Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Suomen historian aineistojen käyttö pro gradu -töissä ja sivuainetutkielmissa

Hei!
Olen arkistoalan ja asiakirjahallinnan sekä samalla myös Suomen historian opiskelija Turun yliopistosta. Teen pro gradu -työtä, jonka aiheena on sähköisten aineistojen käyttö Suomen historiaa käsittelevissä pro gradu -töissä ja sivuainetutkielmissa. Pyrkimyksenäni on selvittää, missä määrin graduntekijät ovat vuodesta 1995 lähtien hyödyntäneet sähköisesti saatavilla olevia alkuperäisaineistoja ja missä perinteistä, esimerkiksi paperista aineistoa. Erityisesti selvitän valintojen taustalla vaikuttaneita syitä.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/9F31395F7D74368B

Kysely on suunnattu ensisijaisesti Suomen historiaa opiskelleille ja kyseisestä oppiaineesta valmistuville/valmistuneille. Suomen historiaa kuitenkin tutkitaan myös muissa humanististen ja yhteiskuntatieteiden oppiaineissa, joten en tee tarkkoja rajauksia. Gradusi tai sivuainetutkielmasi voi olla tehty mihin oppiaineeseen tai yliopistoon tahansa, kunhan se käsittelee Suomen historiaa.

Toivoisin sinun vastaavan kyselyyn myös siinä tapauksessa, jos et ole lainkaan hyödyntänyt sähköistä aineistoa. Se on tilastollisen tarkastelun kannalta tärkeää.

Lisäksi toivon saavani käyttöön graduja ja sivuainetutkielmia ainakin osalta vastaajista. Olisin iloinen, jos voit ja haluat jakaa tutkielmasi minulle sähköisesti, esimerkiksi liittämällä sen kyselyn loppuun tai ottamalla yhteyttä osoitteeseen tsshyv(at)utu.fi. Voin ottaa vastaan myös paperisia kopioita, mutta minulla ei ole valitettavasti budjettia niiden teettämisen tai lähettämisen kustantamiseen.

Kyselyssä selvitetään laajasti aiheen ja aineiston valintaa, joten varaathan vastaamiseen aikaa (esim. puolisen tuntia). Vastaukset voi myös tallentaa ja jatkaa vastaamista myöhemmin. Kysely on auki ainakin 31.10. asti.

Kysymyksiä voi tarvittaessa osoittaa osoitteeseen tsshyv(at)utu.fi. Kiitän avustanne ja mielenkiinnostanne!

Taru Hyvönen
tsshyv(at)utu.fi
Turun yliopiston opiskelija

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”