Veikko I Palvo
Viestit: 1205
Liittynyt: 04.03.13 23:09

Time nimesi Stalinin 1939 vuoden mieheksi

Talvisodan joulukuussa 1939 puna-armeijan oli määrä marssia Helsinkiin, Stalin täytti 60 vuotta 21.12. tai 28.12.1939
60 vuotta.
Time Magazine julkaisi 1.1.1940 Stalinin elämänkerrallisen artikkelin ja nimesi Stalin "vuoden mieheksi" ja kansikuvamieheksi.
Time kirjoittaa Stalinin, `teräsmiehen´, syntyneen Gorissa, Tiflisin lähellä ja artikkelissa kerrotaan Stalin opiskeluista pappisseminaarissa ja liittymisestä Venäjän sosiaalidemokraattiseen puolueeseen ja muutama vuosi myöhemmin puolueen Leninin bolshevikkisiipeen.
Stalin saavutti bolshevikkien joukossa korkeamman aseman Leninin varainhankkijana, kerrotaan mm. suuresta pankkiryöstösta Tiflisissä 1907 ja saaliina oli 170000 $, myöskin kiristystä harjoitettiin ja ehkäpä Nobeliakin kiristettiin.

Espanjan sisällissotaa ja Kominternia Times ei 1.1.1940 mainitse, eikä kolmen diktaattorin; Stalinin ja Hitler-Mussolinin osuutta 1936-1939 ennen Mynchenin konferenssia 1938, jonne Stalinin Neuvostoliiton edustajaa ei ehkäpä Espanjan sisällissodankaan takia kutsuttu.
http://content.time.com/time/specials/2 ... 59,00.html

Yöllä 23-24.8.1939 Kremlissä allekirjoitetun Nazi-Soviet-sopimuksen Times mainitsee ja Suomen suunnalla sodan kirjoitetaan sujuneen Neuvostoliiton kannalta huonosti ja epäillään, ettei Venäjän armeijan suorituskyky ja tehokkuus ole tsaari-Venäjän ajoista kohentunut.

Generalissimus Stalin oli Nobel-rauhanpalkinnon ehdokkaana vuonna 1945 ja 1948.
http://warhistoryonline.com/instant-art ... inees.html
Diktaattoreista ensimmäisenä Nobel-ehdokkaana on ollut Mussolini vuonna 1935 ja Hitler on ollut Nobel-rauhanpalkinnon ehdokkaana 1939, mutta tuona vuonna ei rauhanpalkintoa myönnetty kenellekään.
Stalin on ehkäpä Nobel-ehdokkuutensa mitätöitymisen johdosta vuonna 1949 perustanut Stalinin rauhanpalkinnon, jollainen on myönnetty mm. H:gin yliopiston professori Felix Iversenille v. 1954 tämän toiminnasta NL:n rahoittamassa Maailman rauhanneuvostossa ( WPC ).

Stalinin kuoleman 1953 jälkeen rauhanpalkinnon nimi on muutettu Leninin rauhanpalkinnoksi, jollainen on myönnetty mm. presidentti
Urho Kekkoselle vuonna 1979.

Stalinin rauhanpalkinto on myönnetty 1953 Korean sodan aikaan jälkikäteen Voice of America-radiolähetysten pääkirjoittaja
Howard Fast´lle, ehkäpä Amerikan kom.puolueeseen 1943 liittynyt Fast oli ollut osaltaan luomassa `Uncle Joe´-myyttiä tai ainakin levittämässä sitä?
http://coldwarradiomuseum.com/created-7 ... ward-fast/
Voice of America ( VOA ) on lähettänyt myöskin suomenkielistä ohjelmaa 1942-1945 ja 1951-1953. BBC:kin on lähettänyt propagandaa suomenkielellä sodan jälkeen. Leningradin tiltu on hänkin tai ainakin suomenkielellä on lähetetty vielä sodan jälkeen ohjelmaa Leningradista ikäänkuin "Valvontakomission äänitorvena" ilmeisesti?

Veikko Palvo

Veikko I Palvo
Viestit: 1205
Liittynyt: 04.03.13 23:09

Re: Time nimesi Stalinin 1939 vuoden mieheksi

Stalin oli vapun 1907 aikoihin Lontoossa puoluekongressissa nimellä mr. Ivanovitsh, Dzugashvili ryhtyi käyttämään Stalin nimeä myöhemmin.
Bolshevikkieliitti oli majoittunut hienoon hotelliin ja Dzugashvili-Stalin johonkin rähjäiseen hostelliin, pitäähän ne "luokkaerot" aina olla ja myöhemminhän Stalin "puhdistikin" useimmat noista bolshevikki-intelligentsian edustajista.

Bolshevikit ja menshevikit olivat Venäjän sos.dem.puolueessa vastakkaisia ryhmittymiä ja mensevikit hyväksyttivät päätöslauselman, jolla kiellettiin pankkiryöstöt. Bolshevikkien varainhankkijan, pankkirosvon ja kiristäjän, Dzugashvilin Lenin oli kutsunut Lontooseen tämän menestyksekkäiden varainhankintojen johdosta ja asia lienee ollut menshevikkienkin tiedossa.

Venäjän Sosialidemokraattisen TyöväenPuolueen Bolshevikkisiipi vuodesta 1903 vuoteen 1912, jolloin Bolshevikkipuolue omaksi puolueekseen?
Vuodesta 1914 - 1917 Venäjällä lienee ollut kaksi sos.dem.puoluetta: Bolshevikkien ja Menshevikkien sos.demot ja 1917 taas yksi puolue?

Suomessakin oli itsenäisyyden alussa kaksi sosialidemokraattista puoluetta eduskunnassa, Väinö Tannerin SDP ja
Moskovan SKP:n, bolshevikkien, perustama Suomen Sosialidemokraattinen Puolue O.V.Kuusisen kirjoittamalla puolueohjelmalla ja
SKP:n, Kominternin? sos.demot lakkautettiin elokuussa 1923 "Kallion leikkauksella."

WW2 aikana Stalin sanoi nähneensä Lontoossa 1907 myös Benito Mussolinin, mutta tämä ei siellä ollut ja Stalin lienee nähnyt Mussolinin jossain sosialistitapaamisessa Saksassa.
S.S.Montefiore kirjoittaa Stalinin käyneen myös Wienissä ja ehkä tuleva diktaattori on nähnyt vilaukselta tulevan kollegansa Hitlerinkin.
Stalin oli Lontoossa kongressissa myös 1905.

Bolshevikkisiipi, puolue vuodesta 1912 alkaen, perustettiin Lontoossa 1903 puoluekongressissa, joka oli häädetty sinne Brysselistä.
Puoluekongressi on pidetty Islingtonissa
http://closedpubs.co.uk/london/n1_islin ... johns.html Three Johns Pubissa.

Pubiin on mahtunut varsin pieni joukko vallankumouksellisia, mutta pubissa Leninin bolshevikit ovat olleet enemmistönä.
Vappua juhlittiin niin bolshevikkien piirissä kuin Hitlerin kansallissosialistienkin punalippuja heilutellen. Nyky-Saksassa walburgisnacht taidetaan nähdä enemmänkin `noitien yönä´ ja erityisesti Harzin alueella ja Hexentanzplatzilla
http://dw.com/en/walburgis-night-is-wit ... a-18421538
Jostain pienestä oluttuvasta Mynchenissä Hitlerkin taisi uransa aloittaa?

Veikko Palvo

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”