Jyrki Ilva
Viestit: 340
Liittynyt: 30.11.05 15:04
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Helsingin yliopistoon uusi yrityshistorian professuuri

Helsingin yliopiston humanistiseen tiedekuntaan on perustettu Casimir Ehrnrooth -professuuri elinkeinoelämän vuorineuvos Casimir Ehrnroothin 80-vuotispäivän kunniaksi tekemien lahjoitusten turvin. Tavoitteena on edistää suomalaiseen liike-elämään ja Suomen asemaan maailmantaloudessa kohdistuvaa yrityshistoriallista tutkimusta humanistisessa tiedekunnassa.

Vuorineuvos Casimir Ehrnrooth on globaalin liike-elämän suomalainen vaikuttaja, joka työuransa aikana toimi useissa liike-elämän johtotehtävissä ja vaikutti keskeisesti ulkomaankaupasta voimakkaasti riippuvaisen Suomen kehitykseen ja sen elinkeinoelämän kansainvälistymiseen.

Uuden professuurin alaksi on määritelty yrityshistoria, mukaan lukien teollisuus- ja pankkihistoria. Professuuri sijoittuu filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokselle historian aineryhmään, jossa on kolme oppiainetta: Suomen ja Pohjoismaiden historia, yleinen historia ja historia (ruotsinkielinen). Professuuri palvelee kaikkia historian aineryhmän tutkimusaloja ja opetusta integroivana ja uudistavana tekijänä ja vahvistaa merkittävästi talouden ja muun yhteiskunnan vuorovaikutukseen paneutuvaa tutkimusta ja opetusta.

Professuurin täydellinen hakuilmoitus löytyy Helsingin yliopiston verkkosivuilta:

http://www.helsinki.fi/rekrytointi/index.html?id=58410

Hakuaika päättyy 28.9.2012.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”