Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Google Art Projectissa mukana yli viisikymmentä teosta Ateneumin kokoelmista


Eero Järnefelt: Raatajat rahanalaiset (Kaski). 1893.

Kaikkiaan 55 Ateneumin teosta on nähtävillä verkossa korkealaatuisina valokuvina.

Haluaisitko tarkastella Ateneumin taidemuseon klassikkoteoksia, mutta paikan päälle pääseminen on syystä tai toisesta hankalaa? Google Art Project saattaa lievittää tuskaasi. Verkkopalvelussa on julkaistu kaikkiaan 55 teosta Ateneumin kokoelmista.

Esittelytekstein varustettuja teoksia voi nyt tutkia verkossa korkearesoluutioisina valokuvina. Lisäksi Eero Järnefeltin teos Raatajat rahanalaiset (Kaski) on kuvattu gigapixel-menetelmällä, minkä vuoksi teoksen yksityiskohtia voi tarkastella jopa paljasta silmää tarkemmin.

Google Art Projectin myötä museoiden kokoelmat ovat yleisön tavoitettavissa entistä paremmin, vaikkakin tietokoneen näytöltä. Palvelun myötä teokset ovat nyt tavoitettavissa myös maailmanlaajuisesti, mikä helpottaa tutkijoiden työtä ja palvelee myös muita taiteesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Samalla Ateneumin kaltaisten museoiden on mahdollista tavoittaa huomattavasti laajempia yleisöjä.

Google Art Project käynnistyi vuonna 2011. Tällä hetkellä verkkopalvelussa voi perehtyä yli 40 000 taideteokseen. Muista suomalaismuseoista projektiin on jo aiemmin liittynyt Espoon modernin taiteen museo EMMA, niin ikään 55 teoksella.

Ateneumin taidemuseo Google Art Projectissa

Yksityiskohtia Kaski-teoksesta otetusta gigapixel-kuvasta

EMMA Google Art Projectissa

Lähde: Ateneumin tiedote 21.5. 2013

Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 07:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Re: Google Art Projectissa mukana yli viisikymmentä teosta Ateneumin kokoelmista

Ateneumia aikaisemmin suomalaisista museoista lähti Google Art projektiin mukaan EMMA eli Espoon modernin taiteen museo, jonka kokoelmista digitoitiin 55 työtä. Ilmeisesti tämä on jäänyt täällä Agricolassa aikanaan noteeraamatta.

Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Re: Google Art Projectissa mukana yli viisikymmentä teosta Ateneumin kokoelmista

Kiitos korjauksesta Kaisa. EMMA lisätty nyt uutiseen.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”