Europa Nostra Finland
Viestit: 13
Liittynyt: 19.03.15 10:51
Viesti: Kotisivu

Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde 2015 haussa

Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde?

Europa Nostra Finland etsii jälleen Suomen uhanalaisinta kulttuuriperintökohdetta. Valittu kohde lähetetään ehdolle Europa Nostran ja Euroopan investointipankin instituutin Seitsemän uhanalaisinta kulttuuriperintökohdetta -ohjelmaan. Ohjelma kokoaa julkiset ja yksityiset yhteistyökumppanit etsimään kestäviä ratkaisuja seitsemän hankkeeseen valittavan kohteen pelastamiseksi.

Ehdotuksia tuhoutumisvaarassa olevista suomalaisista arvokkaista rakennuksista ja muistomerkeistä voi lähettää Europa Nostra Finlandiin huhtikuun loppuun saakka. Hakuohjeet ovat sivulla http://www.europanostra.fi

Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde -haku järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Tuolloin uhanalaisimmaksi kohteeksi valittiin hotelli-ravintola Wanha Jokela Joensuussa.

Europa Nostra Finland on kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran suomalainen paikallisyhdistys ja suomalaisten kulttuuriperintöjärjestöjen ääni Euroopassa.

Europa Nostra on eurooppalainen kulttuuriperintöä vaaliva kansalaisjärjestö ja kulttuuriperintötoimijoiden kattojärjestö. Järjestöllä on yli 400 jäsen- ja kannatusjäsenyhteisöä eri puolilla Eurooppaa. Se toimii läheisessä yhteistyössä Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Unescon kanssa, ja se on saanut tehtäväkseen jakaa EU:n vuosittaiset kulttuuriperintöpalkinnot oman palkinto-ohjelmansa yhteydessä.


Lisätietoja:
http://www.europanostra.fi
http://www.europanostra.org
http://www.europanostra.org/7-most-endangered

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”