Tapio Onnela
Viestit: 4750
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Mobiiliopas Rauman historiasta

19.04.17 13:34

Kuva

Lönnströmin museoiden, Rauman merimuseon, Rauman museon ja Rauman taidemuseon yhteistyönä tuotettu Puuta, rautaa, rakkautta -mobiiliopas julkaistiin 19.4.2017 Rauma-päivän juhlallisuuksien yhteydessä.

Mobiiliopas esittelee historiallisia kohteita Vanhasta Raumasta aina Satamaan ja Lönnström-yhtiöiden entiselle tehdasalueelle ulottuen. Museot tuottavat oppaan sisällön yhdessä kirjailija Tapio Koivukarin sekä valokuvaaja Pekka Lehmuskallion kanssa. Opas on toteutettu Suomen museoliiton Seinätön museo -alustalle.
Kuva

Mobiilioppaassa voi valita kartalta kiinnostavan kohteen ja kuulla siitä rauman giälellä Tapio Koivukarin selostamana. Ulkopaikkakuntalaisten tueksi opastukset ovat myös tekstinä Suomen kielellä ja kuvitettuna museoiden kauniilla arkistokuvilla. Lisäksi oppaassa voi kokeilla Rauma-tietämystään Puuta, rautaa, rakkautta -tietovisassa. Mobiiliopasta pääsee käyttämään netissä, eikä se vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Opasta voi käyttää kaikilla laitteilla, joissa on verkkoselain ja Internet-yhteys.

Mobiilioppaan lisäksi eri puolille Raumaa on sijoitettu viisi kylttiä kertomaan keskeisistä historiallisista kohteista. Kyltit sijaitsevat Vanhassa Raumassa kirkkosillan edustalla, Kalatorin laidalla ja Kirstillä sekä Suojan laiturilla ja Lönnströmin kotimuseon yhteydessä. Kylttitelineet tulevat lahjoituksena raumalaiselta metalliteollisuuden yritykseltä Steelpark Oy:lta.

Puuta, rautaa, rakkautta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta.

Raumalaiset museot haluavat kannustaa myös raumalaisia mukaan juhlavuoteen jakamalla omia positiivisia tarinoita raumalaisuuteen ja itsenäiseen Suomeen liittyen tunnisteella #puutarautaarakkautta.

Hienoimpia tarinoita nostetaan Puuta, rautaa, rakkautta -Facebook-sivulle ja osaksi mobiilioppaan sisältöä. Tarkemmat tiedot osallistumista sekä Rauman-päivän ohjelmasta päivitetään osoitteeseen Facebookissa.
Hanketta tukevat Museovirasto, Erkki Paasikiven säätiö sekä Satakuntaliitto.

* Mobiiliopas Rauman historiasta
* Puuta, rautaa, rakkautta Facebookissa

Kuva

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”