin satamaa 50 miljoonan $:n arvosta.

Kiina - Ukraina kauppa ei ollut kovin suurta, mutta olihan sekin Kiinan Belt and Road- suunnitelman käynnistämistä keski- ja itä-euroopassa,
alkuun 17+1 ja nyt 14+1 maata.
Belt and Road Kiinassa on keskus ja muut maat ulkokehällä kuin pyörän napa ja puolat.
Venäjän 24.2.2022 Ukrainan valtausyrityksen käynnistyttyä Ukrainan ulkomaankauppa pysähtyi, eikä Kiinaan voinut viedä viljaa, maissia ja raaka-aineita.
http://cna.org/our-media/indepth/2022/0 ... -to-europe
Autoritaaristen valtioiden uhkien tunnistaminen ulottui koskemaan myöskin Kiinaa, jonka katsotaan Ukrainan sodassa olevan väärällä puolella, mutta Kiinalla on edelleen Balkanilla ja Keski-EU:ssa läheisiä kumppaneita.

Kiina osti Kreikalta v. 2015 Ateenan Pireuksen satamasta 67 % ja 11.2015 Kiina ja Unkari solmivat sopimuksen Budapest - Belgrad - Pireus rautatien rakentamisesta. Kiina rahoitti radasta 20 vuoden lainalla 85 % ja rakentaminen aloitettiin 11.2017 Serbiassa, jolla on Unkarin tavoin läheiset suhteet myöskin Venäjään.
Serbia on ainoana Euroopan maana ostanut Kiinalta FK-3 ilmatorjuntaohjusjärjestelmän.

Maailman suurin autoakkujen valmistaja Kiinan CATL ilmoitti elokuussa 2022 rakentavansa Euroopan suurimman litium-akkutehtaan 7,3 miljardilla Unkarin Debreceniin. Joku saksalainenkin autovalmistaja näyttäisi suhtautuneen hankkeeseen myötämielisesti, onhan Saksalla suuria investointeja Kiinassakin.
http://debrecen.hu/en/local/news/the-bi ... n-debrecen
Helsinki-Tallinna tunnelikin näyttäisi olevan jonkinlainen Belt and Roadin aiehanke, eihän Kiina tuollaisiin hankkeisiin rahaa sijoittaisi, Kiinahan on "teollistumisessaan" ja tuotteiden myynnissä läntisille markkinoille käyttänyt muutoinkin länsimaista rahoitusta.

Veikko Palvo

Veikko I Palvo
Viestit: 1419
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukrainan jälleenrakennus 486 miljardia $

Veikko I Palvo kirjoitti:
24.05.24 00:08




Putinin Venäjä oli 2014 jo palaamassa `stalinistiseen tulevaisuuteensa´ ja 24.2.2022 Ukrainaan hyökkäys täydensi siirtymää takaisin stalinismiin.
Stalin uskoi joulukuussa 1939 pääsevänsä parissa viikossa Helsinkiin ja Putin uskoi valloittavansa Kiovan ja Ukrainan yhtä nopeasti.




Veikko Palvo
Reuters uutisoi 24.5.2024 Kremlin " rauhanpuolustusoperaation ", jossa viidestä ( 5 ) Kreml-tietovuotajista yksi kertoo Putinin haluavan Ukrainan sodassa "jäätynyttä nykyrintamalinjaa" ja toinen ei puhe jäätymisistä mitään ja yksikään ei puhu Ukrainan alueellisesta koskemattomuudesta sen kansainvälisesti tunnustetuin rajoin.
http://reuters.com/world/europe/putin-w ... 024-05-24/

Putinin Venäjän palattua " stalinistiseen tulevaisuuteensa ", tulee mieleen Talvisodan rintamalinjan sijainti kartalla 13.3.1940 "Välirauhan" solmimishetkellä.
Stalin otti NL:lle otollisessa yleistilanteessa Suomen ja Karjalan maa-aluetta kaksi kertaa enemmän kuin mitä puna-armeija oli kyennyt valloittamaan sodassa.
Suomen armeijan ja Karjalassa vielä olleiden siviilien oli vetäydyttävä kiireesti 7 kilometrin päivämarssein pois Stalinin kynällä valloittamalta alueelta Viipurin, Käkisalmen ja Sortavalan itäpuoliselta linjalta ja Salmin Mantsi-Lunkulansaaren rintamalinjalta 20 kilometrin päästä vuoden 1939 rajalta.
http://luovutettukarjala.fi/kartat/talv ... tlinja.htm
Stalin katsoi 13.3.1940:kin piirtämänsä rajalinjan ja rauhan ` väliaikaiseksi ´, Molotov käskyn mukaisesti pyysi Stalinin Puolan aseveli Hitleriltä Berliinissä 1940 lopulla saada "ratkaista Suomen kysymys" sotilaallisesti ja kiellon saatuaan vaikka "Suomen sisäisin keinoin".

Putinilla on 24.5.2024 tarkoituksellisesti vuodatetussa ehdotuksessa Ukrainan sodasta Stalinin tavoin "ketunhäntä kainalossa", mutta yleistilanne ei ole Ukrainalle epäedullinen, kuten se oli Suomelle Moskovassa 13.3.1940.


Veikko Palvo

Veikko I Palvo
Viestit: 1419
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

Potemkin esitteli Katariina II:lle kulissejaan Krimillä v. 1783 ja samana vuonna maaorjuus ulotettiin laajaan hetmanien kasakkavaltioonkin.
Krimin sodan tappion kärsinyt Aleksanteri II harrasti nuorten tsaarien aluksi uudistuksia ja maaorjuus lopetettiin 1861 ilman maareformia.
Suomessa Aleksanteri II Parolassa J.V.Snellmanin kanssa keskusteltuaan sääti kieliasetuksen, mutta Ukrainaan tsaari asetti 1876 Ems-ukaasin, jolla kiellettiin ukrainan kielen käyttö ja Ukrainan kielen ja kulttuurin kehittäminen.

Vapautuneet maaorjat, kolme neljäsosaa venäjänmaalaisista, asettuivat Kommuunikyliin ja Mir-kyläyhteisöissä maa ei kuulunut asujille ja pellotkin jaettiin Mirin veronmaksukyvyn turvaamisen pohjalta. Mir sääteli asujiensa elämänmenon kaikilla alueilla ollen esikuvana samanlaiselle myöhemmälle kolhoosi-järjestelmälle.
MIR-Kommuunin on arveltu olleen eräänä esikuvana mm. preussilaiselle Karl Marxille.

https://en.wikipedia.org/wiki/Obshchina -yhteisöt / Hromadat on Ukrainassa järjestetty 2014 ehdotuksen pohjalta uudelleen,
1469 Hromadaa ja 7744 Starosta Okrugia https://en.wikipedia.org/wiki/Hromada .

Venäjällä Putin hyväksyi syyskuussa 2022 suuren Ukrainaan hyökkäyksen alun jälkeen 31-sivuisen ukaasin ja ulkopolitiikankin doktriinin
Russkij Mir, jossa Venäjän ja "venäläisen maailman" vihollisiksi julistetaan länsimaailma, NATO, "fasistit" ja "natsit" Ukrainassa.
ja
( Venäjän ydinaseet suojaavat Russki Miriä Kiinan suunnaltakin uhkaavalta potentiaaliselta viholliselta, Hrushtshovin NL:kin oli sotajalalla Kiinan kanssa yhteisestä ideologiasta huolimatta ja tuo "ideologinen asehan" on menneisyyttä. )

Venäläinen maailma, Russki MIR, ei tunnusta tai tunnista valtioiden rajoja, se on kaikkialla missä ihmiset puhuvat ja ajattelevat venäjäksi.

"Maasta, joka on vallattu venäläistä verta vuodattamalla ei koskaan luovuta", kirjoitti pres. Mauno Koivisto Venäjän ideassa.

Russki MIRin käsitettä voi verrata Neuvostoliiton julistukseen, jonka mukaan kaikkien maailman työläisten tulisi liittyä yhteen.

Euroopan parlamentti päätti 15.12.2022 tahallisesti aiheutetun Holodomor-nälänhädän Ukrainassa olleen Kansanmurhan,
http://europarl.europa.eu/news/fi/press ... ovat-mepit ,
mutta
Russki MIR sisältänee ajatuksen samanlaisen oikeutuksesta Butshan joukkomurhasta Kiovan lähellä päätellen.
Lundin yliopiston Tomas Sniegon sanoo Venäjän kiistämisen Butshasta tuovan mieleen Katynin joukkomurhan v. 1940 vaiheet ja väitteet
http://theconversation.com/russias-deni ... cre-180800
50 vuoden aikana.

"Russki MIR, Venäläinen maailma" näyttäisi olevan laajalti hyväksytty venäjänmaalaisten piirissä - vastalauseita ei ole esiintynyt - vaikka se merkitseekin paluuta kommunismin ajan "loistavaan tulevaisuuteen" joskus seuraavilla sukupolvilla ja loistava tulevaisuus oli taivaanrannassa, joka oli aina yhtä kaukana, mitä lähemmäs sitä meni.

Russki MIR Ukrainaan hyökänneenäkin ainoastaan tappaa ja raunioittaa.

Butsha Kiovan lähellä oli venäläisen sotilasosaston miehittämänä noin kuukauden ajan ja tällaisen menettelytavan sanotaan olevan venäläisten sotilaiden "normaalia" vastarinnan ennalta ehkäisevää tukahduttamista. Afganistanin sodassakin venäläiset tappoivat monia ja enemmän afganistanilaisia lähti pakoon Iraniin ja Pakistaniin.

Veikko Palvo

Veikko I Palvo
Viestit: 1419
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Russki MIR Ukrainan miehitetyillä alueilla

Veikko I Palvo kirjoitti:
01.06.24 11:01

Venäläinen maailma, Russki MIR, ei tunnusta tai tunnista valtioiden rajoja, se on kaikkialla missä ihmiset puhuvat ja ajattelevat venäjäksi.

Russki MIRin käsitettä voi verrata Neuvostoliiton julistukseen, jonka mukaan kaikkien maailman työläisten tulisi liittyä yhteen.


Russification in occupied Ukraine- haulla tulee monia sivuja Russki MIRistä Ukrainan miehitetyillä alueilla, mm. Euroopan yleisradioliitto EBUn ja
ISW 20.2.2024: Kremlins occupation playbook coerced russification and ethnic cleansing
https://understandingwar.org/sites/defa ... aybook.pdf

Donetsk, Luhansk, Krim, Herson ja Zaporizhhia ja Venäjän miehitys Ukrainan alueilla alkoi vuonna 2014.
ISW:
1. Pakollinen venäläistäminen ja etninen puhdistus ( russification = forced Russki MIRiin ) : opittava ja käytettävä venäjän kieltä ja opittava venäläinen historiakäsitys, jota opetetaan kouluissakin Moskovan oppikirjoin ja -suunnitelmin,
mikä kieltää ukrainalaisen identiteetin olemassaolon.

Junarmija koululaisille erityisesti Krimillä, "venäläinen isänmaallisuus opetuksessa", sotilaskoulutusta
Nashit, Putin-Jugend näyttäisi jääneen Junarmijan varjoon ja taustalla on neuvostoaikainen Komsomol ja samanlainen Hitler-Jugend, sosialismin ideologiat kylläkin poikkesivat toisistaan.

Venäjän miehittämissä Ukrainan osissa on noin 5 miljoonaa ukrainalaista asukasta ja lisäksi noin 5 miljoonaa on karkotettu/ kyyditetty Venäjälle.
YK:n siirtolaisjärjestö IOM:n tutkimuksen 1.4.2022 mukaan Ukrainan sisäisiä pakolaisia / evakkoja oli 7,1 miljoonaa.

YK:n UHHCR:n tilaston mukaan Euroopassa on 16.5.2024 mennessä rekisteröity 5 942 300 ukrainalaista pakolaista ja muualla lännessä
27.3.2024 mennessä 541 200 eli yhteensä 6 483 500 ukrainalaista pakolaista
Ja
samaan aikaan poliitikot puhuvat eurovaalitunnelmissa humanitaarisesta pakolaisuudesta Afganistanista ja Afrikasta, pitäisikö ottaa lisää tai pitäisikö lisätä Suomessa käytössä olevaa vuosittaista kiintiötä ja eteläisen pallonpuoliskon toteutunutta väestöräjähdystä ei näytettäisi huomioitavan, puhutaan `lmastopakolaisuudesta´ mm. Afrikasta, jonka väestömäärän ennustetaan "räjähtävän" kaksinkertaiseksi hyvin lyhyessä ajassa. Jotkut poliitikot puhuvat taloudellisista turvapaikanhakijoista ja vasemmisto kutsuu heitä äärioikeistolaisiksi, joita näyttää asustelevan mm. Englannissakin. Laitonta siirtolaisuutta / pakolaisuutta Meksikon-USAn rajan yli hillitsevät vuorotellen republikaanit ja demokraatit.


On pakko ottaa Venäjän passi ja vannoa uskollisuutta Venäjälle varmistaakseen ruuan saannin, pääsyn koulutukseen ja terveydenhuoltoon,
lääkkeiden saannin jne. Ilman passia ei oteta sairaalaankaan, eikä saa esim. insuliinia ( EBU ch sanotaan miehitettyjen alueiden ukrainalaisten elävän "mustassa aukossa" - toimittajat eivät saa tietoja paikan päältä ja miehityksen alla elävät saavat vain "venäläisiä uutisia".

ISW 2. Ukrainan miehitettyjä alueita käytetään työvoiman saamiseksi, Venäjän Rosstatin mukaan Venäjän väkiluku vähenee 600 000:lla per vuosi.
Ja 800 000 - 900 000 venäläistä on paennut maasta, heidän joukossaan 700 000 kutsuntoja paennutta.
Miehitetyn alueen Venäjän passin pakosta ottanut lienee asevelvollinenkin, miten lienee Venäjälle karkotettujen osalta, passi ja kansallisuus?

Ukrainan miehitettyjen alueiden asukkaat halutaan saada riippuvaiseksi miehityshallinnosta mm. sosiaalipalveluin ja
miehitetyt alueet on tehty ja tehdään taloudellisesti Venäjästä riippuvaisiksi.

"Russki MIR" tietenkin sallii ainoastaan venäjänkielisen `venäläisen maailman ja identiteetin`, muut ovat `kansanvihollisia` neuvostoterminä.

Veikko Palvo

Veikko I Palvo
Viestit: 1419
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Russki MIR Ukrainan miehitetyillä alueilla

Veikko I Palvo kirjoitti:
02.06.24 23:49
Veikko I Palvo kirjoitti:
01.06.24 11:01

Venäläinen maailma, Russki MIR, ei tunnusta tai tunnista valtioiden rajoja, se on kaikkialla missä ihmiset puhuvat ja ajattelevat venäjäksi.

Russki MIRin käsitettä voi verrata Neuvostoliiton julistukseen, jonka mukaan kaikkien maailman työläisten tulisi liittyä yhteen.



Junarmija koululaisille erityisesti Krimillä, "venäläinen isänmaallisuus opetuksessa", sotilaskoulutusta
Nashit, Putin-Jugend näyttäisi jääneen Junarmijan varjoon ja taustalla on neuvostoaikainen Komsomol ja samanlainen Hitler-Jugend, sosialismin ideologiat kylläkin poikkesivat toisistaan.


Venäläistämisen erityisesti Venäjän valloittamilla reuna-alueilla katsotaan alkaneen vuonna 1863, kirjoitetaan European History Onlinessa:
http://ieg-ego.eu/en/threads/models-and ... ietization
Tosin jo Nikolai I koko hallintokautensa ( v. 1825 - 1855 ) sotia käyvänä oli julistanut yksinvaltiuden, ortodoksiuskonnon ja venäjän kielen olevan Venäjän imperiumin perusta.
Aleksanteri II vapautti 1861 maaorjat maareformia toimeen panematta MIR-kyläyhteisöihinsä ja v. 1863 tsaari antoi Parolassa kieliukaasinsa siirryttäessä kohti venäläistä maailmaa lopullisena tavoitteena.

Ukrainalle Aleksanteri II antoi v. 1876 Ems-kieliukaasin, jolla kiellettiin painettu ukrainan kieli, ukrainalaiset laulut, teatteri jne. ja ukrainalaiset eivät liene pystyttäneet Aleksanteri II:n patsasta.

IEG:n lähdeluettelossa on myös Tuomo Polvisen Imperial borderland: Bobrikov and the Attemped Russification of Finland 1898 - 1904, Durham 1995 = Valtakunta ja rajamaa WSOY v. 1984, jossa on kuvattuna Bobrikovin toteuttamina ensimmäisen sortokauden aikana kaikki samat venäläistämistoimet, joita Putinin Venäjä näyttää käyttävän Ukrainan miehitetyillä alueilla lisättynä ukrainalaisten kyydityksinä Siperiaan.

Krimin sodan tappion johdosta Aleksanteri II näyttäisi halunneen näyttää Venäjän mahtavuutta pystyttämällä 1862 Novgorodiin 100 tonnisen monumentin, jossa on myös 129 henkilön patsaat, mutta ei Iivana IV Julman patsasta,
Novgorodissa säilyneen ortodoksiuskonnon 1000-vuotisesta historiasta. Valamo on perustettu 1329 ( Kirkinen ) ja Solovetskin luostarilinnoitus 1400-luvun alussa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Millennium_of_Russia
Venäjän historian voisi katsoa alkavan Iivana Julman julistautumisesta tsaariksi tai kenties ensimmäisen Romanovin valtaannoususta v. 1613?

Monumentin pohjana on kuitenkin nähtävästi ollut Iivana Julman käskystä laadittu kuvitettu historian kronikka
`maailman luomisesta vuoteen 1567." Ivan Julman kronikkaa on alettu koota Moskovan suuriruhtinas Iivanan julistautuessa Caesariksi /tsaariksi. https://en.wikipedia.org/wiki/Illustrat ... e_Terrible
Lieneekö Iivanan kronikassa kuvattu 240 vuoden mongolivallan aikaa, jolloin Moskova mongolien verojenkerääjänä nousi arvossa ja mahtavuudessa Moskovan suuriruhtinaskunnaksi?
Krimin tataarit polttivat vielä Moskovankin Iivanan aikakaudella.

Aleksanteri II:n Novgorod-momumentissa mongolivalta 240 vuoden ajan näyttää sivutun ohimennen ja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mongoliva ... inions.jpg Vladimir Putin näyttäisi sivuuttavan mongolivallan ajan samalla lailla pystyttäen Kremliin Bysantin ortodoksiuskon kasteen ottaneen Kiovan ruhtinaan patsaan.

Stalin aikaansai Ukrainaan 3,9 miljoonaa ( T.Snyder ) ukrainalaista surmanneen Holodomor nälänhädän vuosina 1932 - 1933 ja kaksikolmasosaa vuosien 1918 - 1939 Ukrainasta oli ` mustan mullan ´ maata, jonka lauha ilmasto sallii kaksi satoa vuodessa.
Nykyinen Länsi-Ukraina oli 1939 Puolan eteläosa.

Kazakstanissa ja Kaukasuksellakin kuoltiin nälkään Moskovan Kremlin yritettäessä luoda sosialistisen uskonnon ja kokonaan uuden neuvostoihmisen, Homo Sovieticuksen, joka tietystikin puhui venäjää.
Stalinia ylistetään Putinin Venäjällä yhä vuoden 1945 voittajana N-Venäjän "suurvaltahetkellä ja Nikita Hrushtshovin ja Leonid Brezhnevin
( Nikita oli kasvanut Ukrainassa ja Leonid syntyperäinenkin, joka passissaan vaihtoi kansallisuudekseen Venäjän. )
valtakausina venäjästä piti tulla "toinen äidinkieli" Ukrainassakin, kuten itä-blokin maissakin.

Veikko Palvo

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”