Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 17:05

Re: Ukraina

26.11.14 19:39

Uutisankka, jonka mukaan "Putinin tiikeri" olisi syönyt 14 lammasta jossain Kiinassa, julkaistiin, eilen 25.11 ja tänään, google.com'in mukaan parissa sadassa mediassa: CNN, Fox News, Yle, MTV, Yahoo News, Sydney Morning Heraldista, Calgary Sun'iin, Toronto Star;issa etc x 200 times.

Heikki Jansson kirjoitti huhtikuussa varsin osuvasti tässä Ukraina-sarjassa:

"Miksipä pres. Putin on varmaankin satoja kertoja mm. videoiduissa lähetyksissä palannut tuohon hyvänä pitämänsä sopimukseen 21.2.14 ja toivonut siihen palaamista. Se ei kuitenkaan kelvannut neonatsistisille mellakoitsijajärjestöille (Svobodalle, Pravyi Sektor'ille ja Spilna Spravalle) jotka rikkoivat sopimusta ja lopuksi hylkäsivät sen kokonaan saatuaan Janukovyszin syöstyä - hallitus noudatti sopimusta kutsuessaan poliisit pois kaduilta - väkivalloin vallasta.

Niin, arvatkaapa miksi nykyisen ns. väliaikaisen hallituksen voimahahmot rikkoivat sopimusta. Siksi tietysti, että he ensin saivat hallituksen toimimaan sen mukaan eivätkä sitten täyttäneet omaa osuuttaan sopimuksesta, kun poliisit oli jo kutsuttu pois kaduilta. Heidän paramilitaariset joukkonsa korjasivat vain väkivalalla potin.
"

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Churkin toi samoihin aikoihin keväällä julkisuuteen YK:n turvaneuvoston Ukraina-kokouksessa lainauksen Yhdysvaltojen varapresidentin Joe Bidenin sivustolla julkaistusta asiakirjasta.

Churkinin lainaaman asiakirjan mukaan varapresidentti Biden neuvotteli akuutissa tilanteessa 21.-22.2. Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin kanssa ja vaati Janukovitshia poistamaan heti mellakkapoliisit Kiovan keskustasta ja Maidanin lähistöltä.

Presidentti Janukovtish on kertonut neuvotelleensa tilanteessa samaan aikaan myös presidentti Vladimir Putinin kanssa. Toistaiseksi on tuntematonta, millaisilla tiedoilla ja neuvoilla Putin oli varastettu.

On perusteltua olettaa, että Bidenin tietolähteinä ja yllyttäjinä, kriittiseksi harkiten ajetussa tilanteessa, ovat olleet Yhdysvaltojen Kiovan lähetystön CIA:n asiantuntijat.

Mistäpä muusta Washington lukuisilla golf-kentillä aikaansa tappava veteraanipolitiikko olisi omin päin moisia vaatimuksia keksinyt Kiovaan suunnata.

Ilmeistä kuitenkin lienee, että vallankaappaus ja harkittu väkivallan käyttö koordinoitiin ja suunniteltiin huolella.

Kun Janukovitsh poisti poliisivoimansa Kiovan keskustasta ja Maidanin ympäriltä, kymmentuhatta poliisia, niin tähän tyhjiöön tulivat ensimmäisinä operoimaan suunnitelman mukaisesti tilatut tarkka-ampujat.

Uusnatsien aseistetut suojeluskuntalaiset, kymmentuhatta CIA:n Latviassa ja Puolassa kouluttamaa miestä (Putinin 4.3. haastattelulausunnon mukaan), tulivat vasta toisessa aallossa ja pakottivat mm. presidentti Janukovitshin ja tämän perheen pakenemaan Kiovasta ja estivät parlementin jäsenten enemmistön osallistumisen laittomaan vallankaappausistuntoon, presidentin laittomaan erottamiseen ja mm. venäjän kielen käytön kieltämiseen.

Tarkka-ampujien suorittamia Maidanin murhia ei tulla koskaan tutkimaan rikosoikeudellisessa mielessä kuten Kiovassa kaapparihallituksen kanssa 25.2. neuvotellut Viron ulkoministeri Urmas Paet on meille todistanut. Sama pätee Odessa murhattuun 43 nuorukaiseen.

Presidentti Viktor Janukovitsh on kertonut Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Bidenin soittaneen hänelle päivittäin Kiovaan marras-helmikuussa, siis satakunta puhelua.

Nyt Janukotvitsh on ilmoittanut julkaisevansa tallenteet näistä kaikista Bidenin puheluista. Venäjän presidentillä ei liene harrastusta estää tallenteiden julkaisemista.

Amerikkalainen filmiteollisuus työstää par'aikaa Hollyhoodissa rakkaustarinaa Kiovan vallankumouksesta. Oletan, ettei elokuvan käsikirjoitus tunne varapresidentti Joe Bidenin tärkeää roolia kumouksessa (tai valtiorikollisessa kaappauksessa).

Bidenille käynee kuten Lev Trotskille kävi Pietarissa marraskuussa 1917: vallankumous söi ja unohti lapsensa.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: Ukraina

27.11.14 00:50

Martti Tapio Pelho kirjoitti: Bidenille käynee kuten Lev Trotskille kävi Pietarissa marraskuussa 1917: vallankumous söi ja unohti lapsensa.
Eihän Trotskille käynyt tuolloin ainakaan onnettomasti vaan päinvastoin hän menestyi: hänestä tuli kansankomissaari ja hänellä oli merkittävä rooli puna-armeijan luomisessa. Stalin murhautti Trostkin vasta 1940.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: Ukraina

27.11.14 01:14

nylander kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:suureksi virheeksi osoittautunutta Versailles'n rauhaa
Haluamatta vetää mitään analogioita vuoteen 2014 (tai vuoteen 1954) saanee kuitenkin todeta, että yleisen historian yleisesityksissä lähes poikkeuksitta asia esitetään niin, että Versailles'n rauha oli suuri virhe, joka, niin kuin kulunut hokema kuuluu, jo itsessään sisälsi "uuden sodan siemenen". Esimerkiksi Hobsbawm käsittelee molemmat maailmansodat lähes saumattomasti samassa luvussa nimeltä "Totaalisen sodan aika".
Kyse on tietenkin siitä, miten ihmiset tulkitsevat asiat: omat teot nähdään yleensä oikeutettuina ja vihollisen vastaavat teot väärinä. Saksa pakotti Neuvosto-Venäjän Brest-Litovskin rauhaan, joka oli Versailles'n rauhaa paljon ankarampi.

Lisäksi, vaikka jokin asia tuntuu epäoikeudenmukaiselta, on kysyttävä, mihin yritys korjata se väkivalloin johtaa ja kannattaisiko valita muut keinot.

Saksa on saavuttanut EU:n kautta sen, mitä se turhaan yritti sodalla.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

27.11.14 07:23

Vertailu Versailles´n rauhaan ontuu sikäli, että Ukrainassahan ei ole tehty mitään rauhaa, joka olisi päättänyt raskaan sodan. Vuoden 1954 ratkaisun neuvostojohto teki yksinään, vaikka toisella maailmansodalla ja sen jälkeisellä partisaanisodalla saattoi olla vaikutusta päätökseen. Vuoden 1991 itsenäisyys tapahtui rauhanomaisesti sopimalla. Vuonna 1994 tehtiin Ukrainan rajoja ja aseistusta koskeva monenkeskinen Budapestin sopimus vuonna 1994. Siitä on kyllä melko vaikea saada mitään "häpeärauhaa" tai uuden sodan siementä Venäjän kannalta. Vai onko tällainen "häpeärauha" 5.9.2014 tehty Minskin tulitaukosopimus, joka on saneltu Venäjälle siinä määrin sen etuja vastaan, että oikeuttaa sotatoimet tai niillä uhkailun sen kumoamiseksi.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: Ukraina

27.11.14 09:57

jsn kirjoitti:Vertailu Versailles´n rauhaan ontuu sikäli, että Ukrainassahan ei ole tehty mitään rauhaa, joka olisi päättänyt raskaan sodan. Vuoden 1954 ratkaisun neuvostojohto teki yksinään, vaikka toisella maailmansodalla ja sen jälkeisellä partisaanisodalla saattoi olla vaikutusta päätökseen. Vuoden 1991 itsenäisyys tapahtui rauhanomaisesti sopimalla. Vuonna 1994 tehtiin Ukrainan rajoja ja aseistusta koskeva monenkeskinen Budapestin sopimus vuonna 1994. Siitä on kyllä melko vaikea saada mitään "häpeärauhaa" tai uuden sodan siementä Venäjän kannalta. Vai onko tällainen "häpeärauha" 5.9.2014 tehty Minskin tulitaukosopimus, joka on saneltu Venäjälle siinä määrin sen etuja vastaan, että oikeuttaa sotatoimet tai niillä uhkailun sen kumoamiseksi.
Huomautuksesi on sinänsä paikallaan. Mutta Putinin historiakäsityksen mukaan NL:n hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen katsatrofi, koska se jätti kymmeniä miljoonia venäläisiä ("maanmiehiä") Venäjän ulkopuolelle ("lähiulkomaille").

Epäilemättä kokemus on ollut monille venäläisille kova, mutta heillä on ollut mahdollisuus muuttaa Venäjälle. Ennen kaikkea on varsin suhteetonta unohtaa kokonaisten kansojen kyyditykset NL:n aikana. Krimin tataarit saivat palata vasta perestroikan aikana.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

27.11.14 10:29

Emma-Liisa kirjoitti: Ennen kaikkea on varsin suhteetonta unohtaa kokonaisten kansojen kyyditykset NL:n aikana. Krimin tataarit saivat palata vasta perestroikan aikana.
Traagisinta tässä Venäjän hyökkäyksen ja Krimin liittämisessä Venäjään on se, mitä Krimin tataareille nyt taas on tapahtumassa:

Ihmisoikeusjärjestö syyttää Venäjää Krimin tataarien vainosta
Koteihin, kouluihin ja moskeijoihin tehdään etsintöjä, ihmisiä katoaa jäljettömiin.
(SK 19.11.2014)

"Krimin tataareihin kohdistuva painostus on huolestuttavaa. Kansainvälisten järjestöjen tulisi päästä Krimille selvittämään tataarien tilannetta" (Valtioneuvoston viestintäosaston tiedote 30.10.2014)
Venäjä on selkeästi yrittämässä palauttaa "geopoliittisen asemansa" mutta myöskin se on palannut Neuvostoliiton aikaisiin vähemmmistöjen ja toisinajattelijoiden sortotoimiin.

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 17:05

Re: Ukraina

27.11.14 13:46

Emma-Liisalle.

Tarkoitin kirjoituksellani juutalaistaustaisen Lev Trotskin (oikea nimi Lev Davidovich Bronshtein) katoamista maailman kommunististen puolueitten Pietarissa toimeenpantua lokakuun vallankumousta (tai laittomaa vallankaappausta) ylistävästä historiankirjoituksesta.

Muistelen, että se oli Neuvostoliiton viimeinen puoluejohtaja, Mihail Gorbatshov, joka kertoi ensimmäisenä julkisesti vuonna 1987 Kremlin kongressipalatsissa pidetyssä lokakuun vallankumouksen 70-vuotisjuhlan puheessaan Lev Trotskin tärkeän roolin sensuroimisesta vallankumouksen ja maan alkuvaiheen historiasta.

Gorbatshov toi samaisessa mainitussa Kremlin puheessaan julki myös Nikolai Buharinin virheellisen poistamisen puolueensa ja maansa historiankirjoituksesta.

Yhdysvaltojen varapresidentin Joe Bidenin tärkeä ja aktiivinen rooli Kiovan helmikuisen vallankumouksen ( tai laittoman vallankaappauksen) valmistelussa ja toimeenpanossa on jo nyt poistettu meillä Suomessa käytössä olevista vallankumousten historian tulkinnoista.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

27.11.14 15:41

Emma-Liisa kirjoitti:
jsn kirjoitti:Vertailu Versailles´n rauhaan ontuu sikäli, että Ukrainassahan ei ole tehty mitään rauhaa, joka olisi päättänyt raskaan sodan. Vuoden 1954 ratkaisun neuvostojohto teki yksinään, vaikka toisella maailmansodalla ja sen jälkeisellä partisaanisodalla saattoi olla vaikutusta päätökseen. Vuoden 1991 itsenäisyys tapahtui rauhanomaisesti sopimalla. Vuonna 1994 tehtiin Ukrainan rajoja ja aseistusta koskeva monenkeskinen Budapestin sopimus vuonna 1994. Siitä on kyllä melko vaikea saada mitään "häpeärauhaa" tai uuden sodan siementä Venäjän kannalta. Vai onko tällainen "häpeärauha" 5.9.2014 tehty Minskin tulitaukosopimus, joka on saneltu Venäjälle siinä määrin sen etuja vastaan, että oikeuttaa sotatoimet tai niillä uhkailun sen kumoamiseksi.
Huomautuksesi on sinänsä paikallaan. Mutta Putinin historiakäsityksen mukaan NL:n hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen katsatrofi, koska se jätti kymmeniä miljoonia venäläisiä ("maanmiehiä") Venäjän ulkopuolelle ("lähiulkomaille").

Ei aivan noin yksinkertaista. Katselin, tai pikemminkin kuuntelin, Putinin puheita joissa hän käsittelle tuota geopoliittista katastrofia. Ainakin 2005 alkaen.

Mainitsemasi lauseen "se jätti kymmeniä miljoonia Venäläisiä (en ole aivan varma, tarkoittaako Venäläisillä kansallisuutta, vai kansalaisia) Venäjän ulkopuolelle.
Koska Putin mainitsee lukuisia syitä, miksi hän pitää tapahtumaa geopoliittisena katastrofina, niin en lähtisi irrottamaan niistä yhtä ainoaa syyksi.Epäilemättä kokemus on ollut monille venäläisille kova, mutta heillä on ollut mahdollisuus muuttaa Venäjälle. Ennen kaikkea on varsin suhteetonta unohtaa kokonaisten kansojen kyyditykset NL:n aikana. Krimin tataarit saivat palata vasta perestroikan aikana.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

27.11.14 15:47

Emma-Liisa kirjoitti:Epäilemättä kokemus on ollut monille venäläisille kova, mutta heillä on ollut mahdollisuus muuttaa Venäjälle. Ennen kaikkea on varsin suhteetonta unohtaa kokonaisten kansojen kyyditykset NL:n aikana. Krimin tataarit saivat palata vasta perestroikan aikana.
Asiasta tekee sitäkin oudomman se, että Venäjän maaseutu on kuten Suomessakin pahoin autioitunut ja vähenevä väestö keskittynyt suuriin kaupunkeihin, joihin myös entisistä neuvostotasavalloista saapuva väki on muuttanut, niin venäläiset kuin ei-venäläisetkin. Mitään "elintilaa" maailman ylivoimaisesti suurin valtio, jolla on mahtavat luonnonvarat, ei todellakaan voi tarvita.

Pohjoiset alueet asutettiin Stalinin aikana vankityövoiman ja pakkotyön avulla, eikä niitä ole saatu pysymään asuttuina vapaamman muutto-oikeuden aikana. Toisaalta myös monet neuvostotasavaltojen venäläiset ovat määräyksestä muuttaneita, eivät mitään vapaaehtoisia onnen etsijöitä. Moni on varmaankin palannut Venäjälle myös siksi, koska se on tullut mahdolliseksi, ei niinkään geopoliittisen katastrofin kokemuksen vuoksi.

Ajatus Venäjän maaseudun elävöittämisestä rajojen sulkemisen avulla on todellisuudelle vieras. Nuoret venäläiset tuskin muuttavat maalle edes työprikaatien iskurijäseninä.

Hitlerille Ukraina oli pakkomielle sen luonnonvarojen ja viljelysmaan vuoksi. Aika oli tuolloin toinen ja maailma on muuttunut. Keski-Euroopassa ei enää kärsitä nälkää. Venäjälläkään ei ole pulaa luonnonvaroista eikä viljelysmaasta. Ukrainassa ei todellisuudessa ole mitään mitä Venäjä tarvitsee.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

28.11.14 16:09

jsn kirjoitti:Ukrainassa ei todellisuudessa ole mitään mitä Venäjä tarvitsee.
Muistaakseni Tarkka spekuloi Venäjän aseteollisuuden riippuvuudesta Ukrainaa: "Putinin päätavoite on luultavasti ukrainalaisen strategisen aseteollisuuden kaappaus Venäjän hallintaan."
Pidän kuitenkin selvänä, että erittäin tärkeä (joskaan ei ehkä ainoa?) syy oli Venäjän eliitin pelko "värivallankumouksien" leviäminen Venäjälle. Tulin tästä entistäkin vakuuttuneemmaksi kun luin Masha Gessenin vuonna 2012 ilmestyneen teoksen: Kasvoton mies. Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi suosittelen todella lämpimästi kaikille jotka haluavat tietää mitä Venäjän nykypolitiikan taustalla on. Hyytävä kirja!
Gessenin kirja päättyi vuoden 2011 lopun optimistisiin tunnelmiin kun kansa oli tullut kadulle ja äänesti vilkkaammin kuin vuosikausiin. Symbolina käytettiin valkoista nauhaa. Hän ennusti eliitin vastaiskua (aiemmin ne olivat olleet masinoituja terrori-iskuja kuten kerrotalojen räjäytykset)
Ja sehän tuli. Krimin valtaus ja hyökkäys Ukrainaan. Vaikuttaa nyt siis siltä, että eliitin vastaisku oli klassinen: ulkoinen uhkakuva, isänmaallisen hysterian nostattaminen.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Ukraina

28.11.14 17:00

Tapio Onnela kirjoitti:Pidän kuitenkin selvänä, että erittäin tärkeä (joskaan ei ehkä ainoa?) syy oli Venäjän eliitin pelko "värivallankumouksien" leviäminen Venäjälle. Tulin tästä entistäkin vakuuttuneemmaksi kun luin Masha Gessenin vuonna 2012 ilmestyneen teoksen: Kasvoton mies. Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi
Kyseinen kirja avaa oivallisella tavalla koko kriisin taustat, vaikka se on kirjoitettu jo ennen kuin Ukrainassa oli tapahtunut mitään erityistä. Kohokohtia ovat vuoden 1999 räjäytykset, sukellusvene Kurskin onnettomuus, Tshetshenian sota, koulukaappausten käsittely, tapaus Jukos, tapaus Litvinenko, tapaus Magnitski jne. -On yksinkertaisesti tapahtunut aivan liian paljon, jotta asioita voisi niinsanotusti painaa villaisella ja kuitata lännen salajuoniksi tai todeta kuinka "tekevälle sattuu".

Suomenkin osalta merkillisiä tapauksia löytyy kuluneelta 10 vuodelta vino pino, joita Gessen ei luonnollisesti mainitse: rajakuljetuskiistat, puutullit, lapsikiistat, sotilaiden esittämät uhkailut, elintarvikerajoitukset...

Värivallankumouksen pelko käy erittäin hyvin selville jopa Venäjän ylimmän johdon julkisuudessa useasti tämän vuoden aikana antamista lausumista, joissa itse sanaa käytetään:

(Sergei Lavrov 24.4.2014)

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1398304531882

http://finnish.ruvr.ru/news/2014_04_24/ ... assa-5732/

Vladimir Putin (20.11.2014):

http://www.talouselama.fi/uutiset/putin ... t/a2278139

(Sergei Lavrov 22.11.2014)

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 78397.html

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

28.11.14 17:42

jsn kirjoitti:Kyseinen kirja avaa oivallisella tavalla koko kriisin taustat, vaikka se on kirjoitettu jo ennen kuin Ukrainassa oli tapahtunut mitään erityistä.
Samaa mieltä! Erittäin tärkeä teos. Ihme, että Masha Gessen on vielä Venäjällä ja hengissä.
Kiinnostavia pointteja noiden listaamiesi lisäksi olivat mm kuvaus siitä, miten kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoaminen alkoi heti Putinin noustua valtaan vuonna 2000. Historian käytöstä tässä kokonaisuudessa Gessen ei tainnut mainita juuri mitään. Ehkä se ohjelmallisemmin otettiinkin siellä käyttöön kuitenkin vähän myöhemmin kun isänmaallisuudella uhoaminen ja ulkoinen uhka nostettiin eliitin vallan säilyttämisen keppihevoseksi.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

28.11.14 22:07

Tapio Onnela kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti: Ennen kaikkea on varsin suhteetonta unohtaa kokonaisten kansojen kyyditykset NL:n aikana. Krimin tataarit saivat palata vasta perestroikan aikana.
Traagisinta tässä Venäjän hyökkäyksen ja Krimin liittämisessä Venäjään on se, mitä Krimin tataareille nyt taas on tapahtumassa:

Ihmisoikeusjärjestö syyttää Venäjää Krimin tataarien vainosta
Koteihin, kouluihin ja moskeijoihin tehdään etsintöjä, ihmisiä katoaa jäljettömiin.
(SK 19.11.2014)

"Krimin tataareihin kohdistuva painostus on huolestuttavaa. Kansainvälisten järjestöjen tulisi päästä Krimille selvittämään tataarien tilannetta" (Valtioneuvoston viestintäosaston tiedote 30.10.2014)
Venäjä on selkeästi yrittämässä palauttaa "geopoliittisen asemansa" mutta myöskin se on palannut Neuvostoliiton aikaisiin vähemmmistöjen ja toisinajattelijoiden sortotoimiin.
Suomen Kuvalehti kirjoitti tänään 28.11.2014 Krimin tataarien ja Krimillä asuvien kohtalasta mm seuraavaa:
Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin tuore raportti osoittaa kuitenkin, että Krimin ihmisoikeustilanne on heikentynyt ratkaisevasti Venäjän alaisuudessa. Viranomaiset painostavat ankarasti Krimin tataareja, jotka boikotoivat maaliskuussa järjestettyä ”kansanäänestystä” Venäjään liittymisestä.

Tataarit ovat yli 300 000 ihmisen suuruinen turkinsukuinen ja islaminuskoinen vähemmistö, joka pitää itseään Krimin alkuperäisväestönä. Ukrainan viimeisessä, vuonna 2001 järjestetyssä väestönlaskennassa tataarit muodostivat runsaat 12 prosenttia alueen väestöstä.

Venäjä syyttää tataarien ”hallitusta” Medžlisiä ääriliikkeeksi. Tataarien koteihin, moskeijoihin ja kouluihin on tehty kotietsintöjä ja heitä on asetettu syytteeseen terrorismista sekä aseiden, huumeiden ja kielletyn kirjallisuuden laittomasta hallussapidosta. Tataarijohtaja Mustafa Džemilev, 71, karkotettiin keväällä viideksi vuodeksi Krimiltä, ja ainakin 15 ihmistä on kadonnut sen jälkeen jäljettömiin.

Myös Venäjän kansalaisuudesta kieltäytyneitä ukrainalaisia vainotaan. Heitä kohdellaan ulkomaalaisina omalla kotiseudullaan, eikä heitä hyväksytä julkisiin virkoihin.

Krimin pankkijärjestelmä on käytännössä romahtanut. Tuhannet ihmiset ovat menettäneet säästönsä, ja pankkiautomaatit toimivat vain venäläisillä korteilla.

Venäläiset ovat kansallistaneet Krimillä toistasataa yritystä. Ukrainalaispankkien lakimiehet valmistelevat korvausvaatimuksia Venäjän takavarikoimista kiinteistöistä ja muusta omaisuudesta.
Teppo Tiilikainen: Ukraina romahduksen partaalla (Suomen Kuvalehti 28.11.2014)

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

29.11.14 11:04

Sylttytehtaalta.

Tulipa tuossa vietettyä aikaa Ukrainan Oikean sektorin jäsenten parissa. En siksi, että olisin nimenomaan hakeutunut heidän seuraansa, vaan he nyt vain sattuivat kuulumaan kyseiseen järjestöön.

En osallistunut keskusteluihin, muuten kuin kuuntelupuolella.
Huomaan heidän keskuudessaan vallitsevan hämmentyneen tilanteen, jopa keskinäistä riitaakin. Kaikki ei ehkä sittenkään mennyt kuten piti. Halusivat ennenkaikkea korjausta tukalaan taloudelliseen tilanteeseensa, josta syyttivät oligarkkeja ja nyt näyttääkin siltä, että oligarkkien valta vain kasvaa ja heidän tuellaan ja oligarkit rahoittavat heidän toimiaan.

Itäukrainassakin tilanne on aivan jotain muuta, kuin mitä he lukevat ja kuulevat omista ja läntisistä tiedotusvälieistä.

Ehkä Tapio Onnela voisikin ystävällisesti valaista heitä "Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan" kun heillä itsellään ei ole siitä havaintoa.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

29.11.14 13:01

lentävä kirvesmies kirjoitti:Ehkä Tapio Onnela voisikin ystävällisesti valaista heitä "Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan" kun heillä itsellään ei ole siitä havaintoa.
Voisitko sinä puolestasi vähän selväntää mitä tällä kirjoituksellasi tarkoitat? En ymmärrä miksi minun pitäisi "valaista heitä Venäjän hyökkäyksestä".
Koska kirjoituksesi oli niin epäselvä voisitko tarkentaa muutamia asioita, kuten nyt vaikkapa aluksi: oletko sitä mieltä, että Venäjä ei ole hyökännyt Ukrainaan eikä liittänyt Ukrainan alueita itseensä?

Entä miten merkittävänä tekijänä Ukrainan politiikassa pidät Oikea sektori puoluetta, joka sai syksyn 2014 parlamenttivaaleissa 1,80 prosentin kannatuksen valtakunnallisesti annetuista äänistä (284 943 ääntä), mikä ei riittänyt valtakunnallisen 5 prosentin äänikynnyksen takia parlamenttipaikkoihin (paitsi yhteen, vaalipiirikohtaisten äänten perusteella (lähde: Wikipedia: Oikea sektori)

Ylipäänsä pelkkiin vihjailuihin perustuva keskustelu on melko tyhjänpäiväistä, jos sinulla on mielipide asioista, sano se suoraan ja perustele kantasi.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”