Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 07:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Minna Canthin salonki avautunut


Kuopion kaupunginkirjastossa toteutettu Minnan salonki sisältää kirjailija Minna Canthin arkistoaineistoa digitaalisessa muodossa. Esillä on alkuperäisiä käsikirjoituksia, Canthin kirjoittamia ja saamia kirjeitä, näytelmien pääkirjoja, asiakirjoja, valokuvia sekä muuta Canthiin liittyvää materiaalia.

Pääosa digitoidusta aineistosta kuuluu Kuopion kaupunginkirjaston Minna Canth -kokoelmaan, mutta aineistoa ovat antaneet myös Suomalaisen kirjallisuuden seura, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Teatterimuseon arkisto, Svenska litteratursällskapet i Finland, Svenska Teaterns arkiv, Kustannusosakeyhtiö Otavan arkisto, Kansalliskirjasto ja Kansallisarkisto.

Sivusto on järjestetty kolmeen näkymään. Aineistoja voi selata nimekkeen, tekijän tai luontipäivän mukaan sekä hakea avainsanoilla. Kokoelmissa yksittäiset aineistot on järjestetty kokoelmiksi aineistojen tyypin tai lajin mukaan. Näyttelyt, joihin on koottu aineistoja, esittelevät Minna Canthin elämää ja työtä alkuperäisten kirjeiden, käsikirjoitusten ja muiden materiaalien avulla.

Sivustolla ei ole määritelty digitoitujen aineistojen käyttöoikeuksia. Kuvat aukeavat kohtuullisen kokoiseen katselunäkymään ja asiakirjat tallentuvat pdf-muodossa.

Minnan salonki digiarkiston ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Kuopion kaupunginkirjastossa: Annukka Ruotsalainen, Arja Anttila, Lissu Rossi ja Juha Härkönen.

* Minnan salonki
* Minna Canthin saamat kirjeet

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”