Niina Siivikko
Viestit: 47
Liittynyt: 04.05.15 08:59
Paikkakunta: Turku

Datavisualisointi havainnollistaa toisen maailmansodan menetettyjä ihmishenkiä


Visuaalisesti vaikuttava ja erittäin kiinnostava video auttaa hahmottamaan toisessa maailmansodassa kuolleiden sotilaiden ja siviilien suurta määrää. Video ja sen interaktiivinen versio käyvät läpi ihmishenkien menetyksiä maiden ja tapahtumien mukaan eritellen.

Datan visualisointiin erikoistunut Neil Halloran on luonut erittäin näyttävän ja havainnollistavan The Fallen of the World War II -dokumentin. Videosta on tehty myös interaktiivinen versio, jonka kautta voi tarkemmin perehtyä eri lukuihin.
The Fallen of World War II is an interactive documentary that examines the human cost of the second World War and the decline in battle deaths in the years since the war. The 15-minute data visualization uses cinematic storytelling techniques to provide viewers with a fresh and dramatic perspective of a pivotal moment in history.


Videon kommenteissa Vimeossa käydään kiivasta keskustelua muun muassa oikeista lukumääristä, mukaan laskettavista tapahtumista ja oikeista nimityksistä, ja korjausehdotuksia (tai -vaatimuksia) on esitetty runsaasti.

Halloran on itse tarkemmin eritellyt videon saamaa huomiota ympäri maailmaa: se on muutamassa viikossa katsottu jo yli miljoona kertaa. Projektille on suunnitteilla lisäosia, joita rahoitetaan ainakin osittain katsojien vapaaehtoisesti maksamilla lipputuloilla.

* The Fallen of World War II -projekti
* Vimeo: The Fallen of World War II
* Fallen.io: Press Release: Data-driven Web Documentary About War & Peace - Exceeds One Million Plays, Generates Buzz & Acclaim (3.6.2015)

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”