lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Ukrainan opetus ja tiedeministeri Sergei Kvit. Kuka on Kvit ja miknkälaista ideologiaa hän edustaa.

Sergei Kvit tuli tunnetuksi Mogilevskin toimittajakoulun johtajana, jossa tehtävässä hän toimi vuosina 2001 - 2005. Hän oli myös kyseisen laitoksen perustajia. Toimittajakoulun rahoittajina toimivat Ukrainalainen oligarkki Rinat Ahmetov, keinottelija George Soros, sekä Isobritannian ja USA:n valtiot.

Kvit on Ukrainassa tunnettu demokratian ja vasemmistolaisuuden vastustaja. Äärikansallismielisen ja Fasistisen "KUN" ukrainan kansallisen kongressin jäsen ja sen aseellisen siiven "TRISUB" jäsen. Sekä omaa yhteyksiä Fasistiseen "Pravi sektor" järjestöön. www.habanerra.livejournal.com/223206.html

Kvit on George Sorosin "ystävä". He tapasivat muunmuassa Kiovassa 4.2014. Tapaamisessa oli läsnä myös P.Petrenko, P. Seremet, B.Pintsuk ja Sergei Tigitsko. Tapaamisen oli järjestänyt oligarkki Viktor Pintsuk. www.odnarodya.org/node/37210

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Puolan entinen pääministeri Leszek Miller kirjoitti hiljan, että banderalaisuudesta on tullut osa Ukrainan valtion ideologiaa ja Volhynian kansanmurha palvelevat uuden Ukrainalaisen identiteetin muodostamista.
"Banderism has become part of state ideology, and the genocidal Volhynia murders serve the formation of a new Ukrainian identity."
Millerin lainaus on amerikkalaisessa Bloombergin uutistoimiston kirjoituksessa, jonka kirjoittaja on Leonid Bershidsky.

Arvokkuuden vallankumouksen 2013-2014 jälkeen Banderan ja hänen kansallismielisten kollaboraattorien kunnioitus on tullu osaksi uutta Ukrainan ideologiaa, mikä on auttanut yhdistämään maata Venäjän agressiota vastaan Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Joillekin idässä taisteleville vapaaehtoispataljoonille Bandera on kiistaton sankari: kaikki mitä hän ja hänen tukijansa tekivät oli kansallisen vapautuksen vuoksi. Viime vuonna Ukrainan parlamentti sääti lain, joka teki laittomaksi UPA:n taistelijoiden muiston halveksunnan. Viime viikolla, osana kommunismin poiston politiikkaa, joka poistaa Neuvostopatsaat ja -symbolit ja uudelleen nimeää joukoittain kaupunkeja ja katuja, Kiovan kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti nimittää pääkaupungin Moskovan puistikon Banderan mukaan.
Since the "Revolution of Dignity" in 2013-2014, the veneration of Bandera and his nationalist collaborators has become part of the new Ukrainian ideology that has helped unite the country against the Russian aggression in Crimea and eastern Ukraine. To some of the volunteer battalions fighting in the east, Bandera is an indisputable hero: All he and his supporters did was in the cause of national liberation. Last year, the Ukrainian parliament passed a law that made it illegal to "disrespect" the memory of UPA fighters. Last week, as part of its "decommunization" policy that envisages the removal of Soviet statues and symbols and the mass renaming of towns and streets, the Kiev city council voted unanimously to rechristen the capital city's Moskovsky Prospekt (Moscow Avenue) after Bandera.
Toinen maailmansota ei ole vielä ohi Puolalle ja Ukrainalle on Bloombergin kirjoituksen otsikko.

World War II Isn't Quite Over for Poland and Ukraine
https://www.bloomberg.com/view/articles ... nd-ukraine


Taras Kuzio on kirjoittanut vuonna 1997 Ukrainan radikaalisista kansallismielisistä puolueista.

RADICAL NATIONALIST PARTIES AND MOVEMENTS IN CONTEMPORARY UKRAINE BEFORE AND AFTER INDEPENDENCE: THE RIGHT AND ITS POLITICS, 1989-1994
http://www.taraskuzio.net/Comparative%2 ... arties.pdf

Kuzion kirjoitus on hyvä lukea, jos haluaa taustoittaa Ukrainan hallituksen ideologiaa. Ideologia ei ole syntynyt tyhjästä. Sitä on elätetty Neuvostoliiton aikaan lännessä. Ukrainalaisilla radikaaleilla kansallismielisillä oli järjestöt ainakin Munchenissä ja Pariisissa Neuvostovallan aikaan ja Neuvostoliiton hajottua, ideologiat tuotiin Ukrainaan.

Tuolloin 1990-luvulla ukrainalaisen radikaalin kansallismielisten ajattelijoiden mukaan demokraatit eivät ole kyenneet organisoimaan väestöä ja kansallismieliset ovat heikkoja. Siksi Ukraina tulee johtaa itsenäisyyteen ja siitä eteenpäin niiden toimesta, jotka jo ovat vallassa. "Ukrainan hallinnon vihollinen on Venäjän demokratia. Sitä vastaan ainoa ase on valtion [Ukrainan] itsenäisyys." Täten UNA [yksi radikaalikansallismielinen puolue] uskoi, että Kravchukin [silloinen presidentti] pannaan julistama Venäjän demokratia voisi kääntyä autoritarismin ja kansallismielisyyden tueksi itsenäisessä Ukrainassa, erityisesti UNA:n ja kansallismielisten kommunistien tukiessa valtioon perustuvaa (ei-etnistä) kansallismielisyyttä ja uskollisuutta itsenäistä Ukrainaa kohtaan.
According to Ukrainian nationalist thinkers thus far, democrats have not been able
to organise the population, while the nationalists are still weak. Ukraine, therefore, will be led to independence and beyond by those still in power: "The enemy of the Ukrainian administration is Russian democracy. The only weapon for it is state independence." Hence, the UNA believed that Kravchuk's anathema for Russian democracy would have transformed itself into support for authoritarianism and nationalism within an independent Ukraine, especially as both the UNA and the national communists supported state-based (not ethnic) nationalism and allegiance to independent Ukraine.
Monet radikaalit kansallismieliset järjestöt propagoivat Kiovaa Moskovaa vastaan. Kuka tahansa olisi Moskovassa vallassa, hän olisi radikaalien kansallimielisten vihollinen. Meidän tulisi päästä eroon illuusiosta rauhanomaisesta elosta venäläisten kanssa, kirjoitti Ivan Panchenko.

Kovalille, joka oli yksi ideologeista, Venäjä on vihollinen. Hänen mielestä Ukrainassa asuvien venäläisten on opittava valtion kieli, joka kaikesta päätellen on ukraina ja estää venäläisiä muodostamasta autonomisia alueita.
to ensure that Russians living in Ukraine learn the state language and secondly to prevent them from forming autonomous regions.
Tuosta voisi sanoa, että se on 2014 vallakumouksen jälkeen ollut Ukrainan valtion ideologia.

Ukrainan radikaaliset kansallismieliset vastustivat Krimin autonomiaa jo tuolloin 1990-luvun alussa. Krimin julistautuessa itsenäiseksi 5.5.1992 UNA julkaisi vaatimuksen, että Krimi on Ukrainan tai sen väestö hävitetään. Radikaalien kansallismielisten provokaatiot Krimillä Mustanmeren laivastoa vastaan nostivat krimiläisten keskuudessa itsenäisyyden kannatusta ja johtivat Krimillä itsepuolustusjoukkojen perustamiseen.

UNA:n johtaja Vitovych ja parlementin jäsen länsi-Ukrainasta Lviv:stä sanoi, että emme ole enää tyytyväisiä iskulauseeseen Ukrainan itsenäinen voima. Me unelmoimme supervoimasta. Unelmoimme yleherruudesta Ukrainan kansakunnassa. Me unelmoimme sellaisesta vallasta mikä voi itsestään kyetä määräämään koko maailman olosuhteita. Ymmärrämme, että se on taistelua kuolemaan. Joko muskoviiti peittoavat meidät tai me peittoamme heidät.
Vitovych, leader of the UNA and member of parliament from L'viv, added that "[w]e are today no longer satisfied with the slogan 'Ukrainian independent power.' We dream of a super power. We dream of the supremacy of the Ukrainian nation. We dream of such a power which will itself be able to dictate conditions to the whole world. We understand that this will be a struggle to the death. Either the Muscovites will defeat us or we will defeat them ...
Kuzon kirjoituksessa nimettyjä järjestöjä ei taida enää olla samoilla nimillä. Yksi syy voi olla se minkä Kuzon kirjoittaa. Haluttiin häivyttää radikaaleimpia ajatuksia taustalle, jotta ideologiat hyväksyttäisiin laajemmin.

nelimjaa
Viestit: 75
Liittynyt: 31.08.12 10:31

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Banderalaisuus, kuten kaikki nationalismi, on ankarasti tuomittava ja paheksuttava asia. Sehän on selvää.
Kaikki muukin nationalismi, paitsi tietenkin venäläinen, on kauheaa.
Olen tavallinen ja yksinkertainen henkilö joten saatan olla tietysti väärässäkin, joten venäläinenkin nationalismi voi olla tuomittava asia joskus.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta. Osa 2.

Stepan Ivanovits Kubiv. Ensimmäinen varapääministeri ja talousministeri. Matemaatikko ja taloustieteilijä. Vuoden 2014 "euromaidanin" Kiovan komentajia.
Jatsenjukin pitkäaikainen ystävä. Oligarkki Kolomoiskin ystävä. Lvovin pankkiyhdistyksen jäsen. Lvovin työnantajayhdistyksen jäsen. Ukrainan Rotareiden perustajia. 27.11.2014 Presidentti Porosenkon ryhmä. Puolueen "Front Peremen" johtajia. Front Peremen puolueen rahoittajia olivat oligarkit Igor Kolomoiski, Dmitri Firtas, Vitali Gaiduk, Rinat Ahmetov ja Viktor Pintsuk. Puolue yhdistettiin myöhemmin "Batkivshina" puolueeseen.

Toimi Ukrainan kansallispankin johtajana 24.2.2014 - 19.6.2014. Pidätettiin kesäkuussa 2014 valuuttakeinottelusta syytettynä.
Syyte perustui hänen toimintaansa valtionpankin johtajana ja valtionpankin myöntämiin lainoihin ystäväpankkiireilleen. Muunmuassa Igor Kolomoiskin pankille. Lainoja hän myönsi juuri ennen toteuttamaansa devalvaatiota yhteensä 222,26 miljardia Grivnaa. Näistä lainoista on nyt maksettu takaisin 189,43 miljardia. Ennen devalvaatiota ja muita Krivnan arvoa alentavia toimia Krivnan arvo loppuvuodesta 2013 oli 1€ = 10,63 krivnaa. 23.2.2015 1€ = 31,65 Krivnaa.

Syytteen mukaan hän tietäen devalvaation, Siirsi valtion varoista ystävilleen miljardiomaisuuden. Nyt hän on siis talousministeri. No, ehkä sekin on jonkinlainen rangaistus. Mene ja tiedä. Hänen nimityksensä kuitenkin kuvaa hyvin Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologiaa.

http://www.antikor.com.ua/articles/2611 ... yrja/print
http://www.ua-reporter.com/novosti/154795
http://www.ua3.info/?p=3703#
http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article
http://www.pravda.com.ua/cdn/cd1/2015ye ... index.html
http://www.zn.ua/economics/

nelimjaa
Viestit: 75
Liittynyt: 31.08.12 10:31

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Sitten kun Kirvesmies ja Lemmi saavat kerrottua moniosaisessa ketjussaan ukrainalaisten päättäjien taustat ja rötökset, he voisivat ihan human interest-mielessä tehdä samanlaisen katsauksen Putinin lähipiiriin, jos aikaa ja energiaa riittää...

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

nelimjaa kirjoitti:Sitten kun Kirvesmies ja Lemmi saavat kerrottua moniosaisessa ketjussaan ukrainalaisten päättäjien taustat ja rötökset, he voisivat ihan human interest-mielessä tehdä samanlaisen katsauksen Putinin lähipiiriin, jos aikaa ja energiaa riittää...
Lemmin puolesta en sano mitään. Mutta härifron tvettas! Eli täältä pesee! Eli aion kirjoittaa myös toivomasi katsauksen. Sen puitteissa miten aikaa rittää.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

nelimjaa kirjoitti:Sitten kun Kirvesmies ja Lemmi saavat kerrottua moniosaisessa ketjussaan ukrainalaisten päättäjien taustat ja rötökset, he voisivat ihan human interest-mielessä tehdä samanlaisen katsauksen Putinin lähipiiriin, jos aikaa ja energiaa riittää...
Nimim. nelimjaa tahtoo puhua Venäjästä heti kun joku uskaltaa mainita Ukrainan.

Eräässä toisessa säikeessä on jo jonkin aikaa etsitty - epätoivon vimmalla - "ideologista taustaa" venäläiselle "eliitille".
Olisi hurjaa pystyä osoittamaan yhtenäisyyttä Venäjän poliitikkojen ja miljardöörien "ideologioissa".

Ukrainan tapauksessa nimim. Lemmi aivan oikein muistuttaa virallisen Ukrainan (ulkoisen ja sittemmin sisäisenkin) johdon asettumisesta kansallisuusaatteen palveluun. Onhan "kansallisuus" aatteena tietysti köykäinen, mutta kun muuta ei ole!

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

kpj kirjoitti:
nelimjaa kirjoitti:Sitten kun Kirvesmies ja Lemmi saavat kerrottua moniosaisessa ketjussaan ukrainalaisten päättäjien taustat ja rötökset, he voisivat ihan human interest-mielessä tehdä samanlaisen katsauksen Putinin lähipiiriin, jos aikaa ja energiaa riittää...
Nimim. nelimjaa tahtoo puhua Venäjästä heti kun joku uskaltaa mainita Ukrainan.

Eräässä toisessa säikeessä on jo jonkin aikaa etsitty - epätoivon vimmalla - "ideologista taustaa" venäläiselle "eliitille".
Olisi hurjaa pystyä osoittamaan yhtenäisyyttä Venäjän poliitikkojen ja miljardöörien "ideologioissa".

Ukrainan tapauksessa nimim. Lemmi aivan oikein muistuttaa virallisen Ukrainan (ulkoisen ja sittemmin sisäisenkin) johdon asettumisesta kansallisuusaatteen palveluun. Onhan "kansallisuus" aatteena tietysti köykäinen, mutta kun muuta ei ole!
Niinhän se menee. Kun "toivokin" on myyty, jää jäljelle enää kansallisuusaate. Toivo on Antonov-225 nimitys Ukrainassa. Toivon teknologia ja valmistusoikeudet on myyty Kiinaan. https://www.cont.ws/post/360624
Ukraina on myyty. Karpaattien ikimetsiä parturoidaan. Viljelymaat myydään. Liuskekaasuesiintymät myydään. Vielä jäljellä olevat yhteiskunnan omistukset myydään, joko omille oligarkeille, tai ulkolaisille oligarkeille. Tässä on hallitsevan eliitin ideologia. Maa on paljaaksi kaluttu luu, jossa on olemassa enää eliitin synnyttämä kansallisuusaate.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Hienoa huomata, että ketjussa on nostettu kiinnostavasti esille Ukrainan hallituksen ministereihin liittyviä seikkoja. Ukrainassa on epäilemättä paljon korruptiota ja väärinkäytöksiä. Transparency Internationalin korruption yleisyyttä mittaavalla listassa Venäjän sijoitus oli 119 Ukrainan 130. Tämä ei mielestäni kuitenkaan oikeuta Venäjää hyökkäämään Ukrainaan, eikä liittämään sen alueita itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Nimimerkki kpj kyseli Venäjän johdon ja miljardöörien yhteydestä. Nopealla haulla tuli esille kiinnostavia tietoja Venäjän presidentin omaisuudesta, josta Wikipedian ansiokkaasta koosteesta tämä lainaus:
In April 2016, 11 million documents belonging to a Panamanian law firm Mossack Fonseca were leaked to the German newspaper Süddeutsche Zeitung and the Washington-based International Consortium of Investigative Journalists. The name of Vladimir Putin does not appear in any of the records, and Putin denied his involvement with the company.[356] However, various media has reported on three of Putin's associates on the list.[357] According to the Panama Papers leak, close trustees of Putin own offshore companies worth two billion US-Dollar in total.[358] The German newspaper Süddeutsche Zeitung regards the possibility of Putin's family profiting from this money as plausible.[359][360]
According to the paper, the US$2 billion had been "secretly shuffled through banks and shadow companies linked to Putin's associates", and Bank Rossiya, previously identified by the U.S. State Department as being treated by Putin as his personal bank account, had been central in facilitating this. It concludes that "Putin has shown he is willing to take aggressive steps to maintain secrecy and protect [such] communal assets."[361][362] A significant proportion of the money trail leads to Putin's best friend Sergei Roldugin. Although a musician, and in his own words not a businessman, it appears he has accumulated assets valued at $100m, and possibly more. It has been suggested he was picked for the role because of his low profile.[357] There have been speculations that Putin in fact owns the funds,[363] and Roldugin just acted as a proxy. Putin himself denied it,[356][364] and his press-secretary, Dmitry Peskov, claimed the leak was a conspiracy aimed at Putin.[365]
https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_ ... nal_wealth
The Guradian on tehnyt tästä havainnollisen videon:

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Tapio Onnela kirjoitti: Nimimerkki kpj kyseli Venäjän johdon ja miljardöörien yhteydestä. Nopealla haulla tuli esille kiinnostavia tietoja Venäjän presidentin omaisuudesta, josta Wikipedian ansiokkaasta koosteesta tämä lainaus:
In April 2016, 11 million documents belonging to a Panamanian law firm Mossack Fonseca were leaked to the German newspaper Süddeutsche Zeitung and the Washington-based International Consortium of Investigative Journalists. The name of Vladimir Putin does not appear in any of the records, and Putin denied his involvement with the company.[356] However, various media has reported on three of Putin's associates on the list.[357] According to the Panama Papers leak, close trustees of Putin own offshore companies worth two billion US-Dollar in total.[358] The German newspaper Süddeutsche Zeitung regards the possibility of Putin's family profiting from this money as plausible.[359][360]
According to the paper, the US$2 billion had been "secretly shuffled through banks and shadow companies linked to Putin's associates", and Bank Rossiya, previously identified by the U.S. State Department as being treated by Putin as his personal bank account, had been central in facilitating this. It concludes that "Putin has shown he is willing to take aggressive steps to maintain secrecy and protect [such] communal assets."[361][362] A significant proportion of the money trail leads to Putin's best friend Sergei Roldugin. Although a musician, and in his own words not a businessman, it appears he has accumulated assets valued at $100m, and possibly more. It has been suggested he was picked for the role because of his low profile.[357] There have been speculations that Putin in fact owns the funds,[363] and Roldugin just acted as a proxy. Putin himself denied it,[356][364] and his press-secretary, Dmitry Peskov, claimed the leak was a conspiracy aimed at Putin.[365]
https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_ ... nal_wealth
The Guradian on tehnyt tästä havainnollisen videon:
Jollain järkeilyllä voi tietysti tehdä rahastakin "ideologinen tausta".

Ylläolevassa jäi mainitsematta - vaikka säie koskee Ukrainaa - presidentti Porošenkon rooli varojen viejänä (Mossack-Fonseca-dokumenttien mukaan). Tähän "ideologiaan" kuuluu lisäksi se, että Porošenko oli samaan aikaan yllyttämässä sodankäyntiin, kerjäten varoja muilta kuin itseltään.

Aatteensa kullakin.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Tapio Onnela kirjoitti:HNopealla haulla tuli esille kiinnostavia tietoja Venäjän presidentin omaisuudesta, josta Wikipedian ansiokkaasta koosteesta tämä lainaus:
The name of Vladimir Putin does not appear in any of the records, and Putin denied his involvement with the company.[356] However, various media has reported on three of Putin's associates on the list.[357] According to the Panama Papers leak, close trustees of Putin own offshore companies worth two billion US-Dollar in total.[358] The German newspaper Süddeutsche Zeitung regards the possibility of Putin's family profiting from this money as plausible.[359][360]
Luulen ettei Tapio osannut kääntää englanninkielistä wikitekstiä suomeksi. Minusta tekstin mukaan Vladimir Putinin nimi ei esiinny missään tiedostossa. Putinin tuttujen nimiä sen sijaan esiintyy. He omistavat Panama paperien mukaan veroparatiisiyhtiöitä kahden miljardin dollarin arvosta. Saksalaisen lehden kirjoituksen mukaan on mahdollista Putinin perheen hyötyvän niistä rahoista.

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon nimi sen sijaan esiintyy Panama-papereissa. Hänen kavereittensa nimien esiintymisestä en tiedä.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:HNopealla haulla tuli esille kiinnostavia tietoja Venäjän presidentin omaisuudesta, josta Wikipedian ansiokkaasta koosteesta tämä lainaus:
The name of Vladimir Putin does not appear in any of the records, and Putin denied his involvement with the company.[356] However, various media has reported on three of Putin's associates on the list.[357] According to the Panama Papers leak, close trustees of Putin own offshore companies worth two billion US-Dollar in total.[358] The German newspaper Süddeutsche Zeitung regards the possibility of Putin's family profiting from this money as plausible.[359][360]
Luulen ettei Tapio osannut kääntää englanninkielistä wikitekstiä suomeksi. Minusta tekstin mukaan Vladimir Putinin nimi ei esiinny missään tiedostossa. Putinin tuttujen nimiä sen sijaan esiintyy. He omistavat Panama paperien mukaan veroparatiisiyhtiöitä kahden miljardin dollarin arvosta. Saksalaisen lehden kirjoituksen mukaan on mahdollista Putinin perheen hyötyvän niistä rahoista.
No tästähän se The Guardianin juttu juuri kertookin. Miten Putin kätkee omaisuutensa:
Revealed: the $2bn offshore trail that leads to Vladimir Putin
Though the president’s name does not appear in any of the records, the data reveals a pattern – his friends have earned millions from deals that seemingly could not have been secured without his patronage.
Lemmi kirjoitti:Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon nimi sen sijaan esiintyy Panama-papereissa. Hänen kavereittensa nimien esiintymisestä en tiedä.
Niin, entä sitten? Minusta korruptio on kaikkialla tuomittavaa. Hyväksytykö sinä korruption Venäjällä?
Oikeuttaako se mielestäsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan?

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

kpj kirjoitti:Ylläolevassa jäi mainitsematta - vaikka säie koskee Ukrainaa - presidentti Porošenkon rooli varojen viejänä (Mossack-Fonseca-dokumenttien mukaan). Tähän "ideologiaan" kuuluu lisäksi se, että Porošenko oli samaan aikaan yllyttämässä sodankäyntiin, kerjäten varoja muilta kuin itseltään. Aatteensa kullakin.
Siteerattu pätkä oli tosiaankin peräisin Wikipedian artikkelista Vladimir Putinista. Poroshenkoa käsitellään luonnollisesti Wikipedian artikkelissa Poroshenkosta. Minä tuomitsen kaiken korruption. Hyväksytkö sinä korruption jos se tapahtuu Venäjällä?
Tarkoitatko tässä nyt, että Ukraina hyökkäsi Venäjälle ja miehitti Venäjän alueita Poroshenkon aloitteesta?

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Kiovan sosiologinen instituutti tekee mielipidekyselyjä Ukrainassa ja touko-kesäkuun taitteessa tehdyn kyselyn mukaan ukrainalaisista 76 % on sitä mieltä, että Ukrainan hallitus johtaa maata väärään suuntaan. Vain 11% sanoo hallituksen johtavan maata oikeaan suuntaan.

Poroshenkoon suhtautuu negatiivisesti 70 % ukrainalaisista ja positiivisesti 14 %.

Ukrainan eduskunnan Radan toimintaan suhtautuu positiivisesti 4 % ukrainalaisista ja negatiivisesti 87 % väestöstä.

67 % ukrainalaisista haluaa ratkaista sodan neuvotteluilla Minskin sopimuksen toteuttamiseksi ja n. 20 % haluaa sotimalla voittaa itä-ukrainan kapinalliset.

Mielipidekyselyn tulokset voi lukea englanniksi täältä:
http://www.kiis.com.ua/?lang=eng&cat=re ... page=1&t=1

Luvut ovat rumia. En tiedä toista maata, jonka hallinto olisi yhtä epäsuosittu, mutta voi kai sellainen jossain olla. Hallitus jatkaa sotaa Itä-Ukrainassa vaikka ukrainalaiset haluavat neuvottelemalla kapinallisten kanssa ratkaista konfliktin kuten Minsk 2:ssa on päätetty.

Ukrainan hallinnolla ei ole ukrainalaisten tukea toiminnalleen. Noin minä tulkitsen lukuja. Siitä huolimatta, tai ehkä sen vuoksi, länsi tukee Poroshenkoa ja nykyistä hallintoa.

Viime vuoden joulukuussa amerikkalainen Gallup kertoi Poroshenkon olevan epäsuositumpi kuin edeltäjänsä Janukovitsin koskaan oli.
http://www.gallup.com/poll/187931/ukrai ... rship.aspx

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukrainaa hallitsevan eliitin ideologinen tausta

Lemmi kirjoitti:Ukrainan hallinnolla ei ole ukrainalaisten tukea toiminnalleen. Noin minä tulkitsen lukuja. Siitä huolimatta, tai ehkä sen vuoksi, länsi tukee Poroshenkoa ja nykyistä hallintoa.
Mihin perustat väitteesi siitä, että länsi tukee Poroshenkoa koska hänellä ei ole "kansan tukea"?
Kansan tukea ei demokratioissa yleensä ratkaista mielipidemittauksilla vaan vaaleilla. Tässä viime vaalien tulokset Ukrainassa.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”