Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Museokeskus Vapriikki valittiin Vuosisadan museoksi

Kuva
Satavuotias Suomi juhlii parhaillaan itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä palkitsi tilaisuudessa Museokeskus Vapriikin Vuosisadan museo -tittelillä Turun Logomossa vietetyssä Vuosisadan Kulttuurigaalassa.
Tampereen Vapriikki on tätä päivää. Tuore, laajalti verkostoitunut, monikasvoinen, keskellä kaupunkilaisten arkea. Sen juuret ovat syvällä Pirkanmaan historiassa, teollisuudessa, kalliossa ja vesissä, latva tulevaisuudessa. Iloinen, dynaaminen, osaava, kaikenikäisille ja -karvaisille jääkiekkofaneista nykytaidefriikkeihin. Ei ehkä leimallisesti kuluneen vuosisadan museo, mutta tulevan kyllä!
Yrjänä perusteli innostuneena valintaansa.

Yleisö mukana Vuosisadan museon valinnassa

Yleisö osallistui Vuosisadan museon valintaan äänestämällä suosikkejaan kesän alussa. Suomen museoliiton hallituksen asiantuntijaraati valitsi kuusi finalistia kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta.
Finalistimuseoita olivat Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Museokeskus Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

A.W. Yrjänä tutustui finalistimuseoihin syykuussa ja arvioi monen näkökulman kautta, minkä museon valitsi Vuosisadan museoksi. Tämän ainutkertaisen kunnian ja nimityksen voittajaksi sai Museokeskus Vapriikki.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”