Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

USA:n tiedusteluyhteisö on julkistanut tiedusteluraportin USA:n presidentinvaaliin liittyvästä väitetystä Venäjän hakkeroinnista.

Julkistetun raportin voi lukea tästä linkistä:
Background to “Assessing Russian Activities and Intentions in Recent US Elections”: The Analytic Process and Cyber Incident Attribution
https://www.dni.gov/files/documents/ICA_2017_01.pdf

Uskon, että jokainen palstalla tiedusteluraporttia kommentoinut on tutustunut itse raporttiin tarkkaan ja syvällisesti, mutta voin olla väärässäkin. En osaa itsekään englantia kovin hyvin ja monella muulla voi olla sama ongelma, minkä vuoksi he ovat luottaneet suomenkielisiin toimittajien selostuksiin.

Kyseinen raportti on yksi versio kolmesta raportista. Salaisin raportin versioista, ilmeisesti täydellisin versio on annettu/esitelty Barack Obamalle ja Donald Trumpille ja, jos muistan oikein, myös turvallisuudesta vastaavan lautakunnan poliittisille jäsenille.

Toinen versio, joka on edellistä versiota suppeampi, on esitelty tai esitellään tietääkseni USA:n kongressin jäsenille. Heille ei kerrota aivan kaikkea.

Suppein versio on edellä olevassa linkissä esitetty versio, joka on julkaistu netissä DN:n sivulla.

Muistaakseni Hesarissa sanottiin USA:n tiedusteluviranomaisten olevan yksimielisiä raportin sisällöstä. USA:ssa on 17 tiedusteluviranomaista. Niistä vain 3 (CIA, FBI, NSA) on julkistetun raportin mukaan osallistunut raportin laatimiseen. Ei ehkä voi puhua kovasta tiedusteluviranomaisten yksimielisyydestä.

Kolmen tiedustelupalvelun raportissa on vain 25 sivua kannet mukaan laskettuna. Mukana on tyhjät sivut ja sivut joilla on vain otsikko.

Raportissa ei arvioida vaikuttivatko Venäjän toimet USA:n presidentinvaaliin, koska USA:n tiedusteluyhteisö ei analysoi poliittisia prosesseja tai USA:n yleistä mielipidettä. Näin väittävät kolme amerikkalaista tiedusteluorganisaatiota. Joku tällä palstalla väitti tiedustelupalvelujen tekevän poliittisia analyyseja virkansa puolesta. Ainakaan nuo kolme amerikkalaista tiedustelupalvelua ei pidä poliittista analyysia tehtävänään.

Amerikkalaisten tiedustelupalvelujen päätuomio on, että Venäjä tavoitteena oli mustamaalata Hillary Clintonia ja suosia Donald Trumpia.

“Me myös arvioimme, että Putin ja Venäjän hallitus pyrkivät auttamaan Trumpin vaalimahdollisuuksia kun oli mahdollista saattamalla Hillary Clintonin huonoon valoon ja julkisesti korostaen häntä epäsuotuisasti Trumpiin nähden. Kaikki kolme tiedusteluvirastoa hyväksyvät tämän tuomion. CIA:lla ja FBI:lla on korkea itseluottamus tähän tuomioon. NSA:lla on keskinkertainen itseluottamus.
We also assess Putin and the Russian Government aspired to help President-elect Trump’s election chances when possible by discrediting Secretary Clinton and publicly contrasting her unfavorably to him. All three agencies agree with this judgment. CIA and FBI have high confidence in this judgment; NSA has moderate confidence.
Tietääkseni amerikkalaisten tiedusteluviranomaisten kielenkäyttöä on nykyään tuo confidence siksi, että aiemmin tiedusteluviranomaiset ovat tuottaneet vääriä tietoja. Ilmaisemalla itseluottamustaan tiedusteluviranomaiset ilmaisevat omaa varmuuttaan tiedon paikkansapitävyyteen. Itseluottamus tarjoaa myös pakoreitin. Ei olla varmoja asiasta. Varman tiedon esittämisestä voisi joutua syytetyn penkille tiedon osoittautuessa vääräksi. Kutsumalla itseluottamukseksi, ei voi joutua syytetyksi väärästä tiedosta.

Tiedusteluviranomaisten mukaan niiden korkea itseluottamus ei merkitse, että arviointi olisi totta tai varmaa. Tuomiot voivat olla vääriä kertovat raportin laatineet tiedusteluviranomaiset omasta raportistaan.

Raportissa selostetaan epämääräisesti CIA:n ja kumppaneiden keksimiä syitä vaikuttamiselle. Yksi keksitty syy on Panamapaperit ja syy se tuntuu olevan siksi, että Putin sanoi USA:n olevan Panama-papereitten hakkeroinnin takana. Kai siksi, ettei papereista löytynyt amerikkalaisia kai lainkaan. Ukrainan Petro Poroshenko ja Iso-Britannian David Cameron toki löytyivät papereista. Luulis heillä olevan hakkerointimotiivi.

On epämääräinen viittaus ilmeisesti Clintonin lausuntoon, jossa hän muistaakseni kutsui Putinia Hitleriksi. Sitä ei suoraan sanota raportissa, mutta viitataan Putinin “kaunaan”.

Raportissa kerrotaan Venäjän kybervakoilun kohdistuneen molempiin pääpuolueisiin: demokraatteihin ja republikaaneihin. En ole varma, mutta muistaakseni republikaanien hakkerointi ei ole onnistunut.

Kesäkuussa 2015 raportin mukaan Venäjän GRU sai pääsyn demokraattien komitena verkkoon ja piti pääsyä yllä ainakin kesäkuuhun 2016 asti. Siis lähes vuoden ajan.

Pääasia raportissa on Venäjän RT. Sille on omistettu useita sivuja. Raoportissa luetellaan RT:n ohjelmia nimellä, kerrotaan paljonko RT:n youtube-videoita on katseltu. Ilmeisesti eniten katseltu on jollain muulla kielellä kuin englanniksi, koska englanninkielinen on eniten katseluja saanut on mainittu erikseen.

Omituinen on raportin pisin osa, joka on omistettu RT:lle, joka on julkaistu alunperin jo vuonna 2012. Näin kirjoittaa The Atlantic.
An Intelligence Report That Will Change No One’s Mind
https://www.theatlantic.com/politics/ar ... ng/512465/

Luulen, että minua nauratti eniten se, että Vladimir Zirinovski on sanonut Venäjän juovan shampanjaa Trumpin voittaessa. Siinäpä todiste Venäjän vaalivaikuttamiselle. Aika hauska minusta. Luulen, että olisin voinut itsekin keksiä yhtä tyhmän todisteen tiedusteluraporttiin ja paljon pienemmällä budjetilla.

Kovat amerikkalaiset tiedustelijat ovat olleet aktiivisia sosiaalisessa mediassa. He ovat laskeneet ja esittävät vertailun RT:n, Al Jazeeran, BBC:n ja CNN sosiaalisen median jalanjäljistä. Olin yllättynyt, että RT:n youtube-esitykset ovat suositumpia kuin minkään toisen. Toisaalta RT häviää twitterissä ja Facebookissa seuraajien määrissä.

CIA, FBI ja NSA seuraama tiedustelulähde on venäläinen tv. Joku minulle tuntematon uutisaiheinen keskusteluohjelma on esittänyt jotain myönteistä Trumpista venäjäksi Venäjällä. Miten se liittyy vaikuttamiskampanjaan USA:n vaaleissa? En ole CIA-viisas voidakseni sitä keksiä. Toivon, ettei YLE:n ohjelmia panna ulkomaalaisten vaalien vaikuttamisyrityksiksi vaikka ne ovat suomeksi.

Raportti on minusta hölmö. En ole mikään CIA:n agentti, mutta voisin kai helposti olla, koska vähemmän älykkäänäkin taitaisin pärjätä kohtuullisesti katselemalla youtube-videoita.

Raportissa ei taida olla mitään väitetystä hakkeroinnista mitä ei olisi jo aiemmin vuodettu amerikkalaisille medioille. Hakkeroinnin suhteen raportti ei lisää tietoa lainkaan.

DNC:n eli demokraattien kansallisen lautakunnan hakkerointitiedot tietääkseni perustuvat DNC:n palkkaaman tietoturvayrityksen nimeltä Crowdstrike antamiin tietoihin. FBI ei tietääkseni ole tutkinut DNC:n tietokoneita lainkaan. Crowdstrike (omituinen nimi tietoturvayhtiölle vai miltä kuulostaa Joukkoisku firman nimenä?) on venäläisen Dmitri Alperovitchin perustama yhtiö. Hän on siis “hyvä” venäläinen ja hän työskentelee Atlantic Councilissa, joka on Natoa lähelllä oleva ajatuspaja.

FBI olisi kuulemma soittanut DNC:lle ja varoittanut hakkeroinnista. Puhelun vastaanottaja piti puhelua pilapuheluna.

FBI tutki Hillary Clintonin henkilökohtaista sähkjöpostipalvelimen käyttöä ja sillä on voinut olla vaikutusta sille, ettei FBI ole saanut tutkia DNC:n koneita. Epäilen vain. En tietenkään tiedä siitä mitään varmaa.

Hillary Clintonin kampanjapäällikkö John Podesta luovutti hakkerille sähköpostinsa salasanan, joka kuulemma oli password. Ei kai saisi nauraa, mutta minua naurattaa. Saan itsekin lähes päivittäin vastaavia kalasteluposteja. Varmaan Venäjän GRU haluaa urkkia Lemmin sähköpostit. Vai mitä CIA?

Mitä muut sitten sanovat kolmen tiedusteluorganisaation raportista?

Lätty tiedusteluraportti näyttää tarpeen kongressin DNC tutkimukselle
UNDERWHELMING INTEL REPORT SHOWS NEED FOR CONGRESSIONAL INVESTIGATION OF DNC HACK
https://theintercept.com/2017/01/06/und ... -dnc-hack/

Asiantuntijat kutsuvat julkistettua Venäjä-raporttia pettymykseksi ja lätyksi
Experts Call Declassified Russia Report ‘Disappointing,’ ‘Underwhelming’
http://dailycaller.com/2017/01/06/exper ... rwhelming/

Tiedusteluraportti Venäjän vaikutuksesta vaaleihin on pannukakku
Intelligence Report On Russian Election Influence Is A Flop
http://www.globalresearch.ca/intelligen ... op/5567207

Liittovaltion Venäjän tuomitseva vaalien hakkerointiraportti ei vakuutta epäileviä
Feds’ Damning Report on Russian Election Hack Won’t Convince Skeptics
https://www.wired.com/2017/01/feds-damn ... -skeptics/

Teidusteluraportti Venäjän hakkeroiniista on vitsi
“Russian Hacking Intelligence Report” a Joke
http://newobserveronline.com/russian-ha ... port-joke/

Haydenin mukaan tiedusteluraportista puuttuu painoarvoa. [Hayden on entinen CIA:n ja NSA:n johtaja, joka muistaakseni valehteli, ettei NSA vakoile amerikkalaisia massana]
Hayden: Intelligence report a 'brick short of a load
http://edition.cnn.com/2017/01/07/polit ... ort-cnntv/

Wikileaksin mukaan USA:n tiedusteluraportti on selvästi politisoitunut
WikiLeaks: US Intelligence Report Clearly Politicized
http://ivn.us/2017/01/09/wikileaks-clea ... ia-report/

Thiessen: Tiedusteluraportti näyttää ketä on syytettävä Venäjän hakkeroinnista ja hän on Barck Obama
Marc A. Thiessen: The intelligence report shows who’s to blame for Russian hacking, and it’s Barack Obama
http://news.nationalpost.com/full-comme ... rack-obama

Ei pommia: tiedusteluraportti Venäjästä ja vaaleista oli tehoton
No bombshell: the intelligence report on Russia and the election was ineffective
https://www.theguardian.com/commentisfr ... neffective

Amerikan epäilyä Venäjästä. Washingtonin pitkään odotettu, syvästy pettymystä aiheuttava arvio väitetystä Kremlin sekaantumisesta
American Unintelligence on Russia (Op-ed). Washington's long-awaited, deeply disappointing assessment of alleged meddling by the Kremlin
https://themoscowtimes.com/articles/ame ... p-ed-56746

Seuraavaksi muutama uutinen Clintonin kannattajien leiristä.

Nwe York Times

Putin määräsi “vaikutuskampanjan” tähdäten USA:n vaaleihin - raportti sanoo
Putin Ordered ‘Influence Campaign’ Aimed at U.S. Election, Report Says
https://www.nytimes.com/2017/01/06/us/p ... eport.html

Washington Post
Julkistettu raportti sanoo Putinin määränneen yrityksen kaivaa uskoa USA:n vaaliin ja auttaa Trumpia.

Declassified report says Putin ‘ordered’ effort to undermine faith in U.S. election and help Trump
https://www.washingtonpost.com/world/na ... 8264396dcc

Wall Street Journal (ei kuulu Clinton-leiriin tietääkseni. Talousmedia)

Tiedusteluvirastot sanovat Venäjä määräsi “vaikutuskampanjan” auttaakseen Donald Trumpia voittamaan vaalissa
Intelligence Agencies Say Russia Ordered ‘Influence Campaign’ to Aid Donald Trump in Election
http://www.wsj.com/articles/donald-trum ... 1483728966

*****

Luulen, että se oli tässä. Molemmat saivat purtavaa. Sekä ne, jotka uskovat vuoren varmasti Venäjän äänestäneen USA:n vaaleissa hakkereittensa toimesta Trumpia (heitäkin on), että he, joiden mielestä juttu on Obaman poliittinen kampanja Trumpin presidenttiyden hankaloittamiseksi.

Miksi tämä tapahtui?

Venäjän hakkerointisyytökset jättivät varjoonsa erään asian: hakkeroidut sähköpostit. Ehkä se oli tarkoituskin. Yleisö ei kiinnitä huomiota sähköposteissa oleviin tietoihin kun median huomio keskittyy syytöksiin Venäjää vastaan. Minua paljon fiksummat keksivät joskus tuon tai ehkä muun syyn.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Luulen, että on hyvä ottaa esille joku kotimainen "totuuden jälkeista aikaa" esittävä uutinen. Tämä seuraava sopii kai esimerkiksi "totuudettomuudesta" tai "valeuutisesta".

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen kirjoittaa otsikolla Näin Sipilän muisti pätkii ja selitykset muuttuvat - asiakirja asettaa pääministerin vastauksen outoon valoon Sipilän Intian vierailusta noin vuosi sitten.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017011 ... 0_uu.shtml

Parkkonen syyttää "Asiakirja paljastaa pääministerin muistin pätkivän. Sipilä keskusteli Intiassa Chempoliksen jalostamosta.", mutta hänellä ei ole esittää todisteita väitteensä tueksi.
Lisäksi raportissa mainitaan aivan erikseen pääministerien keskustelleen myös Assamiin rakennettavasta biojalostamosta, joka tuottaa etanolia bambusta. Pääministerien todettiin ”arvostavan” hankkeen etenemistä.
Luulen, että tuo väite on vale, mutta voin olla väärässäkin.

Asiakirja johon Parkkonen viittaa, ei ole raportti vaan Narenda Modin ja Juha Sipilän yhteinen lausunto - joint statement. Lausunto on netissä osoitteessa:
http://team.finland.fi/documents/10616/ ... a349c28925

Yhteislausunto on luetteloa Suomen ja Intian välisistä asioista ja päivätty 13. helmikuuta 2016. Lausunto on laadittu Sipilän Intian vierailun päätteeksi. Niin se minun käsityksen mukaan toimii. Sopimus oli jo solmittu kun molemmat hyväksyivät yhteisen lausunnon. Näin oletan. Sipilän vierailu päättyi seuraavana päivänä.

Lausunnossa ei mainita pääministerien keskustelleen Assamiin rakennettavasta biojalostamosta. Luulen toimittaja Parkkosen keksineen keskustelut omasta päästään. Kummallista on, että Parkkonen huomasi pääministerien arvostavan biojalostamohankkeen etenemistä, mutta ei huomaa, ettei siitä keskusteltu. Ei lausunnossa mainittu arvostaminen ole keskustelua. Ei ainakaan Parkkosen esittämän asiakirjan mukaan.

Lisäisin vielä, että Sipilän keskustelukumppani Naranda Modi on Intian pääministeri. Minulla ei ole tietoja, eikä ilmeisesti Parkkosellakaan ole, että Naranda Modilla olisi jotain yhteyksiä intialaiseen NRL-yritykseen, jonka kanssa Chempolis on sopinut yhteishankkeesta. Jos Sipilä olisi keskustellut Modin kanssa Chempoliksen ja NRL:n yhteishankkeesta niin keskustelu olis ollut kahden sivullisen keskustelua asiasta, josta kumpikaan ei päätä. Yritykset sopivat hankkeesta keskenään.

Voi toki olla mahdollista, että Parkkonen vihjaa Modia korruptoituneeksi, josta kai heräisi epäilys, jos Modin kanssa keskusteleminen saisi aikaan sopimuksen kahden yrityksen kanssa. Mutta Modi ei minulla käytettävissä olevien tietojen mukaan ole vaikuttanut sopimuksen solmimiseen eikä hänellä kai ole yhteyksiä intialaiseen sopimuskumppaniin NRL:ään. Eikä Parkkonen sellaista väitäkään.

Arvostan itsekin yhteistyösopimusta vaikka en ole keskustellut sopimuksesta. Luulen suurimman osan suomalaisista arvostavan, mutta voin olla väärässäkin ja Parkkosen kirjoituksen johdosta he eivät arvosta.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti: Raportissa ei arvioida vaikuttivatko Venäjän toimet USA:n presidentinvaaliin, koska USA:n tiedusteluyhteisö ei analysoi poliittisia prosesseja tai USA:n yleistä mielipidettä. Näin väittävät kolme amerikkalaista tiedusteluorganisaatiota. Joku tällä palstalla väitti tiedustelupalvelujen tekevän poliittisia analyyseja virkansa puolesta. Ainakaan nuo kolme amerikkalaista tiedustelupalvelua ei pidä poliittista analyysia tehtävänään.

Amerikkalaisten tiedustelupalvelujen päätuomio on, että Venäjä tavoitteena oli mustamaalata Hillary Clintonia ja suosia Donald Trumpia.

“Me myös arvioimme, että Putin ja Venäjän hallitus pyrkivät auttamaan Trumpin vaalimahdollisuuksia kun oli mahdollista saattamalla Hillary Clintonin huonoon valoon ja julkisesti korostaen häntä epäsuotuisasti Trumpiin nähden. Kaikki kolme tiedusteluvirastoa hyväksyvät tämän tuomion. CIA:lla ja FBI:lla on korkea itseluottamus tähän tuomioon. NSA:lla on keskinkertainen itseluottamus.


Mitä muuta arvio Putinin ja Venäjän aikeista on kuin poliittista analyysia? Omasta kotimaasta ei tehdä poliittisia arvioita, mutta ulkomaista tehdään. Ja tämä on normaali käytäntö (vrt. esim. CIA:n arviot Kekkosen ajan Suomesta jotka on julkaistu verkossakin).
tiedusteluviranomaisten kielenkäyttöä on nykyään tuo confidence siksi, että aiemmin tiedusteluviranomaiset ovat tuottaneet vääriä tietoja. Ilmaisemalla itseluottamustaan tiedusteluviranomaiset ilmaisevat omaa varmuuttaan tiedon paikkansapitävyyteen. Itseluottamus tarjoaa myös pakoreitin. Ei olla varmoja asiasta. Varman tiedon esittämisestä voisi joutua syytetyn penkille tiedon osoittautuessa vääräksi. Kutsumalla itseluottamukseksi, ei voi joutua syytetyksi väärästä tiedosta.

Tiedusteluviranomaisten mukaan niiden korkea itseluottamus ei merkitse, että arviointi olisi totta tai varmaa. Tuomiot voivat olla vääriä kertovat raportin laatineet tiedusteluviranomaiset omasta raportistaan.
Kaikessa inhimillisessä toiminnassa on selvää, että 100-prosenttisesti varmaa tietoa ei voi olla. Se ei ole kuitenkaan presidentille pätevä syy torjua omista ennakkoluuloista poikkeava tieto ja analyysi.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti:Mitä muuta arvio Putinin ja Venäjän aikeista on kuin poliittista analyysia?
Luulen sen olevan CIA:n mielestä tiedustelutietoa, mutta voin olla väärässäkin.

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti:Mitä muuta arvio Putinin ja Venäjän aikeista on kuin poliittista analyysia?
Mitäpä muutakaan se olisi, ja raportissakaan ei Lemmin päinvastaisista väitteistä huolimatta sanota etteikö tehtäisi poliittista analyysia. Hän vain kätevästi unohti suomentamastaan kohdasta "ei analysoi poliittisia prosesseja tai USA:n yleistä mielipidettä" sanan US, alkuperäisessä siis "does not analyze US political processes or US public opinion". Luentansa tietysti muutenkin taattua Lemmiä.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tein virheen enkä huomannut CIA:n at alin raportin poliittista analyysia koskevassa kohdassa kirjaimia US. Skrabin olet olet oikeassa.

Olet Skrjabin, ja Emma-Liisa myös, Domald Trumpin kannalla.

Trump rips ‘unverified’ Buzzfeed report: ‘Total political witch hunt’
http://nypost.com/2017/01/10/trump-rips ... itch-hunt/

Trump syyttää, kuten Emma-Liisa ja Skrjabin käsittääkseni myös, tiedusteluviranomaisia politikoinnista. Trump poliittisesta noitavainosta. Epäilen CIA:n ja muiden tiedusteluviranomaisten itse olevan toista mieltä poliittisesta toiminnastaan, mutta en kuulukaan niiden virkamiehiin.

Jutussa viitattu vahvistamaton Buzzfeed-raportti tarkoittaa raporttia, jonka mukaan Trump on mm vuokrannut Moskovan Ritz Carlton hotellista sviitin, jossa Obama on yöpynyt. Trump olisi palkannut prostituoituja pissaamaan Obaman nukkumalle sängylle. Siitä nimitys golden shower.

Buzzfeedin julkaiseman raportin yhteenveto on osa salaista julkaisematonta tiedusteluraporttia. Julkistetussa versiossa siitä ei ole mainintaa. Tästä asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat ja CNN ja moni muukin media:
CNN: Venäjällä mahdollisesti Donald Trumpista arkaluonteisia tietoja – Trumpin mukaan kyse on median noitavainosta
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005040385.html
Intel chiefs presented Trump with claims of Russian efforts to compromise him
http://edition.cnn.com/2017/01/10/polit ... index.html

Mielenkiintoinen kuvio.

Erityisen mielenkiintoiseksi kuvion tekee se, että 4chan-verkossa esiintyvä nimetön henkilö on väittänyt esiintyneensä Trumpin vastustajana. Antanut 35 sivuisen "tiedusteluraportin" tunnetulle Trumpin vastustajalle, joka toimitti sen muistaakseni John McCainille, jolta raportti meni CIA:lle ja CIA brieffasi raportin Trumpille ja ilmeisesti, näin olen ymmärtänyt, myös salaisiin tiedusteluraportteihin.

Korjaus: McCain toimitti raportin FBI:lle.

Hauska nähdä ja seurata tapahtumien kehitystä.

Harvoin tulevan presidentin, edes USA:n tulevan, väitetään järjestäneen pissaorgoita.

Raportti on kierrellyt jo pitkään USA:n hallinnossa ja moni median edustaja on saanut sen, mutta pitänyt sen väitteitä epäuskottavina ja vahvistamattomina, mutta väitteet ovat ilmestyneet tiedustelupalvelujen raporttiin.

4chan väittää keksineensä Trumpin kultaisen suihkun tarinan
4chan Claims It Invented the Trump Golden Showers Story
http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... story.html

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Kävin läpi Lemmin linkittämät kommentit Yhdysvaltain tiedustelulaitosten raportista. Kuten Lemmi auliisti kertoikin, useimmat niistä moittivat sitä julkista raporttia kovasti köykäiseksi. Hakkeroinneista niissä kyllä puhuttiin ja trolleistakin, mutta todisteille ei annettu juurikaan tilaa. Raportin luettuani olen peräti samaa mieltä. Lemmi jätti sen sijaan mainitsematta sen, että kahta lukuunottamatta kaikki nuo hänen linkittämänsä julkaisut oilivat varsin vakuuttuneita siitä, että raportin pääväittämät olivat tosia ja aiheellisia. Venäjä siis on noiden kaikkien mukaan pyrkinyt vaikuttamaan Yhdysvaltain vaaleihin, levittänyt disinformaatiota siinä tarkoituksessa ja myös hakkeroinut amerikkalaisia palvelimia, muiden muassa demokraattisen puolueen sähköposteja. Ne kaksi epäileväistä lähdettä olivat Wikileaks ja The Moscow Times. Mikä ei ole järin ylllättävää sekään.

Lemmi on siis jälleen kerran valikoinut esilletuomansa tiedot omien tarkoitusperiensä mukaan ja jättänyt kertomatta oleellisen tärkeitä asioita. Näin luodaan harhaanjohtavia kuvia, vaikkei suoranaisesti valehdellakaan. Samaa sarjaa on myös Lemmin uudempi viesti, jossa hänen päähuomionsa keskittyy varsin erikoisiin asioihin. On siinä raportissa muutakin, siinä eritellään enimmäkseen aivan muita kuin Lemmin huomion herättäneitä asioita. Tästä tuota voi itse kukin lukea:https://www.buzzfeed.com/kenbensinger/t ... .ovYWPzxnV

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:Tein virheen enkä huomannut CIA:n at alin raportin poliittista analyysia koskevassa kohdassa kirjaimia US. Skrabin olet olet oikeassa.

Olet Skrjabin, ja Emma-Liisa myös, Domald Trumpin kannalla.

Trump rips ‘unverified’ Buzzfeed report: ‘Total political witch hunt’
http://nypost.com/2017/01/10/trump-rips ... itch-hunt/

Trump syyttää, kuten Emma-Liisa ja Skrjabin käsittääkseni myös, tiedusteluviranomaisia politikoinnista. Trump poliittisesta noitavainosta. Epäilen CIA:n ja muiden tiedusteluviranomaisten itse olevan toista mieltä poliittisesta toiminnastaan, mutta en kuulukaan niiden virkamiehiin.
En tietenkään syytä CIA:ta politikoinnista! Poliittisten analyysien teko ulkomaista ja niiden johtajista on EI ole politikointia
vaan ihan normaalia työtä, joka kuuluu tiedustelutoimintaan.

ENKÄ tietenkään ole Trumpin kannalla! Edellä olen kuvannut, miten torjuu etukäteen tiedot ja analyysit jotka eivät vastaa ennakkoluulojaan. Haluttomuus oppia yhtyneenä narsismiin on huono ennuste hänen presidenttikaudelleen.

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Tein virheen enkä huomannut CIA:n at alin raportin poliittista analyysia koskevassa kohdassa kirjaimia US. Skrabin olet olet oikeassa.

Olet Skrjabin, ja Emma-Liisa myös, Domald Trumpin kannalla.

Trump rips ‘unverified’ Buzzfeed report: ‘Total political witch hunt’
http://nypost.com/2017/01/10/trump-rips ... itch-hunt/

Trump syyttää, kuten Emma-Liisa ja Skrjabin käsittääkseni myös, tiedusteluviranomaisia politikoinnista. Trump poliittisesta noitavainosta. Epäilen CIA:n ja muiden tiedusteluviranomaisten itse olevan toista mieltä poliittisesta toiminnastaan, mutta en kuulukaan niiden virkamiehiin.
En tietenkään syytä CIA:ta politikoinnista! Poliittisten analyysien teko ulkomaista ja niiden johtajista on EI ole politikointia
vaan ihan normaalia työtä, joka kuuluu tiedustelutoimintaan.

ENKÄ tietenkään ole Trumpin kannalla! Edellä olen kuvannut, miten torjuu etukäteen tiedot ja analyysit jotka eivät vastaa ennakkoluulojaan. Haluttomuus oppia yhtyneenä narsismiin on huono ennuste hänen presidenttikaudelleen.
Samat terveiset myös puolestani Lemmille, joka näkyy nyt keksivän muille mielipiteitä mokattuaan ensin raportin luennassaan. Tämäkin on tosin varsin tuttua Lemmiä.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Klaus Lindgren kirjoitti:Kävin läpi Lemmin linkittämät kommentit Yhdysvaltain tiedustelulaitosten raportista. Kuten Lemmi auliisti kertoikin, useimmat niistä moittivat sitä julkista raporttia kovasti köykäiseksi.
Luulen, että uskot CIA:ta kovin köykäisestikin enkä halua uskoasi rapistaa. Olen epäileväinen tultuani sen huijaamaksi ja yritän kovasti, etten olisi typerys uudelleen.
Klaus Lindgren kirjoitti:Lemmi on siis jälleen kerran valikoinut esilletuomansa tiedot omien tarkoitusperiensä mukaan ja jättänyt kertomatta oleellisen tärkeitä asioita.
Olen pahoillani Klaus. En tiennyt sinun ikävöivän minun kertomuksiani sinulle oleellisisista asioista. Anteeksi.

Mitä kaipaat?

Kertoisitko Klaus jotain oleellista? Ole kiltti.
Emma-Liisa kirjoitti:[En tietenkään syytä CIA:ta politikoinnista! Poliittisten analyysien teko ulkomaista ja niiden johtajista on EI ole politikointia
vaan ihan normaalia työtä, joka kuuluu tiedustelutoimintaan.
Luulen, ettei CIA:lla ole sinun tietojasi Emma-Liisa. Toivon myös, että CIA alkaisi kutsua raporttiaan poliittiseksi analyyksi.
skrjabin kirjoitti:Samat terveiset myös puolestani Lemmille, joka näkyy nyt keksivän muille mielipiteitä mokattuaan ensin raportin luennassaan. Tämäkin on tosin varsin tuttua Lemmiä.
Anteeksi skrjabin. Luulin sinun kutsuvan tiedusteluraporttia poliittiseksi analyysiksi Emma-Liisan tavoin. Miksi kutsutkaan sitä?

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti: Anteeksi skrjabin
Ei ole tarpeen pyydellä anteeksi. Olen kyllä jo hyvin tottunut typerään trollaamiseesi.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

skrjabin kirjoitti:
Lemmi kirjoitti: Anteeksi skrjabin
Ei ole tarpeen pyydellä anteeksi. Olen kyllä jo hyvin tottunut typerään trollaamiseesi.
Luulen, ettei hyvä käytös ole trollaamista, mutta voin olla väärässäkin ja sinulle se on.

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti: Edellä olen kuvannut, miten torjuu etukäteen tiedot ja analyysit jotka eivät vastaa ennakkoluulojaan. Haluttomuus oppia yhtyneenä narsismiin on huono ennuste hänen presidenttikaudelleen.
Trump on tosiaan torjunut USAn tiedustelupalvelujen tiedot ja analyysit omia ennakkoluulojaan vastaamattomina ja hänen mielestään perusteettomina ja mitenkähän Trump sitten presidenttinä tulee suhtautumaan tiedustelupalvelujen tietoihin?

Tämän jälkeen presidentti Trumpin jokaista siirtoa Venäjän suhteen tullaan varmastikin tarkastelemaan suurennuslasin läpi ja siinä valossa, että Kremlin johdon tiedetään pitäneen Trumpia edullisimpana vaihtoehtona USAn presidentiksi ja jo presidentinvaalikamppailun aikana Trumpin vastustajia löytyi myöskin republikaanipuolueesta.

Ja sama "Venäjän vaalikampanjointi ulkomailla" jatkuu Euroopassakin, 2014 Venäjä rahoitti 9,5 miljoonalla €:lla Marine Le Penin Front Nationale-puoluetta Ranskassa ja vastapalvel7ukseksi M. Le Pen on puhunut Ukrainan, Krimin ja Syyrian tilanteesta Kremlin toiveiden mukaisella tavalla. Nyt Marine Le Pen hakee presidentinvaalikampanjalleen 30 miljoonan €:n rahoitusta http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12 ... -scrutiny/ omien sanojensa mukaan "mistä tahansa, koska ranskalaiset pankit ( ja lännen? ) eivät suostu lainaamaan äärioikeistolaiselle Front Nationale-puolueelle.
USAn presidentinvaalien hakkeroinnin Venäjän toimesta Marine Le Pen luonnollisesti kiistää puolueensa rahoittajan toiveiden mukaisesti.
Aiempi 9,5 / 11 miljoonan €:n vippi Moskovasta on ilmeisen varma Marine Le Peninkin varmistama tieto, mutta tuo 30 miljoonaa puolueen ehdokkaan presidentinvaalikampanjaan Ranskassa lienee toistaiseksi avoinna, ainakin julkisuudessa? Mutta ehdokkaana M.Le Pen on ja tuokohan hän vaalikampanjansa aikanakin esille Moskovan näkökantoja, jollaisia on esittänyt?

Veikko Palvo

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

I Palvo kirjoitti:mitenkähän Trump sitten presidenttinä tulee suhtautumaan tiedustelupalvelujen tietoihin?
Luulen että ihan hyvin.

CIA:n John Brennan, NSA:n Michael S. Rogers ja ODNI:n James R. Clapper saavat kenkää kai vähän yli viikon päästä. He ovat olleet uutisissa esillä väittämiensä Venäjän hakkerointien ja vaaliin vaikutusyritysten vuoksi ja he ovat Barack Obaman nimittämiä.

Trumpin nimittämät uudet johtajat ovat CIA:n Mike Pompeo, NSA:n Michael T. Flynn ja ODNI:n Dan Coats.

Luulen, että noin: omat luottomiehet vakoilijoiksi niin voi paremmin luottaa tiedustelutietoihin. Vai mitä mieltä itse olet?

Heikki Jansson
Viestit: 662
Liittynyt: 14.04.06 12:55
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti:Lisäksi on syytä pelätä, että Putin vanhana tiedustelumiehenä on tehnyt analyysin Trumpin narsismista ja osaa sopivalla imartelemalla johdattaa tätä.
Jaahas. On ihan "syytä pelätä".

USA:ssa taas kerrotaan, että Putinilla on koottuna hallussaan Trumpista sellaisia erityisiä tietoja joilla Putin kykenee kiristämään Trumpia. Ei edes FBI tai CIA tai NSA oikein tiedä mitä tietoja mutta näin kuitenkin väitetään. Sen sijaan siellä ei puhuta tiettävästi Trumpin oletetusta narsisismista ja johdattelusta.

Nimim. Emma-Liisa puolestaan taas ”tietää”, että Putin on hurmannut narsisistiseksi väittämänsä Trumpin erityisillä taikurivoimillaan, joita kuulemma vanhoilla venäläisillä tiedustelumiehillä kai ihan säännönmukaisesti on.

Itse en ota kantaa Putinin kerrottuihin taikurikykyihin. Oletan nimittäin, että tämän ketjun aiheena on todella ”Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?” eikä tässä ketjussa tulisi levittää Emma-Liisan tavoin venäläisen tiedustelumiesten harjoittamaa jonkinlaista mustaa magiaa koskevia juoruja.


Semmottii…
--= Terv. h.j =--

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”