Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Tylsimys kirjoitti:Kekkonen ei kylläkään ajanut kansakunnan etua ainakaan silloin, kun hän Jatkosodan aikana alkoi vasikoimaan kaikki tietonsa USAan, josta ne tietysti lähtivät N-liittoon. Kekkonen petasi vain omaa uraansa, kuten sotasyyllisyysoikeudenkäynnin järjestäjänä. N-liiton etua tuli ajettua yleensä oman maan edun sijaan siksi, että piti päästä diktaattoriksi. Tämän valehtelu Suomen edun ajamiseksi ei näköjään lopu ikinä.

Mannerheim pääsi valtaan hieman vähemmän kyseenalaisin keinoin ja ajoi siinä oikeasti Suomen etua. Olkoonkin, että ovelasti ja keinot joskus pimittäen. Kun Kekkonen riskeerasi maan tulevaisuuden oman etunsa vuoksi ja suunnitteli pakolaishallituksne päällikkyyttä, Mannerheim junaili Suomen irti sodasta.
Onko tullut mieleen, että a) "maan etu" ei ole objektiivinen käsite vaan siitä voi olla eriäviä käsityksiä, joku sen aina määrittelee b) yleensä jokainen poliitikko vilpittömästi uskoo ajavansa "maan etua"

Muuten annerheimkin puhui liian avomielisesti englantilaisille ennen talvisotaa, että Suomen pitäisi antaa myöten, ja "Cambridgen viitosten" kautta tiedot menivät NL:oon.

http://www.ennenjanyt.net/4-02/rentola.htm

Avatar
Jouko Heyno
Viestit: 842
Liittynyt: 30.11.05 10:26

Kekkonen

Onko kellekään muulle mäljähtänyt se, että Kekkosta syytetään ja haukutaan kaienlaisista mitä ihmeellisimmistä, mutta kukaan ei esitä perusteluja tai lähteitä? Kuolleita on helppo moittia, mutta itse tuon ajan elänneenä ihmettelen, että Kekkosta haukkuivat hänen kuolemansa jälkeen eniten nk. perässähiihtäjät, eivät Kekkosen vastustajat.

Tylsimys
Viestit: 334
Liittynyt: 15.10.06 21:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Lähde oli rautkallion Laboratorio Suomi, aika alkupuolella kirjaa. Sama juttu taisi olla myös Agenda Suomessa tai jossain muussa myöhemmässä kirjassa. Siinä on taas kerrottu primäärilähteet. Emma-Liisa voisi sitten kertoa, mikä Kekkosen vasikoinnissa eli maanpetoksessa oli Suomen etu.

Mannerheimin pohdinta ei ole samanarvoista. Mikä siinä oli haitallista?

Avatar
Jouko Heyno
Viestit: 842
Liittynyt: 30.11.05 10:26

Tylsimys kirjoitti:Lähde oli rautkallion Laboratorio Suomi, aika alkupuolella kirjaa. Sama juttu taisi olla myös Agenda Suomessa tai jossain muussa myöhemmässä kirjassa. Siinä on taas kerrottu primäärilähteet. Emma-Liisa voisi sitten kertoa, mikä Kekkosen vasikoinnissa eli maanpetoksessa oli Suomen etu.

Mannerheimin pohdinta ei ole samanarvoista. Mikä siinä oli haitallista?
Ja mihinkäöhän tämä liittyy? Etkö sinä ressukka vieläkään opi?

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”