Johanna Niemelä
Viestit: 59
Liittynyt: 15.05.12 13:42

75 vuotta sitten kadonneen lentäjälegenda Amelia Earhartin lentokonetta etsitään jälleen

Amelia Earhart katosi 2.7.1937 Tyynellämerellä yrittäessään lentää maailman ympäri. Aiemmin on uskottu, että Earhartin lentokoneesta loppui polttoaine ja että se putosi mereen vieden lentäjänsä mukanaan. The International Group for Historic Aircraft Recovery -säätiön (TIGHAR) asiantuntijat kuitenkin uskovat hänen tehneen hätälaskun Nikumaroron autiosaarelle ja eläneen siellä joitakin viikkoja ennen kuolemaansa. Säätiö aikoo nyt hankkia todisteita näkemyksensä tueksi.

Uusien tutkimusten innoittajana toimi kolme kuukautta Earhartin katoamisen jälkeen Nikumarorolla otettu valokuva, jonka vasempaan reunaan TIGHAR:n asiantuntija Jeff Glickman huomasi ikuistuneen jonkin selvästi ihmisen tekoa olevan esineen. TIGHAR:n asiantuntijat uskovat, että kyseessä voisi olla Earhartin lentokoneen ylösalaisin oleva laskeutumislaitteisto.

Arkistotutkimus sekä Nikumarorolla aikaisemmin toteutetuissa arkeologisissa kaivauksissa löytyneet esineet puhuvat sen puolesta, että Earhart olisi haaksirikkoutunut saarelle. Lisäksi eräs Nikumarorolla vuosina 1938-63 sijainneessa siirtokunnassa elänyt nainen on kertonut nähneensä saarella vuonna 1940 lentokoneen jäänteitä muistuttavia pirstaleita. Tämä yhdessä valokuvassa näkyvän esineen kanssa on saanut TIGHAR:in asiantuntijat vakuuttumaan siitä, että Earhart olisi haaksirikkoutunut Nikumarorolle.

TIGHAR:n tutkimusryhmä on nyt matkalla Nikumarorolle, missä se aikoo etsiä Earhartin koneen hylkyä robottien ja kaikuluotaimen avulla. Tutkimusretken on tarkoitus kestää kaikkiaan 26 päivää.

Aiheesta uutisoi Discovery News:
Search for Amelia Earhart's Plane Begins (2.7.20212)

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”