Veikko I Palvo
Viestit: 1411
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti:
Immigration: How much is too much?
Economist Paul Collier
Paul Collier näyttää sanovan, ettei siirtolaisuutta kannata estää, mutta kysyy auttaako vai vahingoittaako se kehitysmaita ja uhkaako lisääntynyt maahanmuutto sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Välimeren yli salakuljetettuja ei erikseen mainita.
EU peräänkuuluttaa http://www.europa.eu/atyourservice/fi/d ... 5.1.1.html taloudellista, sosiaalista ja alueellista yhteenkuuluvuutta Euroopassa, jota laiton maahanmuutto puolestaan näyttäisi rapauttavan.

Sepät, vuorityömiehet Ruotsin Bergslageniin ja metsäsuomalaiset ovat varmaankin olleet Ruotsin taloudelle hyödyllistä ja haluttua muuttoliikettä, mutta ruotsalaisten massasiirtolaisuuden Pohjois-Amerikkaan mahdollisesti aikaansaamasta kielteisestä vaikutuksesta Ruotsissa ei kirjoiteta.
USAkin alkoi rajoittaa siirtolaisuutta 1913 ja varsinkin ww1 jälkeen ja Britanniassa
säädettiin 1905 ulkomaalaislaki ja mm. 1914 http://www.legislation.gov.uk/ukpga/191 ... 017_en.pdf ulkomaalaislaki.
Erityisesti Saksaan ja Ruotsiin Välimeren siirtolaisia näytetään haluttavan aina vain lisääntyvässä määrin turvapaikkaa hakemaan ja Britannia on kieltäytynyt täysin vastaanottamasta heitä. Osa saakin pakolaisaseman ja muut käännytetään pois ja jos he lähtevät vapaaehtoisesti, heille ei määrätä maahantulokieltoa muihin Schengen-alueen maihin. Euroopassa sanotaan olevan noin 4 miljoonaa ( unhcr arvio 2015 kansalaisuudettomia 4479646 ) "paperitonta."
Lienevät harmaata halpatyövoimaakin?
USAssa Simpson-Mazzoli-lailla 6.11.1986 noin 3,8 miljoonalle paperittomalle myönnettiin kansalaisuus, mutta Control Actin 1986 seurauksenakin siirtolaisten lukumäärä on vain kasvanut.
EUssakin jotkut ovat vaatineet kansalaisuuksien antamista paperittomille.
Ja lähivuosina siirtolaisia tullee lisää turvapaikkaa anomaan ja monet heistä käännytetään ilmeisestikin jälleen EU-alueen "paperittomiksikin".
Siirtolaisuuden historiasta ei samankaltaista toimintaa löytyne?

Veikko Palvo

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti: Kyseessä oli lainauksen, lainauksen lainaus, jolloin lähdettä ei löytynyt. Googlen haulla jonkinlainen lähde on: vasarahammer.blogspot.fi/
Tarkoituksenani oli kiinnittää huomiota seuraavaan:
Tapio Onnela kirjoitti:pakolaisia vihaavien oikeistopopulistien
Esko-Olavi kirjoitti: Tuossa jotenkin oletetaan ensinnäkin pakolaisia vihattavan ja toisekseen vihaajien olevan oikeistopopulisteja. Kumpikin on yleisesti ottaen väärin.
Miten niin? Pakolaisia kyllä vihataan ja vihaajat ovat myös usein oikeistopopulisteja, vai kiistätkö tämän? Kannattasi lukea vaikkapa tuo viittaamani Railon ja Vareksen tutkimus oikeistopopulismista ja sen ideologiasta.

Minusta se, että nämä ihmiset, jotka aivan epäilemättä ovat oikeistopopulisteja ja jakavat näiden ideologian, eli maahanmuuton vastustamisen ja nationalismin, ovat valmiita hyökkäämään polttopullojen kanssa turvapaikanhakijoiden majoitustiloihin ja siis tappamaan heitä on minusta mitä suurimassa määrin vihaa, vai miten itse määrittelisit tämänkaltaisen toiminnan? Onko se vai eikö se ole vihaa? Entä se, että näitä pakolaisia auttavia SPR:n työntekijöitä heitellään kivillä ja ammutaan ilotulitteilla?

Ihan kaikki oikeistopopulistit eivät kuitenkaan varmaankaan vihaa maahanmuuttajia, eivätkä ole rasisteja, (kuten jo totesin) vaikka monet ovatkin. Mutta tätä yksinkertaista seikkaa lienee mitä ilmeisemmin näiden ”kriitikoiden” (myös ilmeisesti sinun?) on vaikeaa ymmärtää: kaikki islaminuskoiset eivät ole jihadisteja, kaikki suomalaiset eivät ole juoppoja, kaikki maahanmuuttajat eivät ole raiskaajia jne… onko tätä tosiseikkaa vaikeaa ymmärtää?

Lainaus, jonka alkuperää et pystynyt selvittämää ja jossa ilmeisesti joku uhriutuva kriitiikko (?) valitti muka asiallisen keskustelun puutetta julkaisee kuitenkin itse varsin kiihkomilisisä kirjoituksia. Tässä edustava ote kyseisen lainaamasi blogin tavasta käydä keskustelua ja joka kertoo paljon yleisemminkin näiden ”maahanamuuttokriittisten” suhteesta tietoon:
”Nämä ovat kuulopuheita, jonka kaltaisia varmasti liikkuu kaikkialla vastaanottokeskusten ympärillä. Ne voivat olla totta tai sitten ei.”
tai sitten:
”Kuulopuheet kuitenkin kertovat, että turvapaikanhakijat ovat jo tehneet tavallisten ”suomalaisten elämän aiempaa turvattomammaksi”.
... ja huomatkaa, tämä siis tilanteessa, jossa turvapaikanhakijoita vihaavat oikeistopopulisti ovat valmiita väkivallantekoihin paitsi heitä myös SPR:n henkilöstöä vastaan Suomessa.
Mutta tämä ksenofobiahan on nähty ennekin jo esim. 1IKL:n suhteessa juutalaisiin 1930-luvulla Suomessa ja Ruot mm.

Esko-Olavi kirjoitti:Onko Suomeen tulevilla pakolaisilla hätä? No ei varmasti ole.
Kiinnostava väite. Ihan vaan huvikseenko he ovat lähteet lomailemaan? Perustuuko tuo käsityksesi johonkin järkevään lähteeseen vai näin "vasrahammereiden" kaltaisten nimettömien blogistien antamiin tietohin?

Pahoin pelkään, että on täysin turha näitä linkkejä jakaa mutta laitanpa silti.

Tämä Ylen ohjelma kannatta kuunnella, ainakin niiden, jotka vilpittömästi ovat kiinnostuneita siitä minkälaisista olosuhteista nämä sotaa pakenevat ihmiset tulevat:
”Euroopasta uutta elämää etsivistä ihmisjoukoista suuri osa pakenee Syyrian sisällissotaa. Mitä miettii omaisuutensa menettänyt syyrialainen apteekkari pakolaisena Turkissa? Millaista on elämä sodan keskellä Syyrian Aleppossa?"
Kun kaikki meni, mihin sitten?(Yle 29.8.2015)

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Tapio Onnelalle

Kiistän oikeistopopulistien usein vihaavan pakolaisia. Suurin osa tuntee vihaa tätä nykyistä tilannetta kohtaan ja varmasti auttaisi pakolaisia lähempänä heidän omia maitaan ja kultturiaan. Ovat tavallaan maahanmuuton vastustajia ilman vihaa.
Jos jotkut räkänokat heittelevät polttopulloja pakolaiskeskusten seiniin, ei se todista yhtään mitään. Räkänokkia ja huutelijoita aina riittää.
Ja olikos se yhden kerran joku heitellyt kiviä SPR:n työntekijän jalkoihin. Räkänokka tämäkin heittelija, tuskin oikeistopopulisti.

En minäkään yleistä Malmön kranaatti-iskuja, satoja polttopulloiskuja ja järkyttävää turvattomuuttaa, tuhopolttoja, joita pakolaiset harrastavat siellä viikottain.

Tässä lainaus eräältä oikeistopopulistilta:

"Venepakolaiset eivät myöskään määritelmällisesti ole kaikista suurimman avun tarpeessa, koska matka maksaa varsin paljon."
Välimerta ylittävien ihmisten pelastamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Sen jälkeen heidät tulee lähettää takaisin pakolaisleireille.
En näe ihmisten palauttamisessa eettistä ongelmaa, kunhan leirit pitävät yllä heidän arvokkuuttaan ja valmistavat heitä palaamaan Syyriaan sodan jälkeen."
YK:n pakolaisjärjestö on täysin pihalla. Se kohtelee pakolaisia kuin avuttomia lapsia. Tilanne on raivostuttava"

"Maahanmuuton taloushyödyt ovat niin pieniä, että niistä on turha edes puhua. Olennaista on tarkastella sen sosiaalisia vaikutuksia.
"

Ei Suomeen tulevilla pakolaisilla ole mitään hätää. Ei ole aikoihin ollut. Turhaa höpinää, löpinää ja suoranaista valehtelua.
Hätä on osassa Syyriaa, osassa Irakia jne. ja sinne jäänyt.
Suomeen saapuvat pakolaiset ovat mm. saapuneet Saksaan. Onko siellä hätä? Ei ole. Otamme Saksasta pakolaisia Suomeen.
Suomeen saapuvat pakolaiset ovat saapuneet Saksasta Tanskaan. Onko Tanskassa hätä? Ei ole. Otamme Tanskasta saapuneita pakolaisia Suomeen.
Suomeen saapuvat pakolaiset ovat saapuneet Tanskasta Ruotsiin. Onko Ruotsissa hätä? Ei ole. Otamme Ruotsista saapuvia pakolaisia Suomeen.
Viimeksi muokannut Esko-Olavi, 08.11.15 19:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Veikko I Palvo kirjoitti:
EUssakin jotkut ovat vaatineet kansalaisuuksien antamista paperittomille.
Ja lähivuosina siirtolaisia tullee lisää turvapaikkaa anomaan ja monet heistä käännytetään ilmeisestikin jälleen EU-alueen "paperittomiksikin".
Siirtolaisuuden historiasta ei samankaltaista toimintaa löytyne?

Veikko Palvo
http://picum.org/en

PICUM, the Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants, is a network of individuals and organisations working to ensure social justice and human rights for undocumented migrants.

Tuolta löytyy erittäin hyvää materiaalia paperittomista ja antanee hieman osviittaa tulevista ongelmista.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti:Tapio Onnelalle
Kiistän oikeistopopulistien usein vihaavan pakolaisia. Suurin osa tuntee vihaa tätä nykyistä tilannetta kohtaan ja varmasti auttaisi pakolaisia lähempänä heidän omia maitaan ja kultturiaan. Ovat tavallaan maahanmuuton vastustajia ilman vihaa.
Jos jotkut räkänokat heittelevät polttopulloja pakolaiskeskusten seiniin, ei se todista yhtään mitään.
Näköjään sinulle ei vielä riitä se, että ollaan valmiita heittelemään polttopulloilla majoitustiloja.

Ilmeisesti sinulla on myös jotain sellaista tietoa, jota meillä muilla ei oikeistopopulisteita ole, jos sanot, että näissä iskuissa ei olisikaan kyse oikeistopopulisteista ja heidän vihatoiminnastaan, vaikka juuri tätä heidän politiikkaansahan tässä ajetaan. Iskut noudattava suoraan näiden oikeistopopulistien ideologiaa. Lisäksi kuka tahansa joka surffaa netissä päättyy muutamissa sekunneissa oikeistopoulistien ja uusnatsien vihasivuille. Sotaa on lietsottu jopa eduskunnassa oikeistopopulistisen kansanedustajan toimesta. Ja tulokset ovat nyt sitten kaikkkien nähtävillä.
"Räkänokkaisuus" ei ole ideologia, uusnatsismi ja oikeistopopulismi ovat.

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Tapio Onnela kirjoitti:
Esko-Olavi kirjoitti:Tapio Onnelalle
Kiistän oikeistopopulistien usein vihaavan pakolaisia. Suurin osa tuntee vihaa tätä nykyistä tilannetta kohtaan ja varmasti auttaisi pakolaisia lähempänä heidän omia maitaan ja kultturiaan. Ovat tavallaan maahanmuuton vastustajia ilman vihaa.
Jos jotkut räkänokat heittelevät polttopulloja pakolaiskeskusten seiniin, ei se todista yhtään mitään.
Näköjään sinulle ei vielä riitä se, että ollaan valmiita heittelemään polttopulloilla majoitustiloja.

Ilmeisesti sinulla on myös jotain sellaista tietoa, jota meillä muilla ei oikeistopopulisteita ole, jos sanot, että näissä iskuissa ei olisikaan kyse oikeistopopulisteista ja heidän vihatoiminnastaan, vaikka juuri tätä heidän politiikkaansahan tässä ajetaan. Iskut noudattava suoraan näiden oikeistopopulistien ideologiaa. Lisäksi kuka tahansa joka surffaa netissä päättyy muutamissa sekunneissa oikeistopoulistien ja uusnatsien vihasivuille. Sotaa on lietsottu jopa eduskunnassa oikeistopopulistisen kansanedustajan toimesta. Ja tulokset ovat nyt sitten kaikkkien nähtävillä.
"Räkänokkaisuus" ei ole ideologia, uusnatsismi ja oikeistopopulismi ovat.
Nämä polttopullojen heittelijät ovat keskenkasvuisia, juovuksissa olevia, ehkä mielenterveysongelmaisia muutamia nuoria jotka olisivat tekonsa tehneet ilman oikeistopopulistejakin ja jotka eivät osaisi edes kertoa kuuluvatko oikeistoon vai vasemmistoon. Eivät osaisi edes kertoa oikeistopopulismin merkitystä.
Itse kutsuisin näitä viharikoksia tehtailevia uusvasemmistolaisiksi.
Uusnatsit ja uusvasemmisto ovat molemmat ilmiöitä. Nimi ja toiminta vain vaihtuu.

Politiikka on aina ollut populistista. Ja politiikka on sitä. Nyt on sosialistien ja muiden vasemmistolaisten hyvä lisätä populismin eteen sana oikeisto, saaden asian tuntumaan maukkaalta ja omien viha-aatteiden vastaiselta. Ja kun vielä uusnatsitkin liitetään tähän "oikeistoon", niin hyvältä tuntuu.
Propagandaa, sitä alinta lajia.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti: Nämä polttopullojen heittelijät ovat keskenkasvuisia, juovuksissa olevia, ehkä mielenterveysongelmaisia muutamia nuoria jotka olisivat tekonsa tehneet ilman oikeistopopulistejakin
Väität siis tietäväsi, mitä tapahtuisi, jos tilanne olisi toinen?

Sen sijaan tiedämme, että kiihotusta vihaan ja halveksuntaan on ollut vuosia. Ei siis ole kummallista olettaa, että sanoista on nyt siirrytty tekoihin - varsinkin kun sama on nähty ennenkin myös Suomessa.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti: Kiistän oikeistopopulistien usein vihaavan pakolaisia. Suurin osa tuntee vihaa tätä nykyistä tilannetta kohtaan ja varmasti auttaisi pakolaisia lähempänä heidän omia maitaan ja kultturiaan. Ovat tavallaan maahanmuuton vastustajia ilman vihaa.
Auttamista omassa maassa todistaa varmaan se, että PS:n vaatimuksesta karsittiin kehitysyhteymäärärahoja, mikä lopettaa monta projektia juuri heikompien parissa?

Ja "maahanmuuttokriittiset" blogeissa ja foorumeilla käsitellään maahanmuuttajia pelkästään negatiivisesti ja suoranainen vihakin on varsin tavallista.

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Emma-Liisa kirjoitti:
Esko-Olavi kirjoitti: Nämä polttopullojen heittelijät ovat keskenkasvuisia, juovuksissa olevia, ehkä mielenterveysongelmaisia muutamia nuoria jotka olisivat tekonsa tehneet ilman oikeistopopulistejakin
Väität siis tietäväsi, mitä tapahtuisi, jos tilanne olisi toinen?

Sen sijaan tiedämme, että kiihotusta vihaan ja halveksuntaan on ollut vuosia. Ei siis ole kummallista olettaa, että sanoista on nyt siirrytty tekoihin - varsinkin kun sama on nähty ennenkin myös Suomessa.
Vaatii ahdasta mieltä jos kirjoittamastani löytää jonkin väitteen.

Kiihotusta, vihaa ja halveksuntaa on ollut vuosituhansien ajan, ehkä ei eskimoiden joukossa. Ainä joku pieni ryhmä suorittaa näitä akteja syystä tai toisesta. Syyt vain vaihtelevat

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Emma-Liisa kirjoitti:
Esko-Olavi kirjoitti: Kiistän oikeistopopulistien usein vihaavan pakolaisia. Suurin osa tuntee vihaa tätä nykyistä tilannetta kohtaan ja varmasti auttaisi pakolaisia lähempänä heidän omia maitaan ja kultturiaan. Ovat tavallaan maahanmuuton vastustajia ilman vihaa.
Auttamista omassa maassa todistaa varmaan se, että PS:n vaatimuksesta karsittiin kehitysyhteymäärärahoja, mikä lopettaa monta projektia juuri heikompien parissa?

Ja "maahanmuuttokriittiset" blogeissa ja foorumeilla käsitellään maahanmuuttajia pelkästään negatiivisesti ja suoranainen vihakin on varsin tavallista.
Oikeisopopulistit, uusnatsit ja nyt maahanmuuttokriittiset kuuluvat yhteen. Sillä lailla.

Tässä eräs maahanmuuttokriittinen:

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahter ... -euroopan/

josta ei vihaa ja negatiivista ajatusta juurikaan löydy?

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti:En minäkään yleistä Malmön kranaatti-iskuja, satoja polttopulloiskuja ja järkyttävää turvattomuuttaa, tuhopolttoja, joita pakolaiset harrastavat siellä viikottain.
Mistähän, Esko-Olavi, olet tällaisia tietoja saanut? Sikäli kuin tiedän, nuo ovat perättömiä, mutta sitkeitä huhuja, jotka on kiistetty moneen kertaan. Kerropa siis lähteesi, niin muutkin voivat tarkistaa ne. En nyt vielä puutu muutamiin muihin merkillisiin väitteisiisi, katsotaan tämä ensin.

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Klaus Lindgren kirjoitti:
Esko-Olavi kirjoitti:En minäkään yleistä Malmön kranaatti-iskuja, satoja polttopulloiskuja ja järkyttävää turvattomuuttaa, tuhopolttoja, joita pakolaiset harrastavat siellä viikottain.
Mistähän, Esko-Olavi, olet tällaisia tietoja saanut? Sikäli kuin tiedän, nuo ovat perättömiä, mutta sitkeitä huhuja, jotka on kiistetty moneen kertaan. Kerropa siis lähteesi, niin muutkin voivat tarkistaa ne. En nyt vielä puutu muutamiin muihin merkillisiin väitteisiisi, katsotaan tämä ensin.
Olenkohan kymmenisen vuotta tilannut ruotsalaisia lehtiä lukuohjelmaani, joista näiden vuosien ajan päivittäin lukaissut ja kiinnittänyt huomiota tietoihin.
Lisätään tuohon yhden mainitsemani kaupungin Malmön lisäksi myös muitakin kaupunkeja. Polttopulloiskuihin lasken myös autojen poltot jne.
Kaikkihan muistamme esimerkiksi Malmön mellakat vuosina 2008, 2009 ja 2010?

Googlettamalla löytyy aikamoinen kasa luotettavaa tietoa vaikka kuinka paljon ja aloittaa voi Wikipediasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3 ... lakat_2008

Lisäys: Ei linkitys onnistu tilaamiini lehtiin.
Googlasin hieman ja löysin noin 40 eri mellakasta kertovaa uutista Suomen puolelta näiden vuosien ajalta. Hesaria, Uutta Suomea, Yleä jne.
Esimerkki Tukholmasta:
http://www.uusisuomi.fi/aiheet/husbyn-m ... ukholmassa

Lisäys II:
Käsikranaatti-asioista löytyy useita mainintoja, kuten eräs:
http://yle.fi/uutiset/kasikranaatti_vau ... la/8182137
Viimeksi muokannut Esko-Olavi, 09.11.15 15:18. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti: Tässä eräs maahanmuuttokriittinen:

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahter ... -euroopan/

josta ei vihaa ja negatiivista ajatusta juurikaan löydy?
Ai ei? Ensin puhutaan näennäisen asiallisesti talouden kantokyvystä joskin yhdistettynä pilkkaan niitä kohtaan, jotka näkevät ihmiset yksilöinä. Mutta sitten alkaa tulla tuttua litaniaa siitä, miten iPhonen omistaja ei voi olla oikeasti vainottu. (Ei muuten mikään uusi ilmiö: toisen maailmansodan aikana USA:ssa pilkattiin "luksuspakolaisia", tunnettuja kultturihenkilöitä jotka olivat saaneet etusijan maahanmuutossa.) Ja kirjoittaja "tietää", ettei muulla perusteilla oleskeluluvan kuin pakolaisstautuksen saaneita vainoa kukaan. Myös raiskauskortti on käytössä, vaikka "puskaraiskaukset" ovat poikkeuksia ja tekijä on useimmiten uhrille tuttu.

Esko-Olavi
Viestit: 197
Liittynyt: 18.03.15 12:46

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Emma-Liisa kirjoitti:
Esko-Olavi kirjoitti: Tässä eräs maahanmuuttokriittinen:

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahter ... -euroopan/

josta ei vihaa ja negatiivista ajatusta juurikaan löydy?
Ai ei? Ensin puhutaan näennäisen asiallisesti talouden kantokyvystä joskin yhdistettynä pilkkaan niitä kohtaan, jotka näkevät ihmiset yksilöinä. Mutta sitten alkaa tulla tuttua litaniaa siitä, miten iPhonen omistaja ei voi olla oikeasti vainottu. (Ei muuten mikään uusi ilmiö: toisen maailmansodan aikana USA:ssa pilkattiin "luksuspakolaisia", tunnettuja kultturihenkilöitä jotka olivat saaneet etusijan maahanmuutossa.) Ja kirjoittaja "tietää", ettei muulla perusteilla oleskeluluvan kuin pakolaisstautuksen saaneita vainoa kukaan. Myös raiskauskortti on käytössä, vaikka "puskaraiskaukset" ovat poikkeuksia ja tekijä on useimmiten uhrille tuttu.
iPhone-miehistä lainaus kuului näin:

"Näin meitä ilmiselvästi huijaavat iPhone-miehet joudutaan käsittelemään samalla tavalla kuin sota-alueelta tulleet sodan ja väkivallan uhrit."

Ymmärtääkseni kirjoittaja ajattelee, kuten varmaan muutkin, iPhone-miehiä niitä, jotka pakolaismatkan aikana ovat asuneet hyvissä hotelleissa, käyttäneet lentokonetta, omaavat hyvän varallisuuden, saapuvat turvalliselta alueelta ja niin edelleen. Nämähän kuuluvat siihen joukkoon, jotka eivät saa Suomesta turvapaikkaa.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Historian professori arvostelee lyhytnäköistä maahanmuuton kritiikkiä

Esko-Olavi kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti: Mutta sitten alkaa tulla tuttua litaniaa siitä, miten iPhonen omistaja ei voi olla oikeasti vainottu. (Ei muuten mikään uusi ilmiö: toisen maailmansodan aikana USA:ssa pilkattiin "luksuspakolaisia", tunnettuja kultturihenkilöitä jotka olivat saaneet etusijan maahanmuutossa.)
iPhone-miehistä lainaus kuului näin:

"Näin meitä ilmiselvästi huijaavat iPhone-miehet joudutaan käsittelemään samalla tavalla kuin sota-alueelta tulleet sodan ja väkivallan uhrit."

Ymmärtääkseni kirjoittaja ajattelee, kuten varmaan muutkin, iPhone-miehiä niitä, jotka pakolaismatkan aikana ovat asuneet hyvissä hotelleissa, käyttäneet lentokonetta, omaavat hyvän varallisuuden, saapuvat turvalliselta alueelta ja niin edelleen. Nämähän kuuluvat siihen joukkoon, jotka eivät saa Suomesta turvapaikkaa.
Se, että ihminen on aineellisesti hyvin toimeentuleva, ei tarkoita, ettei häntä olisi vainottu. Se, että alue on muulle väestölle turvallinen, ei tarkoita, että esim. poliittista dissidenttia voisi vainota.

Suhtaumisesi on samaa tasoa kuin amerikkalaisten toisen maailmansodan aikana "luksuspakolaisiin".

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”