Tapio Onnela
Viestit: 4745
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat valittu

31.10.16 13:19

Tämän vuoden tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat on julkistettu. Valitsijaraatiin kuuluivat toimittaja Anna-Stina Nykänen, professori Kustaa Vilkuna ja kirjastonjohtaja Ulla Nygren.

Palkinnosta kisaa kuusi teosta:
Toimittaja Heikki Aittokosken teos Kuolemantanssi – Askeleita nationalismin Euroopassa (HS-kirjat) tarkastelee kansallismielisyyden nousua Euroopassa. Kirjassa etsitään syitä nationalismin voimakkaalle kasvulle ja pohditaan myös Euroopan tulevaisuutta.

Vesa Heikkisen ja Tapio Pajusen kirja Kansalaistaito – Miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? (Teos) ruotii politiikassa käytettävää kieltä. Kirja opettaa politiikan lukutaitoa, sillä politiikassa käytettävä kieli mielletään usein niin vaikeaksi, että sitä on mahdoton ymmärtää.

Marjo Kaartisen, Hannu Salmen ja Marja Tuomisen toimittama Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria (SKS). Kirja näyttää sanoin ja kuvin, millaista elämä on ollut Suomen itsenäisyyden aikana ja miten nopeasti yhteiskunta on muuttunut.

Harri Kalhan Rut Bryk: Elämän taide (EMMA) käsittelee keramiikkataiteilija Rut Brykin persoonaa ja teoksia.

Toimittaja Mari Mannisen Yhden lapsen kansa - Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena). Käsittlee Kiinan yhden lapsen politiikkaa.

Luontotoimittaja Kimmo Ohtosen teoksessa Karhu – voimaeläin (Docendo) seurataan karhujen elämää Kainuussa. Teos on omakohtainen tutkimusmatka karhujen maailmaan. Kirjassa on Ohtosen valokuvia karhuista.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”