Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

The History Manifesto sivusto

12.12.14 12:38

Guldin ja Armitagen teos The History Manifesto löytyy Cambridge University Pressin aika kiinnostavasta julkaisukokonaisuudessa, jossa tarjotaan paitsi itse teos vapaasti ja kokonaan sähköisessä muodossa mutta myös blogi, keskustelufoorumi, ja twitterifeedi, sekä tietysti lukuisa joukko muuta aiheeseen liittyvää materiaalia kirjan tiimoilta.

Guldin ja Armitagen keskeinen sanoma on, että historian tutkjoiden käsittelemä aikaperspektiivi on lyhentynyt ja heidän näkemyksensä ovat rajoittuneempia kuin ennen. Sen sijaan, että he keskittyisivät analysoimaan pidemmän aikajänteen asioita niin huomio kohdistuukin yhä lyhyempiin ajanjaksoihin, eivätkä ne enää myöskään suuntaa tulevaisuuden perspektiiveihin (ja samalla siis palvele yhteiskuntaa) kuten ennen.

Tässä manifestin sivulla julkaistu kaavio historia-alan väitöskirjojen käsittelemistä ajanjaksoista, joka osoittaa, että niissä käsitelty aikajänne on kaventunut


Kuva: Updating Visualizations and the Power of Open Access Review

Tässä videossa kirjoittajat tuovat esille näkemyksensä:* The History Manifesto (Cambridge University Press)

* Keskustelua manifestista Agricolan foorumilla Puheenvuoroja historiasta: Historian tutkimuksen aikajänne lyhentynyt ja menettänyt tulevaisuuteen suuntautuvan perspektiivinsä?

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”