Tapio Onnela
Viestit: 4749
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Helsingin kaupunginmuseon kuvat vapaasti saataville

26.04.17 09:23

Kuva
Kuva: Kaupunginmuseon kuviin pääsee käsiksi mm museon oman käyttöliittymän kautta.

Helsingin kaupunginmuseo antaa historialliset valokuvansa vapaaseen ja ilmaiseen käyttöön. Museon kuvia oli aiemminkin saatavilla vapaasti mutta vain pieniresoluutioisina versioina. Nyt julkaistut kuvat ovat niin hyvälaatuisia, että niitä voi käyttää myös painotuotteissa.

Kuvien joukossa ovat muun muassa kaikki Signe Branderin otokset sadan vuoden takaisesta Helsingistä sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan laaja kokoelma 1970-luvun muuttuvasta kaupungista.

Museossa on kuvia 1840-luvulta asti. Vapaaseen käyttöön avataan nyt noin 45 000 kuvaa, ja lisää tulee saataville sitä mukaa kuin kuvien digitointi etenee. Kuvista on digitoitu vasta murto-osa.
Kuva

Kuva: Jalankulkijoita Waseniuksen kirjakaupan kohdalla, Pohjoinen Esplanadikatu 25. Foto Roos, Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0

Kuva
Kuva: Rouva Berta Fazer, konsuli Karl Stockmann ja rouva Ester Stockmann Eteläsatamassa Linnanlaiturilla 1910, Strindberg Sven, Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0


Kuva

Kuva: Venäjän armeijan sukeltaja lähdössä tutkimaan Eteläsatamassa tulipalossa vahingoittunutta ss Bore II:sta. Timiriasew Ivan, 1915. CC BY 4.0. Helsingin kaupunginmuseo.

Kuva
Kuva: Vapun viettoa Kaivopuistossa: kuorolaulua. 1950 CC BY 4.0. Jernvall Juha. Helsingin kaupunginmuseo.

* Helsinkikuvia

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”