SariHa
Viestit: 55
Liittynyt: 18.07.12 13:39

Kansallismuseon uusi taskuopas Suomen esihistoriasta etsii yhteyttä tuhansien vuosien taakse

Kansallismuseon uusi, taskuun sopiva julkaisu avaa vasta avautuneen Esihistoria-näyttelyn teemoja ja taustoja. Professori Vesa-Pekka Hervan ja dosentti, yliopistonlehtori Antti Lahelman alun perin näyttelytyöryhmälle laatima käsikirjoitus päätettiin julkaista myös museokävijöille taustatiedoksi ja arkeologiasta kiinnostuneiden iloksi.

Esihistoria on tässä -julkaisun teemoja ovat alkuperä, liike, maailmankuva, identiteetti, kohtaamiset ja materiaalisuus. Aiheita lähestytään ihmisenä olemisen, samaistumisen ja vaihtoehtoisten tulkintojen näkökulmasta. Tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta siitä, että näkökulmat ja tieto esihistoriasta muuttuvat jatkuvasti. Esihistoriaa koskevat tulkinnat uusiutuvat koko ajan ja voivat olla ristiriitaisia.

Menneisyys ja menneisyyden tutkimus eivät ole tärkeitä vain niiden itsensä vuoksi, vaan niiden tarkoituksena on lisätä ymmärrystä nykyajan maailmasta – miten ja miksi maailma nykyisin on sellainen kuin se on. Menneisyys, myös hyvin pitkän aikavälin menneisyys, on vaikuttanut asioiden nykytilaan enemmän kuin ehkä äkkiseltään tulemme ajatelleeksi. Esihistoriasta rakentuu siltoja historialliseen aikaan ja nykypäivään asti.

Esihistoria on tässä -julkaisua myy Kansallismuseon museokauppa ja sitä voi myös tilata postiennakolla.

Vesa-Pekka Herva ja Antti Lahelma
ESIHISTORIA ON TÄSSÄ.

Museovirasto 2017, 148 s., nid., ISBN 978-951-616-286-0, 12 € (sis. alv)

Arvostelukappaleiden tilaukset:
viestintäsuunnittelija Sari Häkkinen, Museovirasto, puh. 0295 33 6043, sari.hakkinen@museovirasto.fi

Julkaisujen myynti:
Kansallismuseon museokauppa, Mannerheimintie 34, Helsinki
Museovirasto/Julkaisutilaukset, PL 913, 00101 Helsinki, kirjatilaus@kansallismuseo.fi

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”