Trilisser
Viestit: 499
Liittynyt: 24.04.06 17:03

Kivi bolshevikin kengässä/Jukka Seppinen

18.03.14 20:02

Kiitos Nylanderin "vinkin", nappasin kirjastosta eilen Seppisen uutuuden. Otteiden perusteella kirjaa ei voi ideologisesta painolastista vapaaksi kutsua, muutenkin se on omituinen sillisalaatti.

Seppinen hyökkää voimakkaasti suomettumista vastaan, mutta samalla hänen lännettyneisyytensä on jotain Olli Kivisen luokkaa. Usko Rooseveltin hyväsydämisyyteen on suorastaan hellyttävää. Seppinen mm. lainaa Atlantin julistusta, mutta unohtaa mm. kohdan, jossa luvataan kansakunnille oikeus valita valtiojärjestelmänsä. Jo englantilainen brittilaivaston kommodori Russell Grenfell huomioi Atlantin julistuksen tekopyhyyden; sopimuksen allekirjoittajathan taistelivat täydellä höyryllä estääkseen useamman kansakunnan vapauden valita valtiojarjestelmänsä. Seppiseltä se on mennyt ohi.

Seppisen mielestä Roosevelt suojasi Suomea. Olisikohan Seppisen kannattanut vaikkapa tutkia Suomen vastassa olleiden ilmavoimien kalustoa ja todeta Rooseveltin suojeluksen laatu.

Hänen mukaan Saksan armeija oli pitkälle moottoroitu. Suomen armeijaan nähden kyllä, mutta ei muuten.

Melkeinpä joka sivulla mainitaan, mitä Seppinen itse on sanonut ja tehnyt.

Stalinin luonnetta hän kommentoi paljonkin, mutta ainakaan Radzinskin, Volkogonivin ja Montefioren Stalin-kirjoja ei ole lähteinä. Sen sijaan Rupert Butlerin alelaarikirjan ruotsinnos on.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”