Avatar
Annastiina Mäkilä
Viestit: 390
Liittynyt: 25.01.07 20:42
Paikkakunta: Turku

Japanin keisareiden hautapaikkoja tutkimukselle avoimiksi

Viime joulukuussa Japanin keisarillinen perhe antoi ensimmäistä kertaa tutkijoille luvan tutustua tusinaan Japanin keisarin hautapaikkaan.

Tähän asti hautapaikat ovat olleet kiellettyä aluetta niin yleisölle kuin tutkijoillekin. Japanin keisarillinen perhe ei ole halunnut, että edesmenneiden keisarien rauhaa häirittäisiin. Nytkin lupa rajoittuu noin kahteentoista hautapaikkaan sillä ehdolla, että tutkijat tyytyvät tekemään lähinnä havaintoja.

Hautapaikat ovat useimmiten eräänlaisia avaimenreiän muotoisia saarekkeita, joita ympäröi sekä maapenger että veden täyttämä kaivanto. Vaikuttavin näistä haudoista on Japanin 16. keisarin eli keisari Nintokun hauta, joka on 486 metriä pitkä. Sitä pidetään maailman suurimpana hautapaikkana. (Kuva ohessa)

Japanin keisari Hirohito kielsi vuonna 1945 virallisesti keisarien jumaluuden. Tästä huolimatta jotkut uskovat yhä keisarillisen perheen olevan jumalallista alkuperää. Ehkä hautapaikkojen avaaminen tutkijoille auttaa saamaan lisää tietoa myös Japanin keisarillisen perheen historiasta ja siihen liittyvistä myyteistä.


Le Japon lève un coin du voile sur son passé impérial. Nouvel Observateur. 19.01.2007


Kuva

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”