Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 07:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiö palkitsi sotahistorian kirjoittajia

Yliopistonlehtori, dosentti Pasi Tuunainen on saanut 9.9.2014 Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön sotahistorian palkinnon teoksestaan Tahtojen taisto, joka on ilmestynyt vuonna 2010. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja se myönnettiin nyt viidennen kerran.

Palkinnon perusteluissa valintatoimikunta totesi, että
Pasi Tuunaisen pääavaus talvisodan taisteluiden käsittelyyn uudesta ja tuoreesta näkökulmasta on onnistunut. On toivottavaa, että tämän tyyppinen viileän analysoiva tutkimus saisi laajemminkin tilaa populismia kumartavien kirjoittelujen rinnalla.
Seuraavan kerran sotahistorian palkinto jaetaan vuonna 2016.

Perinnesäätiö myönsi myös kunniamaininnan, joka palkittiin 1500 eurolla, Olli Harisen, Göran Lindgrenin ja Erkki Nordbergin kirjoittamalle Talvisodan Ässä-rykmentti –kirjalle. Se on perustelun mukaan
helsinkiläisjoukosta ja sen sotatieteistä kirjoitettu lajityypissään hyvä teos, joka ansaitsee tulla mainituksi. Kirjoittajakolmikko kykenee paneutumaan "Sörkän sällien" sotataipaleeseen sangen maanläheisesti ja moniulotteisesti. Joukko-osastojen historiateoksille on tarve ja paikka. Käsillä oleva teos on tästä omassa sarjassaan laadukas esimerkki.
Lähde: http://www.mannerheiminperinnesaatio.fi/ 10.9.2014

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”