minnaka1
Viestit: 1
Liittynyt: 10.07.13 11:33

Tervetuloa testaamaan Kansalliskirjaston Kuvatalkoot-palvelua!

Olemme kehittäneet Kansalliskirjaston digitoituihin aineistoihin (http://digi.kansallliskirjasto.fi) integroitua Kuvatalkoot-palvelua tämän kevään aikana. Nyt pyydämme Teidän kokemuksianne ja mielipiteitänne kehitysvaiheessa olevaan alfa-versioon, ennen kuin palvelu avataan suurelle yleisölle. Haluamme kuulla, kuinka palvelu mielestänne toimii ja minkälaisia ominaisuuksia ja toimintoja kaipaatte siihen lisää. Voitte lähettää palveluun liittyvää palautetta ja kehitysehdotuksia klikkaamalla palvelun oikeassa alareunassa olevaa "anna palautetta" -linkkiä.

Kuvatalkoot-palvelu mahdollistaa sanomalehtiartikkelien ja aikakauslehtiartikkelien sekä pienpainatteiden merkitsemisen digi.kansalliskirjasto.fi:ssä. Merkitsemisen avulla käyttäjät voivat entistä helpommin kerätä talteen itselleen mieleistä aineistoa rajaamalla artikkeleita ja lisäämällä niihin tietoja. Kansalliskirjastolla on tarve saada kerättyä kokonaisia artikkeleja aineiston haettavuuden ja käytettävyyden parantamiseksi, ja tämän vuoksi toivomme, että käyttäjät innostuvat merkitsemään niitä mahdollisimman paljon erilaisista haluamistaan aihealueista.

Kuvatalkoot-palvelun käyttäjät voivat luoda paikalliset käyttäjätunnukset tai kirjautua järjestelmään omilla Google-, Facebook- tai Twitter-tunnuksillaan. Kirjautuneet käyttäjät voivat merkitä artikkeleja, liittää niihin metadataa, esim. asiasanoja, ja omia, henkilökohtaisia merkintöjään. Palvelun käyttäjä voi jakaa valmiit artikkelit muiden nähtäväksi esimerkiksi Facebookin kautta. Kirjautuessaan palveluun käyttäjä sitoutuu samalla siihen, että kaikki tekijänoikeuslakiin perustuvat oikeudet hänen toimittamaansa aineistoon siirtyvät pysyvästi ja vastikkeetta Kansalliskirjastolle.

Palvelu toimii tällä hetkellä täydellisimpänä sanomalehtiaineistolle, jonka etusivulta löytyvät myös tarkemmat käyttöohjeet. Myös käyttöliittymä opastaa esim. määritelmien avulla. Ne löytyvät viemällä kursorin otsikoiden päälle. Pienpainatteiden sovelluksen kehitys on vielä kesken eikä esim. valitun artikkelin/painatteen tai sen osan näyttäminen toimi tällä hetkellä. Ominaisuus toteutetaan myöhemmin.

Palvelu on käytettävissä osoitteessa
http://tethys.lib.helsinki.fi

Pääsette Kuvatalkoot-palvelun käyttäjäksi kirjautumalla järjestelmään. Kirjautumisnappi sijaitsee sivuston oikeassa yläkulmassa.

Kuvatalkoot-projektia rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (Vipuvoimaa EU:lta), Etelä-Savon ELY-keskus, Mikkelin kaupunki ja Kansalliskirjasto.

Kansalliskirjasto / digitointi- ja konservointikeskus

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”