Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Unkarilainen ikkuna menneisyyteen



Unkarilaisen valokuvaajan Zoltan Kerenyi laatimien ikkunoiden kautta on mahdollista kurkistaa menneisyyteen. Kerenyin ideana on ollut liittää yhteen vanhoja valokuvia nykypäivän kuviin.

Tuloksena on hätkähdyttäviä näkymiä ja tunnelmia menneisyyteen, josta meitä kohti kurkottavat liikuttavalla tavalla kauan sitten hävinneet ihmiset ja ajat, mutta jotka kuitenkin jollakin oudolla tavalla ovat muuttumattomia ja samoja.


Ideaa yhdistellä vanhoja kuvia nykypäivään on käytetty myös Historypinn sivustolla, josta Agricolassa kerrottiin aiemmin (Historypinillä aikamatkoja rakentamaan, 2.12.2011) Historypinniin voi kuka tahansa ladata vanhoja valokuviaan ja sijoittaa ne sitten Googlen streetview toiminnon avulla kartalle.

Zoltan Kerenyi kertoo motiiveistaan näin:
"Everyone experiences that occasional desire to look back at a bygone age,and to catch a glimpse of something that touches their heart and moves their soul, or throws fresh light on the changes around us. Window to the Past captures snapshots of times gone by in such a way that, while being rooted in reality, the images created form something new by merging the power of the past with that of the present. They offer us the chance to remember with eyes wide open. With open eyes and open heart alike."





* Kuvat löytyvät Window to the past sivustolta kaupungeittain jaettuina ja Flickriin linkitettyinä.

* Zoltan Kerenyin kuvat löytyvät myös Flickristä kuva-albumina

Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 07:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Re: Unkarilainen ikkuna menneisyyteen

En tiedä minkälainen sopimus Agricolalla on valokuvaajan kanssa, mutta muille innokkaille levittäjille huomauttaisin, että Flickr:ssä näkyvä "All Rights Reserved" tarkoittaa sitä, etteivät kuvat ole vapaasti kopioitavissa ja käytettävissä vaan tavanomaisten tekijänoikeuksien piirissä. Myös taloudellisten.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”