Johanna Niemelä
Viestit: 59
Liittynyt: 15.05.12 13:42

Itävaltaan rakennetaan linna keskiaikaisia menetelmiä käyttäen

Kuva
Friesachissa sijaitseva Lavantin linna. Wikimedia Commons


Friesachin kaupungissa Itävallassa on meneillään rakennusprojekti, jonka tavoitteena on rakentaa linna pelkästään keskiaikaisia työmenetelmiä käyttäen.

Linnan on suunniteltu valmistuvan 30 vuoden kuluttua. Sen rakentamisessa on mukana joukko historioitsijoita, jotka tutkivat keskiaikaisia työkaluja ja materiaaleja tavoitteenaan saada niistä uutta tietoa. Esimerkiksi keskiajalla käytetyn muurauslaastin koostumusta yritetään selvittää. Sen selvittämisestä uskotaan voivan olla hyötyä jopa nykyajan rakennustarvikkeiden ja -materiaalien valmistajille.

Rakennusprojektia tehdään autenttisin keskiaikaisin menetelmin hyödyntäen ainoastaan ihmisten ja eläinten voimaa. Rakennuspaikalla on jo työmaakojuja, ja seuraavaksi rakennusvuorossa ovat linnan torni, asumistilat, kappeli ja erilaiset ulkorakennukset.

Uutinen aiheesta Science Dailyn sivuilla:
Moving 4,000 Tons Using Only the Strength of Humans and Animals: Historians Accompany the Castle Construction in Friesach (3.7.2012)


MHaro
Viestit: 1
Liittynyt: 10.07.12 10:24

Re: Itävaltaan rakennetaan linna keskiaikaisia menetelmiä käyttäen

Ranskassa on jo pitkään ollut vastaava hanke. Sen eteneminen ei ole ollut ylen nopeaa mutta varsin pitkälle on jo päästy. Hanke on tuottanut niin tieteellistä, käytännöllistä kuin popularisoitua tietoa.
Ks. http://www.guedelon.fr/

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”