TuHa
Viestit: 1
Liittynyt: 01.06.17 13:01

Elämänmakuisia tarinoita ja historiaa nykymaisemassa

Mobiilioppaat juhlistavat Hyvinkään 100-vuotista historiaa

Hyvinkään kaupunginmuseo on julkaissut Suomen ja Hyvinkään 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaksi mobiiliopasta. Oppaissa Hyvinkään menneisyyden tapahtumia käsitellään osana Suomen itsenäisyyden ajan historiaa.

Juhlavuoden opas sisältää neljä eri osiota, joista Sata vuotta Hyvinkään historiaa muodostuu seitsemästä aikaikkunasta kaupungin 100-vuotiseen historiaan. Minun Hyvinkääni on toteutettu yhteistyössä Hyvinkään yhteiskoulun lukion ja Sveitsin lukion kanssa. Lukioiden oppilaat ovat pohtineet kuvien, tarinoiden ja piirustusten kautta millainen on heidän Hyvinkäänsä. Kenttäkadun päiväkoti-osio tutustuttaa kaupunkiin lapsen silmin Hyvinkää-uutisten muodossa. Sata vuotta hyvinkääläisiä-kuunnelmissa tulkitaan Hyvinkään ja Suomen historiaa tavallisen ihmisen näkökulmasta elämänmakuisten tarinoiden kautta. Kuunnelmien tuotannosta ja käsikirjoituksesta vastaa Vuohi Media, tarinoinnin ideoinnista Hyvinkään kaupunginmuseo.

Historia nykymaisemassa-mobiiliopas kertoo pienen asemapaikkakunnan ja tehdasyhteisön kasvusta hyvän huomenen Hyvinkääksi. Sadan vuoden aikana Hyvinkää on kehittynyt maalaiskunnasta Uudenmaan vetovoimaiseksi kaupungiksi. Vanhat rakennukset ja katulinjat ovat väistyneet uuden tieltä, mutta purettu kaupunkikuva on pysynyt hyvinkääläisten muistoissa. Hyvinkään historia on liitetty mobiilioppaassa panoraamakuviin. Klikkaamalla kuvassa näkyviä ikoneja pääsee tutustumaan kohteen historiaan tarinoiden, henkilöiden ja kuvien kautta. Oppaan avulla voi tehdä omatoimisen historiaretken Hyvinkään keskustassa joko kotisohvalta käsin tai reippailemalla paikan päällä.

Mobiilioppaat on julkaistu Seinätön museo-palvelussa. Oppaat toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisen sovelluksen lataamista. Juhlavuoden mobiilioppaisiin voi tutustua osoitteessa:https://tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”