juhotamminen
Viestit: 5
Liittynyt: 30.03.11 22:13

Tuhoutuneen taiteen museo 2011 - yhteenveto

Vuonna 2011 Tuhoutuneen taiteen museo lisäsi tietokantaansa ( http://www.adam.fi ) m.m. seuraavat teokset:
- Pekka Halosen eteisfreskot Juseliuksen mausoleumiin. Kyseiset kuvadokumentit olivat varsin johdonmukaisissa paikoissa, mutta kuitenkin kimurantisti haettavissa. K.o artikkeleista löytyy lisätietoja
http://www.adam.fi/index.php/fi/galleri ... tem_id=738
http://www.adam.fi/index.php/fi/galleri ... tem_id=736
Jälkimmäisen linkin tekstissä mainitaan myös saksalainen valokuvaaja H.Iffland. Hän kuoli toisessa maailmansodassa ja sennimmin hänen kuvakokoelmistaan tuhoutui tulipalossa huomattava osa Iffland dokumentoi mm. Juseliuksen mausoleumia ja vanhaa Valamoa. Tulevaisuus tuo ehkä tietokantaamme artikkelin hänestäkin.
- Schjerfbeckin "Muotokuva veljenpoika Månsista" on jo aiemmin käsitelty omassa artikkelissaan tässä Agricolan osiossa.
- Kyseinen artikkeli poiki kuitenkin haltuumme kuvat viidestäkymmenestä tulipalossa tuhoutuneista - pääosin kotimaisesta - merkkiteoksesta. Muunmuassa Pekka Halosen varhaisemman version "Tienraivaajista Karjalassa"
http://www.adam.fi/index.php/fi/galleri ... tem_id=743 Mukana oli myös muunmuassa Juhani Linnovaaraa ja Elvi Maarnia.
- kevällä kävimme kuvaamassa työharjoittelijamme kanssa Sosiaalikeskus Sataman Graffitit Helsingin Kalasatamassa. Lisäksi kuvasimme Höijerin jäljelläolevia rakennuksia Helsingissä.
- Kesällä varapuheenjohtajamme Laura Sormunen kiersi viikon verran Frankfurttia, pyrkien liki tuhannella valokuvalla hahmottamaan entisen "vanhankaupungin" nykytilaa. Kuvat tulevat aikanaan täydentämään yhä keskeneräistä Frankfurtin vanhakaupunki artikkeliamme.
http://www.adam.fi/index.php/fi/tarinat/43 Eri lähteisiin nojaten piirsimme myös Vanhankaupungin kartan uusiksi.
- Kannattaa myls tutustua artikkeliimme feminististä, jota Hitler vihasi ( Maria Baškirtseva), "Tiedostavan kuluttajan synninpäästö" seinämaalaukseen, jolle kävi kuin Diego Riveran Rockefeller keskukseen maalaamalle.. K.o. Riveran teos löytyy myös hakemistostamme. Veniamin Popov oli Karjalan tasavaltalainen eturivin taiteilija, jonka tuotannosta on osa myös kadonnut tai tuhoutunut.
Jatkamme työtämme, kaikesta avusta kiitollisina. Museomme on ilmaiseksi avoin jokaiselle ja muutaman sadan euron vuosibudjettimme varmaan Maailman kustannustehokkain. En toki tällä halua leimata museoiden ja kulttuurilaitosten budjetteja ylimitoitetuksi - paremminkin päinvastoin. Aatteellisen yhdistyksen puitteissa on kuitenkin mahdollista säilyä hengissä silloin kun ajat ovat tiukat...

Kevätterveisin Juho Tamminen p.j. ADAM

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”