Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 14:09
Viesti: Kotisivu

Museoviraston kulttuurihistoriallisia kuvia voi nyt tutkia ja ostaa verkossa

Museoviraston uusi verkkopalvelu tarjoaa kuvallista kulttuuriperintöä kaikille kiinnostuneille. Kuva-arkisto on avannut kuvien selailu- ja myyntijärjestelmän osoitteessa http://www.kuvakokoelmat.fi. Tällä hetkellä Kuvakokoelmat.fi -palvelussa on noin 20 000 valikoitua kuvaa arkiston ainutlaatuisista kokoelmista. Verkon kautta on nyt saatavilla kuvia Suomen historian kiinnostavista henkilöistä, paikoista ja tapahtumista sekä kansankulttuurin ajatonta, tunnelmallista dokumenttikuvastoa. Kuvavalikoima kasvaa jatkuvasti kuva-arkiston kokoelmien digitoinnin myötä.

Helppo ja monipuolinen hakujärjestelmä palvelee niin tutkijoita, kuvatoimittajia ja muita ammattilaisia kuin ensi kertaakin arkistoon tutustuvia. Kuvakokoelmat.fi -palvelusta voi myös ostaa kuvatiedostoja kuvakohtaisella kertajulkaisuoikeudella. Kuvien yksityiskohtia voi tutkia tarkasti uudenaikaisen suurennuslasitoiminnon avulla.

Kuvien ostoa ja vertailua helpottaa mahdollisuus ottaa käyttöön oma työtila, jonne kuvia ja omia muistiinpanoja voi tallentaa. Maksaminen tapahtuu pankkitunnusten tai luottokortin avulla ja kuvan saa ladattavaksi heti.

Vielä tämän syksyn aikana Kuvakokoelmat.fi -palvelun valikoimaa täydennetään eri paikkakuntien kuvilla, kansankulttuurin monilla ilmiöillä ja usein kysytyillä kuva-aiheilla. Kuvien määrä palvelussa kasvaa kuva-arkiston kokoelmien digitoinnin myötä. Vuoden 2011 kuluessa kuvia on selattavana ja ostettavana noin 40 000 kappaletta.

Kuva-arkiston digitointihanke on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Hanke alkoi syyskuussa 2008. Museoviraston kuva-arkiston yhteistyökumppanina hankkeessa on Seurasaarisäätiö. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Finnish Net Solutions Oy.

Museoviraston kuva-arkisto on kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen historiasta ja kansankulttuurista sekä vieraista kulttuureista kertovaa kuva-aineistoa 1500-luvulta nykypäivään. Kokoelmiin kuuluu mm. valokuvia, piirustuksia, akvarelleja, grafiikan teoksia ja painettuja kuvia.

Tällä hetkellä kuva-arkiston asiakaspalvelu on suljettu uusiin toimitiloihin muuton takia. Asiakaspalvelu avataan uusissa tiloissa Sturenkatu 2a:ssa elokuussa 2011.

Lisätietoja:

Mikko Teräsvirta, projektipäällikkö, Museoviraston kuva-arkisto.
mikko.terasvirta@nba.fi, puh. (09) 4050 9287

Elina Anttila, yli-intendentti, Museoviraston kuva-arkisto.
elina.anttila@nba.fi, puh. (09) 4050 9281

Janne Huttunen, toimitusjohtaja, Finnish Net Solutions Oy.
janne.huttunen@fns.fi, puh. 040 589 2468

Aila Nieminen, pääsihteeri, Seurasaarisäätiö
aila.nieminen@seurasaarisaatio, puh. (09) 484 234

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”