Johanna Niemelä
Viestit: 59
Liittynyt: 15.05.12 13:42

Virtuaalimalli Skotlannin St Andrewsin katedraalista julkaistu

Kuva

Skotlannin suurimmasta keskiaikaisesta kirkosta, St Andrewsin katedraalista, on rakennettu virtuaalimalli, jossa kävijä pääsee tutustumaan katedraaliin sellaisena kuin se oli keskiajalla.

Virtual St Andrews Cathedral -sivustolla kävijä voi luoda oman roolihahmon ja tutkia kirkon pylväskäytäviä, kuoria, tuomiokapitulia ja keskilaivaa. Kävijä voi myös jutella historiallisten hahmojen, kuten Robert Brucen, augustiiniläismunkin ja ”Vanhan harmaan naisen”, kirkossa väitetysti kummittelevan haamun kanssa.

Virtuaalikatedraali on syntynyt St Andrewsin yliopiston tietojenkäsittelyopin tutkijoiden, 3D-mallintajien, taidehistorioitsijoiden ja arkeologien yhteistyönä. Se muistuttaa monipelattavia tietokonepelejä, mutta eroaa niistä siinä, että sen ulkoasu, interaktiiviset ominaisuudet, sisältö ja tarkoitus ovat kaikki ohjelmoitavissa.

St Andrewsin katedraalia alettiin rakentaa vuonna 1160 ja se vihittiin käyttöön vuonna 1318 Robert Brucen läsnä ollessa. Vuonna 1561 Skotlannin kirkon pääjumalanpalveluspaikaksi vaihtui St Andrewsin seurakuntakirkko, minkä jälkeen vanha katedraali hylättiin ja jätettiin raunioitumaan.

* Lähde: Medievalists.net-sivusto
St Andrews Cathedral in Scotland recreated online (25.6.2012)

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”