Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Suomalaista ruokakulttuuria tallennetaan nyt urakalla


Pizza on noussut parissakymmenessä vuodessa keskeiseksi
osaksi kotimaista ruokakulttuuria.


Keväällä käynnistynyt Suomi syö ja juo -hanke tallentaa kotimaista ruokakulttuuria sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Hankkeen puitteissa pyritään samalla selvittämään sosiaalisen median luomia mahdollisuuksia kokoelmatyölle.

Suomi syö ja juo -hanke pureutuu suomalaisen ruokakulttuuriin eri osa-alueisiin tarmolla. Hankkeeseen osallistuvat museot tallentavat kotimaiseen ruokakulttuuriin liittyviä ilmiöitä sangen laajalla skaalalla ja kukin tiettyyn teemaan keskittyen. Museot muun muassa dokumentoivat brunssihetkiä, lukiolaisten ruokailua, ruokaosuuskunnan ja ruokapiirin toimintaa, työpaikkaruokailua, olutharrastajia, ravintontolapäivää sekä rokkarin ruokavaliota ja festariruokailua.

Lisäksi hanke kannustaa suomalaisia mukaan tallennustyöhön elokuussa julkistettavan sivuston kautta, jolle kuka tahansa voi lisätä oman valokuvansa aiheesta "minä ja ruoka". Myös sosiaalisessa mediassa on mahdollista osallistua teemaan liittyvään keskusteluun. Yksi hankkeen tavoitteista
onkin selvittää sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia kokoelmatyölle.

Hankkeen taustalla on suomalaisten museoiden tallennus- ja
kokoelmayhteistyötä koordinoiva yhteistyöverkosto TAKO.


Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Re: Suomalaista ruokakulttuuria tallennetaan nyt urakalla

Ruokakulttuuri on tosiaan ollut laajasti esillä kuluvan vuoden aikana, muun muassa Hotelli- ja ravintolamuseon ravintolamuistoja keräävä Restopedia-hanke on edelleen käynnissä.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”