Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Valtakunnalliset historiantutkimuksen päivät Turussa

Kuva
Historiantutkimuksen päivät tarjoavat joka toinen vuosi suomalaisille historioitsijoille mahdollisuuden tavata toisiaan sekä nostaa esiin ajankohtaisia historiantutkimuksen teemoja. Turkuun saapuu loppuviikosta noin 350 historioitsijaa kaikista Suomen yliopistoista, ja mukana on tutkijoita myös Ruotsista ja Britanniasta Historiantutkimuksen päivien avajaisia ja Key Note -luentoja voi seurata myös netissä.

Neljännet valtakunnalliset historiantutkimuksen päivät järjestetään Turussa lokakuussa 2017. Järjestäjinä toimivat Turun yliopiston ja Åbo Akademin historia-aineet yhteistyössä Suomen Historiallisen Seuran kanssa.

Historiantutkimuksen päiviä vietetään torstaina ja perjantaina Turun yliopiston kampuksella Educarium- ja Publicum-rakennuksissa ja lauantaina Åbo Akademin Arkenilla. Konferenssin järjestelyt ovat työllistäneet eri oppiaineista kootun järjestelytoimikunnan jäseniä viimeisen puolentoista vuoden ajan. Historiantutkimuksen päivien avajaisia ja Key Note -luentoja voi seurata myös netissä.

Päivien kolme pääpuhujaa ovat professori Maria Tamboukou (University of East London), tutkija Nigel West (mm. Washingtonin Center for Intelligence and Security Studies -keskus) sekä professori Pelle Snickars (Uumajan yliopisto). Feministiseen historiantutkimukseen erikoistunut Tamboukou luennoi arkistojen teknologiasta, West vakoilun historiasta ja Snickars digitaalisesta historiantutkimuksesta. Luennot ovat avoimia kaikille.

– Historiantutkimuksen päivät koostuvat lisäksi noin 90 työryhmästä ja muusta oheisohjelmasta. Päivillä käsitellään historiaa keskiajasta nykypäivään. Erityisiä painopisteitä ovat esimerkiksi digitaalinen historiantutkimus, sukupuolihistoria, kylmän sodan historia, historiapolitiikka, populaarikulttuurin historia sekä kokemusten ja tunteiden historia, kertoo konferenssitoimikunnan puheenjohtaja Maarit Leskelä-Kärki.

Konferenssin ohjelma löytyy osoitteesta:

http://www.utu.fi/fi/sivustot/hitu2017/Sivut/home.aspx

Historiantutkimuksen päivien avajaisia ja Key Note -luentoja voi seurata myös netissä.

Voit seurata lähetystä suorana mikäli sinulla käyttäjätunnus johonkin yliopistoon (käytä korkeakoulujen Haka-kirjautumislinkkiä). Lähetykset tulevat myöhemmin katsottaviksi kaikille avoimina tallenteina, joiden verkko-osoitteet ilmoitetaan myöhemmin.

1. Mene Turun yliopiston Moodleen: Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos/Arkeologia ja historia-aineet/Historiantutkimuksen päivät 2017

… tai klikkaa suoraan linkkiä: https://moodle.utu.fi/course/view.php?id=11602

2. Kirjaudu Moodleen oman korkeakouusi tunnuksella (Haka-linkki)
3. Klikkaa ”Lisää minut kurssialueelle”
4. Näet Moodlessa linkin: ”Esitysten suorat lähetykset ja taltioinnit”, jota klikkaamalla pääset näkemään suoran lähetyksen sekä myöhemmin tallenteen. Lähetys avautuu uuteen selaimen ikkunaan.

Tallenteiden julkiset kaikille avoimet verkko-osoite ilmoitetaan myöhemmin.
Lauantain Key Note-luento on seurattavissa suoraan osoitteessa.
https://webmeeting.utu.fi/hitu2017/

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”