jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

kpj kirjoitti:Alasampuminen tapahtui 17. heinäkuuta. Jostain selittämättömästä syystä ns. mustat laatikot makaavat edelleen - mikäli oikein ymmärrän - Farnboroughssa.
Ohjaamon äänitallenne (CVR) ei tarvitse koodien murtamisia eivätkä lennonjohdon kommunikaatiot lennon kestäessä tarvitse salaamista.
Viestitallenteita on julkistettu jo syyskuussa Hollannin onnettomuustutkintakomitean väliraportissa.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/09 ... 89224.html

http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/ph ... actief.pdf

CVR-tiedot ovat pdf:n sivulla 19.

Mh17 ei lähettänyt hätäkutsua tai mitään muutakaan tavallisuudesta poikkeavaa, samoin koneen tekniikka toimi normaalisti. Ohjaamotallenne päättyi klo 13.20:03. Raportista tulee varmaan tulossa kattavampi, lopullinen versio.

Jos isku mitä todennnäköisimmin tuli ulkoapäin, se tuli niin nopeasti, etteivät koneessa olijat huomanneet mitään. Silloin mustan laatikon keskustelutallenteissa tuskin on yhtään mitään tästä kertovaa. Venäjän ulkoministeri ja hänen äänitorvensa viittaavat siihen että nämä tiedot voisivat paljastaa jotakin olennaista koneen kohtalosta. Se on hyvin epätodennäköistä. Nähtävästi vaatimusten ainoa tarkoitus on ilmeisesti esittää, että ohjaamossa olisi tallentunut tällainen huudahdus: "katso, ukrainalainen hävittäjä, ja se tulee meitä kohti!"

Koska mustat laatikot olivat useita päiviä itäukrainalaisten soturien ja FSB:n käsissä, on mahdollista, että niitä on käsitelty. Silloin aitouden varmistaminen vaatii jo selvästi enemmän tutkimista kuin normaalit onnettomuustallenteet.


Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 17:05

Re: Ukraina

Meille opetettiin koulussa tulkintaa, jonka mukaan edustuksellisessa kansanvallassa kansalaisilla on oikeus muodostaa puolueita ja osallistua niiden kautta julkisen vallan eli lainsäädäntö- ja hallitusvallan käyttämiseen.

Presidentti Urho Kekkosen tunnetun tokaisun mukaan kaikissa Euroopan maissa on huomattu, että poliitikoille on aina oma suu kontin suuta rakkaampi.

Tämä pätenee erityisesti Ukrainassa ja Kiovassa.

Yleisradion toimittaja Marja Mannisen TV2:n Venäjä illassa 14.4. antaman lausunnon mukaan Kiovan keskustassa Maidanin barrikaadeilla CIA:n tytöt ja pojat olivat kaatamassa Ukrainan laillista hallitusta ja presidenttiä, "vapaan kansanvallan airuina" , jo ennen kuin CIA sai houkuteltua rahalla Maidanin leiriin Kiovan kolmen oppositiopuolueen tuhannet aktiivit.

Mikä rooli CIA:lla ja sen 10 000 "asiantuntijalla" on ollut Kiovassa parlamenttivaaleja varten perustetettujen "puolueryhmittymien" rakentamisessa ja ehdokkaiden seulonnassa ja uuden hallituksen ministerien valinnoissa, tullee aikanaan julkiseksi.

Youtubessa julkistetun puhelinkeskustelutallenteen mukaan Yhdysvaltojen varaulkoministeri ja maan Ukrainan suurlähettiläshän osallistuivat jo helmikuussa Kiovan vallankaappaushallituksen jäsenten seulontaan ja valintoihin.

Keväisiä Krimin vaaleja, toukokuisia presidentinvaaleja sekä tuoreita Ukrainan ja Itä-Ukrainan viime viikkojen vaaleja, on arvioitu monin tavoin puuteellisiksi.

Muistettakoon nyt kuitenkin kaikkien rehellisten vaalien äitinä Floridan presidentinvaalia 7.11.2000 ja sen ylittämätöntä, kuulua "ääntenlaskentaa".

Floridassa korkeimman oikeuden päätettyä olla vahvistamatta presidentinvaalin tulosta koskevaa Floridan keskusvaalilautakunnan päätöstä ja määrättyä uusintalaskenta suoritettavaksi, epäselvän äänestyslipun sekä reijitys- ja laskentavirheiden takia, kuvernööri Jeff Bush esikuntineen kääntyi liittovaltion korkeimman oikeuden "tovereiden" puoleen.

Niinpä siinä sitten kävi niin, puoluepoliittisesti valittujen korkeimman oikeuden oikeistolaisimpien "toverituomareiden" äänin 6-5 keskeytettiin Floridan korkeimman oikeuden määrämä vaalilippujen uusintalaskenta ja julistettiin Floridan kuvernööri Jeff Bushin veli George voittajaksi väärän, ja jo kertaalleen kumotun ja selvästi virheellisen, laskentatuloksen perusteella 573 äänellä.

Todellisuudessa Al Gore sai 7.11.2000 noin 50.000 ääntä enemmän Floridassa kuin kuvernöörin veli, George Bush. Floridan keskeytetyn uusintalaskennan mukaan ehdokas Al Gore olisi tullut nimetä laillisesti Yhdysvaltojen uudeksi presidentiksi.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Yleisradion toimittaja Marja Mannisen TV2:n Venäjä illassa 14.4. antaman lausunnon mukaan Kiovan keskustassa Maidanin barrikaadeilla CIA:n tytöt ja pojat olivat kaatamassa Ukrainan laillista hallitusta ja presidenttiä, "vapaan kansanvallan airuina" , jo ennen kuin CIA sai houkuteltua rahalla Maidanin leiriin Kiovan kolmen oppositiopuolueen tuhannet aktiivit.
Ei Manninen noin sanonut. Tuon voi vaikka tarkistaa kommentistani viewtopic.php?f=10&t=5566&start=555#p34402.

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 17:05

Re: Ukraina

Klaus Lindgren kirjoitti:
Martti Tapio Pelho kirjoitti:Yleisradion toimittaja Marja Mannisen TV2:n Venäjä illassa 14.4. antaman lausunnon mukaan Kiovan keskustassa Maidanin barrikaadeilla CIA:n tytöt ja pojat olivat kaatamassa Ukrainan laillista hallitusta ja presidenttiä, "vapaan kansanvallan airuina" , jo ennen kuin CIA sai houkuteltua rahalla Maidanin leiriin Kiovan kolmen oppositiopuolueen tuhannet aktiivit.
Ei Manninen noin sanonut. Tuon voi vaikka tarkistaa kommentistani viewtopic.php?f=10&t=5566&start=555#p34402.
Kun ilmoitin nuo Mannisen sanomisten tarkat minuutit ja sekunnit Ylen Areenan tallenteesta jo huhtikuussa tähän keskusteluun, niin lienen kuunnellut ja sitten kirjoittanut sanomiset oikein. ''

Manninenhan kysyi TV2 Venäjä-illassa "Oliko kysymyksessä Yhdysvaltojen interventio?" ja vastasi itse. Kieltämättä varsin rohkea kysymys ja ilmeisen ylivoiman esim. Hesarin toimittajille kysyttäväksi ja pohdittavaksi.

Manniselta kysyttiin tarkennusta tähän yhdysvaltalaisten rooliin Kiovassa mutta hän oli studiossa haluton jatkamaan keskustelua omista havainnoistaan.

Meidän tulisi kantaa enemmän huolta siitä, että sadoista Kiovassa talvella ja keväällä vierailleista Suomen median palkollisista, toimittajista ja kuvaajista, vain Ylen toimittaja Marja Manninen on rohjennut tuoda julki omat havaintonsa yhdysvaltalaisten roolista ja läsnäolosta Kiovan Maidanilla.

Kun oletan Mannisen havaintojen olevan totuudenmukaisia, niin hyvä kysymys on, minne ovat kadonneet muitten suomalaistoimittajien ja kuvaajien havainnot ja julkiset pohdinnat yhdysvaltalaisten läsnäolosta Kiovan barrikaadeilla Ukrainan laillista presidenttiä ja hallitusta kaatamassa?

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Kiinnostavaa nähdä riittääkö Venäjälle Krimin ja Ukrainan itäosien valtaus vai hyökkääkö se nyt myös muualle Ukrainaan. Mariupol seuraavaksi?
Venäjän isänmaallisimpien ajattelijoiden ja vaikuttajien seura Izborskin klubi, lupasi järjestää seuraavan kokouksensa Novorossiassa, eli Kaakkos-Ukrainassa. Klubin jäsenet valmistautuvat täysimittaiseen ”kylmään sotaan” ja suunnittelevat rauraesiripun laskua Venäjän rajoille.
Izborskin klubin kokous pidettiin 27 elokuuta Izborskin kaupungissa Pihkovan alueella. Kokouksen ohjelma lähti käyntiin omalaatuisesta seremoniasta, jolle keksittiin nimeksi ”maanlasku”: tällä kerta Pyhän kukkulan huipulle oli tarkoitus laskea Krimistä tuotua maata.viewtopic.php?f=10&t=5744&p=34310&hilit=fontanka#p34310

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:Kiinnostavaa nähdä riittääkö Venäjälle Krimin ja Ukrainan itäosien valtaus vai hyökkääkö se nyt myös muualle Ukrainaan.
Mahdollisuudet sillä tähän tietenkin on. Monet kommentaattorit ovat arvelleet että tämä on edelleen pelkkää pelottelua jolla vaikeutetaan Ukrainan valmiiksi vaikeaa sisäistä tilannetta. Putin ei ole vastannut itäukrainalaisten liitoshaaveisiin eikä myöskään tunnustanut näiden itsenäisyyttä, vaalien tunnustamisesta huolimatta. Tämä puhuisi sen puolesta, että on joko jo täysin selvää, ettei hyökkäystä tule tai sitten asia on edelleen ratkaisematta.

Venäjälle hinta aktiivisesta laajentumispolitiikasta on erittäin kova. Se ei nähtävästi halua edetä suoraan alueliitoksiin. Krimilläkin mentiin Venäjän osaksi lyhyen itsenäisyysvaiheen kautta. Uusien itsenäisten valtioiden muodostamista Kiina ei kuitenkaan tue ja Putinin kansainvälinen selkänoja ohenee.

Sodan aloittaminen uudelleen lisää vääjäämättä kotimaista kritiikkiä, ainakin jos siinä jatketaan yhtä tökeröllä salailulinjalla kuin aiemmin. Helpointa olisi olla tekemättä mitään. Tämä ei tietenkään kauan onnistu. Eli vaihtoehdot ovat vähissä. Ehdottomasti paras ratkaisu jokaisen osapuolen kannalta olisi tehdä rauha, vetää joukot ja tunnustaa Ukrainan nykyinen asema. Se voisi aiheuttaa Venäjällä sisäpoliittista kuohuntaa vaikeutuvassa taloudellisessa tilanteessa, mutta niin aiheuttaa hyökkäyssotakin, jos se venyy pitkäksi.

Poroshenkolla on kotimaassaan kovia kriitikoita, joiden mielestä hän on ollut liian lepsu. Vastauksena näihin huutoihin Itä-Ukrainan autonomialaki saanee toistaiseksi mennä. Tästä ei ole isoa imagohaittaa, koska separatistit ovat samaa mieltä, että saa ja kuuluukin mennä. Ukrainalle tuo pelivaraa se, että Putinilla on edelleen ilmiselvä kynnys lähteä avoimeen sotaan ja kansainvälisen yhteisön silmissä hän on jo rikkonut tulitaukosopimusta. Myös OSCE:n eli ETYJ:n väärentäminen äärioikeistolaisista eurooppalaisista "tarkkailijoista" koostuvaksi ASCE:ksi on ollut erittäin tökeröä toimintaa. Toisaalta länsi ei missään nimessä tue Ukrainaa lähtemään provosoivaan politiikkaan.

"Novorossian" vallatakseen Venäjä joutuisi laittamaan Ukrainaan melko paljon sotilaallista voimaa ja sitä jouduttaisiin myös jättämään jotta vallatut alueet pysyisivät rauhallisina. Ukrainan armeija on vahvistunut paljon keväästä ja ilmeisesti sitä on vahvistettu koko syksyn. Operaation pitäisi mennä hyvin sujuvasti ja nopeasti. Omat tappiot ja takaiskut olisivat Putinille iso riski. Niin olisivat isot siviilitappiotkin, koska ne menisivät kokonaan ylivoimaisen hyökkääjän piikkiin, eikä niistä voisi enää syyttää aiempaan tapaan vastapuolta. Venäjällä on edelleen paljon ihmisiä, joiden mielestä ukrainalaiset ovat veljeskansa.

Koko Ukrainan valloittaminen ja rauhoittaminen olisi vaikea tehtävä, eikä olisi mahdollista ilman sotilaallisia tappioita ja isoja kustannuksia. Se ei onnistunut helposti Staliniltakaan, vaan partisaanit taistelivat sodan jälkeen vuosien ajan. Ydinaseita tässä tuskin voitaisiin käyttää. Niinkuin Stalinkin 1940-luvulla totesi, ne soveltuvat vain heikkohermoisten pelottelemiseen.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

jsn kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Kiinnostavaa nähdä riittääkö Venäjälle Krimin ja Ukrainan itäosien valtaus vai hyökkääkö se nyt myös muualle Ukrainaan.
Mahdollisuudet sillä tähän tietenkin on. Monet kommentaattorit ovat arvelleet että tämä on edelleen pelkkää pelottelua jolla vaikeutetaan Ukrainan valmiiksi vaikeaa sisäistä tilannetta. Putin ei ole vastannut itäukrainalaisten liitoshaaveisiin eikä myöskään tunnustanut näiden itsenäisyyttä, vaalien tunnustamisesta huolimatta. Tämä puhuisi sen puolesta, että on joko jo täysin selvää, ettei hyökkäystä tule tai sitten asia on edelleen ratkaisematta.
Joku syy noiden Venäjän joukkojen lisäämiselle Ukrainassa varmaan on. Putinin "lähettiläs", joka on edustanut häntä, sanoi kesäkuussa Svenska Dagbladetin haastattelussa (8.6.2014), jossa häneltä kysyttiin mm. mitä Ukrainassa tulee tapahtumaan:
Vad kommer att ske i Ukraina?
- Den troligaste lösningen är det bosniska scenariot. Det vill säga en konfederation av olika stater på etnisk grund. Östra Ukraina blir en federation vid namn Novorossija där Donetsk, Luhansk, Charkiv, Odessa, Dnipropetrovsk och Zaporozjie ingår. http://www.svd.se/nyheter/utrikes/putin ... 637670.svd
Luulen, että Venäjä ottaa loputkin noista itäsistä alueista.

JariL
Viestit: 435
Liittynyt: 13.02.09 15:40

Re: Ukraina

Luulen, että Venäjä ottaa loputkin noista itäsistä alueista.
Mutta katsotaanko sitä enää vain sivusta tekemättä mitään? Paine aseistaa Ukrainaa voi muodostua aika suureksi mikäli Ukraina päättää olla antamatta periksi. Jo nyt venäläiset ovat kärsineet sen verran tappioita, että niitä ei enää haluta julkisuuteen. Montako tuhatta kuollutta venäläistä sotilasta Putinin hallinto oikeasti kestää? Neuvostoliitto kesti 10 vuotta Afganistania, miljoona miestä kävi siellä sotimassa ja lopputuloksena oli demoralisoitunut armeija joka kieltäytyi enää tukemasta hallintoa kun sen käskettiin ampua omia.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

JariL kirjoitti:Paine aseistaa Ukrainaa voi muodostua aika suureksi mikäli Ukraina päättää olla antamatta periksi.
Tässä on ison katastrofin ainekset. Jos Ukraina kärsii paljon tappioita ja romahtaa nopeasti, silloin tilanne on vielä huonompi, koska lisätyllä aseavullakaan tuskin ehditään saavuttaa mitään merkittävää. Jos Ukraina taipuu nopeaan rauhaan ja menettää lisää alueita, se lienee lännelle lopulta parempi vaihtoehto kuin että venäläiset tunkeutuvat NATOn rajoílle. Ukrainan jakaminen läntiseen ja itäiseen ei kuitenkaan varmasti tuo pysyvää rauhaa.

Koko Ukrainan valloittaminen taas on sellainen riski, ettei Venäjä selviä siitä helposti. Länsi-Ukrainassa löytyy vahvaa vastarintatahtoa ja sissisotaan soveltuvia alueita. Alueella käytiin vuodesta 1944 kiivasta partisaanisotaa aina vuoteen 1949 saakka. Merkittävintä tässä oli se, että ukrainalaisten neuvostovastaiset joukot toimivat ilman ulkopuolista apua ja tuottivat puna-armeijalle merkittävästi enemmän tappioita kuin afganistanilaiset kun vieläpä muistetaan että ne taistelivat samaan aikaan myös puolalaisia vastaan. Tätä muistoa vaalitaan voimakkaasti ja se vaikuttaa motivoivasti, vaikka tämä sota oli äärimmäisen raakaa.
JariL kirjoitti:Montako tuhatta kuollutta venäläistä sotilasta Putinin hallinto oikeasti kestää?
Venäjän tappiot voinevat nousta vielä roimasti lisää ilman että se vielä uhkaa hallituksen asemaa. Tätä enemmän pienetkin tappiot voivat paljastaa Putinin sotavoimista maailmalle sellaisia heikkouksia, joita hänen kannattaisi mieluummin varjella viimeiseen saakka. Huonosti perehdytettyjen sotilaiden lähettäminen Ukrainaan puhuu sen puolesta, ettei uhosta huolimatta kaikki suinkaan ole priimaa. Asevoimien aidosti taistelukykyinen osa on vain joitakin kymmeniä tuhansia. Aseistuksessa se on ukrainalaisiin nähden jopa ilman ydinaseita täysin ylivoimainen. Tällä voimalla Venäjä ei kuitenkaan kykene hyökkäämään koko rajan leveydeltä. Samaan aikaan Venäjä tulee suojattomaksi muualla kuten Kaukasuksella.

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 10:09

Re: Ukraina

Julkaistu: 13.11.2014 10:21, päivitetty: 13.11.2014 10:58
Lainaus 13.11 14 IS:sta
"Ukraina Ylen Ykkösaamussa haastateltu Itä-Suomen yliopiston dosentti Markku Salomaa arveli, että Ukrainassa alkaa taas tapahtua lähitunteina.
- Merkit viittaavat siihen, että hyökkäys alkaa joko ensi yönä tai seuraavana. Veikkaan, että se tapahtuu yöhyökkäyksenä ja aloittajana on nimenomaan separatistijoukko Venäjän asevoimien yksiköitten tukemana, Salomaa sanoi Ylen radiohaastattelussa.

Julkisuudessa olleiden tiedustelutietojen mukaan Ukrainaan on tullut miehiä ja kalustoa Venäjältä.

– Emme tarkalleen tiedä, mitkä (Venäjän) strategiset tavoitteet ovat. Tähän uskottavuuteen sanoisin sen, että Naton ylipäällikön Philip Breedloven tiedot pitävät varmasti paikkansa. Siitä voi olla aivan varma, Salomaa totesi Ykkösaamussa."
Näin siis päivystävä dosentti. Palataan aamulla 14.11. 2014. Silloin nähdään, onko Salomaa pelkkä dosentti, vai myös pätevä ennustaja.

* Sotahistorian dosentin synkkä arvio Ylellä: Täysi sota Ukrainassa alkaa ensi yönä (IS 13.11.2014)

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

Deutsche Wellen internet-sivulla 10.11.2014
http://www.dw.de/spike-in-russian-milit ... a-18054476

esitetään NATOn tuoreeseen raporttiin ”Dangerous Brinkmanship”

http://www.europeanleadershipnetwork.or ... anship.pdf

viitaten, kuinka Venäjän voimannäytöissä merillä ja ilmassa on paljon laajempi tavoite kuin Ukrainan kriisin ratkaisu: osoittaa että Venäjä on tullut suurvallaksi, jota eivät enää sido mitkään kansainväliset rajoitteet. Viimeksi sotalaivoja on nähty Australian tuntumassa ja isoja pommikoneita Atlantilla. Nämä toimet eivät itse asiassa edes välittömästi vaikuta Ukrainaan millään tavalla.

Toisaalta arvellaan että varsinainen pääkohde on kotiyleisö ja Putinin suosion varmistaminen. Ilmeisesti Venäjällä media ei kuitenkaan uutisoi näitä tapauksia, joten tämänkin arvion on pakko olla väärä?

Merkittävä on myös DW:n jutussa siteeratun venäläistaustaisen asiantuntijan arvio siitä, ettei näin laajaa sotilaallista aktiviteettia pystytä jatkamaan kauaa, koska Venäjällä ei yksinkertaisesti ole vaadittavia resursseja. Vastaavaan tuskin on varaa Yhdysvalloillakaan? Varsinaisia konkreettisia tuloksia tällä tavalla ei oikeastaan saavuteta paitsi että nimi pysyy mielessä.

Samaan aikaan pääministeri Medvedjev vetoaa julkisuudessa pakotteiden purkamiseen. Onko tämä lopulta se todellinen viesti joka halutaan saada perille?

Mikä on oikea päämäärä? Samaa hämmennystä aiheuttaa suurvallan arvolle kutakuinkin sopimaton pelleily maajoukkojen kanssa: välillä niitä on lisätty Ukrainan rajalla ja välillä taas vedetty pois ja sitten taas lisätty. Toisaalta Ukrainassa olevat venäläisjoukot kielletään kategorisesti sanoen niitä koskevia tietoja propagandaksi, jonka levittämisestä syytetään korkeimpia NATO-kenraaleja tai YK-edustajia.

Yksi asia on varma: jos osapuolet eivät kykene tulkitsemaan toisen tarkoitusperiä, silloin konfliktin ratkaiseminen tulee koko ajan vaikeammaksi. Ehkä tässä on se lopullinen tavoite?

Pienemmille maille voidaan käyttää pehmeämpiä keinoja kuten väitetyt lasten huostaanotot, joista on uutisoitu Suomea koskien Venäjällä jälleen laajasti. Nämäkin on siis pakko lukea laajemman konfliktin osaksi. Jos asia ymmärretään Suomessa niin, että nyt pitää alkaa selvittää venäläisille juurta jaksaen lastensuojelun perusteita, niin se lienee ajan haaskaamista. Kysehän ei ole lapsista ensinkään. Ainakaan väitetyn tapauksen nimisiksi mainittuja kohdehenkilöitä ei ilmeisesti edes ole väestörekisteritiedoissa olemassa (IS 13.11.2014).

Mikä hyvänsä ratkaisu Ukrainassa ei enää riitä lopettamaan tätä kriisiä vaan siitä muodostuu pysyvä olotila joka kestää vuosia tai siihen asti kunnes Venäjän nykyjohto vaihtuu. Nyt kannattaisi perehtyä kylmän sodan alkuvaiheisiin juurta jaksaen.

nylander
Viestit: 1356
Liittynyt: 07.06.06 20:33

Re: Ukraina

Ilmo Kekkonen kirjoitti:Näin siis päivystävä dosentti. Palataan aamulla 14.11. 2014. Silloin nähdään, onko Salomaa pelkkä dosentti, vai myös pätevä ennustaja.
Eipä ainakaan kuluneena yönä kuulu mitenkään pahemmin rytisseen. Ylen verkkosivuilla jopa ns. dementoidaan näitä huhuja, joita uutisen mukaan Ukrainan hallitus ja Nato ovat levittäneet ja joiden paikkansapitävyys dosentin mukaan piti olla "aivan varma".

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

Ylen verkkosivujen mukaan
Asiantuntijat arvioivat, että joukkojen liikkeillä halutaan todennäköisesti lähettää viesti. Ukrainan johdolle halutaan viestittää, ettei sen kannata yrittää saada Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa Itä-Ukrainassa olevia alueita takaisin hallintaansa. Venäläisille puolestaan viestitetään Venäjän säilyttävän kovan linjansa.
Painottaisin yhä sitä aiemmin toteamaani seikkaa, että Venäjän joukkojen siirtoja Ukrainaan tai sen rajoille ei uutisoida ollenkaan Venäjän mediassa. Ainakin Kremlin hallussa olevien tv-kanavien tai lehtien nettisivuilta saa hakemalla hakea tällaisia tietoja. Edes aseistetuista separatisteista ei löydy kuvan kuvaa. Kovan linjan viesti ei siis ole venäläisille tarkoitettu.

Mitähän viestiä ne Venäjän sotakalustojen esittelyt eri puolilla maailmaa kertovat? Rauhanviestien pitäisi käsittääkseni olla toisenlaisia.

Ylen sivuilla lainatut arviot lienevät täysin todenmukaisia siinä, ettei panssareita ym. kalustoa ole Itä-Ukrainassa riittävästi laajojen alueiden valtaamiseen. Kalusto on silti parempaa kuin ukrainalaisten ja sitä on enemmän kuin heillä. Ihmisiä näillä kapineilla voidaan edelleen tappaa huomattavan runsaasti, myös talvella. Tämä on sitä rauhansanomaa, jota ne välittävät. Aito rauhanviesti olisi sotakaluston vetäminen pois toisen valtion alueelta sekä tappamisen ja tappamisella uhkailun lopettaminen.

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 10:09

Re: Ukraina

Ei tullut hyökkäystä, onneksi kaikille osapuolille.
Dosentti Salomaa on kuitenkin jättänyt portin raolleen: jospa sitten ensi yönä...

Toisaalta eri lähteet jauhavat tietoja venäläisestä uusimmasta kalustosta Ukrainan alueella.
Kapinallisten tilannetta mietittäessä kannattaa muistaa, että heillä on hallussaan vain pieni kulmaus Itä-Ukrainaa eli osia Luhanskin ja Donetskin oblasteista. Mitään toimivaa valtiota tuskin niiden varaan voi kuvitella. Jotain siis pitäisi tehdä, mutta mitä?

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”