Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Muinaispolut esittelee 35 polkureittiä Suomessa


Museovirasto on päivittänyt Muinaispolut.fi-verkkosivuston, joka esittelee ulkoilureittejä, joiden varrella sijaitsee muinaisjäännöksiä sekä muita kulttuuriperintö- ja luontokohteita, ja jotka soveltuvat omin neuvoin kuljettaviksi. Kohteiden kuvausten lisäksi sivustolta löytyvät myös kohteiden koordinaatit ja GoogleMaps-kartat. Kohteiden joukossa on myös neljä sukelluskohdetta.

Muinaispolut.fi-verkkosivuston sisällöstä ja ylläpidosta vastaa Museovirasto. Reittien esittelyt perustuvat aineistoon, joka koottiin kyselyllä vuonna 2005. Nyt sivuston sisältöä on päivitetty ja kokonaisuutta täydennetty.

Sivustolla esitellään 35 polkureittiä, joiden varrella sijaitsee vähintään yksi kiinteä muinaisjäännös. Reitit sijaitsevat eri puolilla Suomea. Sivustolle on lisätty yhdeksän käyntikohdetta Kyrönmaan alueelta (Isokyrö, Vähäkyrö ja Laihia). Ne ovat alueelle tyypillisiä muinaisjäännöksiä ja edustavat eri aikakausia kivikaudelta isonvihan aikaan. Retkelle voi nyt suunnistaa myös veden alle. Muinaispolut.fi-sivustolla esitellään neljä sukelluskohdetta: Hangon Kaapelihylky, Kronprins Gustav Adolfin hylkypuisto Helsingissä sekä Garpen I ja Keulakuvahylky Kemiönsaarella.

Muinaispolut.fi-verkkosivusto


Isonkyrön Tuomaanmäki pronssikautisine hautaröykkiöineen tarjoaa elämyksellisen retkikohteen niin arkeologiasta kuin luontoarvoista kiinnostuneille kävijöille. Kuva: Leo Kinnari 2013. Kuva Museovirasto.


Saanan kulttuuripolun varrella Kilpisjärvellä on useita Tunturi-Lapin historiaan kuuluvia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kuva Museovirasto.


Valkeakosken Sääksmäellä sijaitseva Rapolanharju on osa Vanajaveden laakson kansallismaisemaa. Suomen suurimman muinaislinnan lisäksi alueella on esihistoriallisen ajan asutuksen jäännöksiä, kalmistoja, uhrikiviä sekä muinaispelto. Kuva: Liisa Tuomikoski, Museovirasto


Suomussalmen Hossan retkeilyalueella risteilee useita polkuja Värikallion reitillä on yksi Suomen suurimmista kalliomaalauksista. Värikalliolle johtaa merkitty polku ja reitin varrella voi ihailla retkeilyalueen vaihtuvia maisemia ja luontoa. Kuva Museovirasto.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”