Kaisa Kyläkoski
Posts: 591
Joined: 01.12.05 08:46
Location: Helsinki
Contact: Website

Kainuun historian henkilöt radiossa

27.09.11 14:20

Suomalaiset tuntevat Eino Leinon, Elias Lönnrotin ja Ilmari Kiannon, mutta eivät ehkä Hannes Gebhardia, Lars Vivalliusta tai Oskar Lönnbohmia. Kainuun historiasta löytyy monia mielenkiintoisia ja merkittäviä henkilöitä, vaikka he eivät olekaan saaneet patsasta itselleen.
Yleisradiossa on alkanut toimittaja Harri Nousiaisen ja dosentti Reijo Heikkisen 20-osainen merkkihenkilösarja Kainuun tuntemattomista suuruuksista. Jo lähetetyt ohjelmat ovat kuunneltavissa Ylen Areenassa. Tällä hetkellä tarjolla kaksi ensimmäistä:

Lars Vivallius ruotsalainen runoilija, jonka elämä oli täynnä vauhtia, seikkailuja, vehkeilyä ja vaarallisia tilanteita. Jos Vivallius eläisi nykyaikana, hän olisi todennäköisesti erilaisten aikakauslehtien vakiohaastateltava. Vivallius virui Kajaanin linnankin tyrmässä, mutta hän on jäänyt toisen Kajaanin linnan vangin, Johannes Messeniuksen, varjoon.

Samuel Lång Kajaanin linnan päällikkö. Hän rakennutti linnan valmiiksi ja riiteli kajaanilaisten kanssa Kajaaninjoen kalavesistä. Kajaanilaisia Lång häiritsi muun muassa tykinlaukauksilla keskellä yötä

Lähde: Kainuun tuntemattomat suuruudet, Yle Kainuu

Return to “Uudet historia-aiheiset mediat”