Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Yle: Etelä-Koreaan tulossa Oikean historian oppikirja

13.10.15 12:14

Yle uutisoi Etelä-Korean historian oppikirjojen uudistuksesta:
Valtio julkaisee vastedes historian oppikirjan Etelä-Koreassa – käyttöön Oikea historian oppikirja (Yle, 12.10.2015)
Tällä hetkellä koulut voivat valita kahdeksan eri kustantamon oppikirjoista. Hallituksen suunnitelman mukaan vuonna 2017 nyt käytössä olevat kirjat kuitenkin korvataan valtion julkaisemilla oppikirjoilla.

Nykyiset kirjat liian vasemmistolaisia

Hallitus on perustellut muutosta sanomalla, että nykyiset oppikirjat ovat poliittisesti liian vasemmistolaisia ja rohkaisevat yhdysvaltalaisvastaisia ja Pohjois-Koreaa kannattavia ajatuksia. Korea Times -lehden mukaan lokakuun alussa maata hallitsevan Saenuri-puolueen edustajat ovat ilmaisseet huolensa oppikirjojen osin "kiistanalaisesta sisällöstä" ja sanoneet, että vaihtoehtojen määrästä huolimatta kaikki ovat itseasiassa maan opettajien ammattiliiton tuotteita.

– Hallituksen oli välttämätöntä tarttua toimeen historiallisten faktavirheiden korjaamiseksi ja ideologisten kiistojen päättämiseksi, opetusministeri Hwang Woo-yea sanoi maanantaina lehdistötilaisuudessa.
Oppikirjan nimeksi Oikea historian oppikirja

Valtio oli Etelä-Koreassa vastuussa koulujen historian kirjojen julkaisemisesta vuoteen 2011 saakka, jolloin yksityisille kustantamoille annettiin lupa julkaista oppikirjoja hallituksen valvonnan alaisina.

Uuden oppikirjan nimeksi tulee Oikea historian oppikirja ja sen kirjoittamisesta vastaa hallituksen nimittämä 20 – 40-henkinen ryhmä historianopettajia ja tutkijoita.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”