Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kolmen ruotsalaismuseon kuvat avoimeen verkkoarkistoon


Kuninkaallisen varuskamarin kokoelmista löytyy muun muassa kuva vuosina 1560-1568 hallinneen kuningas Erik XIV:n paraatihaarniskan hanskasta.

Ruotsin Kuninkaallinen varuskamari, Skoklosterin linna sekä Hallvylin museo avasivat kuva-arkistonsa yleisön käyttöön maaliskuun alussa. Yhteensä noin 40 000 kuvaa käsittävien kokoelmien julkaiseminen on osa laajempaa hanketta, jossa ruotsalaisarkistojen ja -museoiden kokoelmat on tarkoitus tuoda lähemmäs yleisöä.

Kokoelmat käsittävät noin 40 000 kuvaa, jotka ovat kaikki vapaasti ladattavissa verkosta. Kuvat ovat Creative Commons –lisenssin alaisia. Kuviin on tarkoitus päästä käsiksi myös Wikimedia Commonsin kautta.

Ladattavissa olevan aineiston joukossa on muun muassa kuvia eri aikojen käsitöistä, aseista, puvuista ja koruista sekä myös arkisemmista käyttöesineistä.

Kuva-arkistojen julkaiseminen on osa prosessia, jonka myötä ruotsalaisarkistojen kokolemat on tarkoitus tuoda entistä paremmin yleisön ulottuville. Museoviranomaiset muistuttavatkin, että valtion museoiden kuva-arkistot kuuluvat kaikille kansalaisille. Arkistojen avaamisen toivotaan palvelevan erityisesti internetin aikakaudella kasvaneita lapsia ja nuoria, jotka ovat tottuneet nopeaan tiedonsaantiin verkossa.

Haku kokoelmista

Lisää aiheesta:
40 000 museibilder för fri nedladdning (Nättidningen svensk historia 6.3.2013)

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”