I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Tapio Onnela kirjoitti:
31.01.19 20:25
I Palvo kirjoitti:
29.01.19 13:21

Holokaustista ei tietenkään tule Suomessa vaieta, mutta ei se sentään saisi täysin sivuuttaa muita joukkomurhia ja -murhaajia, Hitler on samaa luokkaa Stalinin ja Maon kanssa, jotka ruumiita laskeskellen taisivat tappaa enemmänkin ihmisiä. Hitler tappoi juutalaisia sodan aikana ja Stalin ja Mao tappoivat rauhan aikana niitä yhteiskuntaluokkia, jotka eivät kuuluneet ideologian mukaiseen "luokattomaan yhteiskuntaan."
Ajatus siitä, että fasismin tutkija olisi uskottava vain jos hän myös tutkisi kommunismin rikoksia on ihan älytön. Saman logiikan mukaan myös kommunismin tutkija olisi uskottava vasta kun hän olisi tutkinut myös fasismin rikoksia.

Oula Silvennoinen edusti Suomessa Yad Vashemia ja nykyisin nimenä on Suomen holokaustin uhrien muisto ry. Oula Silvennoinen näyttäisi profiloituneen holokausti-tutkijaksi ja hänen sanotaan olevan fasismi-asiantuntija.

Yad Vashem ja Simon Wiesenthal Centerin Efraim Zuroff Israelissa eivät hyväksy historioitsija Timothy Snyderin " kahden kansanmurhan näkemystä ", Tappotanner Hitlerin ja Stalinin välissä.

Timothy Snyder Tappotanner ja Musta maa tutkimuksissaan ja kirjoituksissaan edustaa tuollaista " älyttömyyttä ", ainakin Efraim Zuroffin mielestä:

T.Snyder kirjoitti 28.9.2010 TheGuardianissa otsikolla Echoes from the killing fields of the east
ja
29.9.2010 Efraim Zuroff vastasi otsikolla Vaarallinen Natsi - Soviet samanlaisuus: Zuroff ei hyväksy Stalinin ja Hitlerin samanlaisuutta ja Snyderin näkemystä, että Hitler ja Stalin yhdessä aloittivat toisen maailmansodan.
Puolan jaossa kesällä 1939.
E.Zuroff lainaa Yad Vashemin holokaustihistorioitsija prof. Yehuda Bauer´kin , joka sanoo: " Saksa aloitti WW2:n, EI Neuvostoliitto."

The Guardian 5.10.2010 The fatal fact of the Nazi - Soviet pact
https://www.theguardian.com/commentisfr ... ndworldwar
Efraim Zuroff´n mukaan ilmeisesti "mikään kansanmurha ei saa mennä yli holokaustin?"
Hitleristä ja Stalinista ei saisi kirjoittaa samassa tutkimuksessa Yad Vashemin mukaan.

Timothy Snyder kirj. Saksassa olleen 1939 alle 3 %:a Euroopan juutalaisista, Tappotanner, Eurooppa Hitlerin ja Stalinin välissä ja/tai Musta maa tarkka lukumäärä on alle 160 00 Euroopan juutalaista Hitlerin Saksassa.
"Lopullista ratkaisua" odottava juutalaiskysymys oli Saksan itärajan takana ja Stalin tekemällä sopimuksen Hitlerin kanssa kesällä 1939 Puolan jaosta aloitti toisen maailmansodankin ja holokaustin ensimmäisen vaiheenkin, Puolassa.

Tappotantereella Berliinin ja Moskovan välillä T.Snyder kirjoittaa kuolleen 12 vuoden aikana, jolloin Stalin ja Hitler olivat vallassa 14 miljoonaa ihmistä, mukaanluettuina yli 5 miljoonaa juutalaista.

T. Snyder kirjoittaa The Guardian-lehdessä: "Entä jos Stalin olisi vuonna 1939 yksinkertaisesti pysytellyt puolueettomana?"

Kuinka Hitlerin Saksa olisi selvinnyt Britannian saarrosta ilman Neuvostoliitosta saatua viljaa?" ( ww1 Britannian saarrossa kuoli 800 000 saksalaista )
Miten Saksa olisi pommittanut Lontoota ilman Neuvostoliitosta saatua öljyä?"
Ja
"Kuinka Saksa olisi pystynyt valloittamaan Ranskan tarvitsematta pelätä selustaansa?", kirjoittaa Timothy Snyder.
Ja
Stalinin Neuvostoliitosta saadut raaka-aineet lähes kahden vuoden aikana olivat Saksan sotateollisuudelle välttämättömiä.

Venäjällä sanotaan: "Stalin halusi 1939 rauhaa, mitä pahaa siinä on?" "Stalinin ajan voittamisesta" puhutaan myöskin, mutta mille, Neuvostoliiton länsiosa
tuhoutui ja Saksa eteni Moskovan ja Leningradin edustalle saakka NL:n ilma- ja panssariaseen samalla tuhoutuessa.
Mutta Stalin halusi tekemällä sopimuksen Hitlerin kanssa puolet Puolasta, Baltian ja Suomen, jonka valloitusyritys muuttuikin Talvisodaksi.

Veikko Palvo

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
29.01.19 13:21


[/quote]


Oula Silvennoinen edusti Suomessa Yad Vashemia ja nykyisin nimenä on Suomen holokaustin uhrien muisto ry. Oula Silvennoinen näyttäisi profiloituneen holokausti-tutkijaksi ja hänen sanotaan olevan fasismi-asiantuntija.

Yad Vashem ja Simon Wiesenthal Centerin Efraim Zuroff Israelissa eivät hyväksy historioitsija Timothy Snyderin " kahden kansanmurhan näkemystä ", Tappotanner Hitlerin ja Stalinin välissä.


Veikko Palvo
[/quote]
---------------------------------------------------------Jad Vashem ja Efraim Zuroff näyttäisivät tarkastelevan holokaustia paljolti liittoutuneitten ja erityisesti puna-armeijan näkökulmasta,
ainoa kesäkuussa 1941 alkaneen `suuren isänmaallisen sodan´muistomerkkikin NL / Venäjän ulkopuolella on Israelissa, jonne Neuvostoliiton romahduksen jälkeen on muuttanut Venäjältä monia juutalaisia.

https://www.yadvashem.org/holocaust/abo ... diers.html Juutalaisia sotilaita puna-armeijassa sanotaan olleen noin 500 000 ja juutalaisista on puna-arm. arvion mukaan kaatunut 120 000 - 142 000 ja
sotavankeudessa sanotaan kuolleen 80 000 juutalaista.
suuressa isänmaallisessa sodassa, joka alkoi 1941 (Jad Vashem / Jews in the Red Army 1941 - 1945 )
Mutta
juutalaissotilaita kirjoitetaan olleen Puolan armeijassa noin 10 %:a ja noin 100 000, joista 30 000 on kaatunut, joutunut vangiksi tai kadonnut. T.Snyder kirjoittaa Katynissakin teloitetun noin 400 juutalaista. Itä-Puolaan 9.1939 hyökkäävän puna-armeijan joukoissa lienee myös tuolloin ollut juutalaissotilaita?

Ja Suomeen 30.11.1939 hyökkäävissä puna-armeijan yksiköissä, Talvisodan aikana? Viroonkin on 1939 marssinut ehkä juutalaisiakin puna-armeijalaisia?
USAn armeijassa n. 550 000 Euroopassa kesän 1944 jälkeen ja Tyynellä merellä Japania vastaan, yht. n. 10 000 surmansa saanutta.
Juutalaissotilaiden tappiot puna-armeijassa ovat olleet suurehkot ja ehkäpä siksi sota Saksan itärintamalla, tappotantereella on vahvasti esillä Jad Vashemillakin?

Suomea vastaan 1941 jatkosodassa ja joitakin juutalaisia sotavangeiksikin jääneiden joukossa. Puna-armeijassa Jad Vashem kirj. juutalaisten saaneen runsaasti kunniamerkkejä ja yli 150 nimitetyn Neuvostoliiton sankareiksi ja lukuisten juutalaisten ylenneen kenraaleiksi ja amiraaleiksikin.
http://www.bafdigital.org myös 9306 kuvaa ja 125 henkilökuvaa juutalaissotilaista.

http://www.blavatnikarchive.org/history-jewish2/Jad Vashem: Englannin armeijassa on vuosina 1939 - 1946 ollut noin 30 000 juutalaista vapaaehtoista Palestiinasta. Ja ensimmäinen siionistilipun alle muodostettu Palestiinan juutalaisten prikaati Britannian armeijassa on ollut 1944 - 1946, 5000 sotilasta.

https://www.nam.ac.uk/explore/conflict-Palestine Israelin valtion synnystä. WW2 aikana suuri osa 30 000 Palestiinan juutalaisista vapaaehtoisista lienee taistellut Pohjois-Afrikassa Rommelin joukkoja vastaan?

Veikko Palvo

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
29.01.19 13:21Oula Silvennoinen edusti Suomessa Yad Vashemia ja nykyisin nimenä on Suomen holokaustin uhrien muisto ry. Oula Silvennoinen näyttäisi profiloituneen holokausti-tutkijaksi ja hänen sanotaan olevan fasismi-asiantuntija.

Yad Vashem ja Simon Wiesenthal Centerin Efraim Zuroff Israelissa eivät hyväksy historioitsija Timothy Snyderin " kahden kansanmurhan näkemystä ", Tappotanner Hitlerin ja Stalinin välissä.[/quote]

Politiikkaa-lehdessä Oula Silvennoinen kirjoittaa alkaneensa ymmärtää, mistä kommunistiksi syyttely kumpusi; " Suomessa oli pinnan alla käyty koko sodanjälkeinen aika taistelua kansakunnan historiasta ja muistista."
YLE:llä: "Fasismia on Suomessa ollut itsenäisyyden alkuvuosista saakka, mutta sen merkitystä on Silvennoisen mielestä vähätelty."
Ja
kommunistithan yya-aikanakin sanoivat, miten hirveän fasistinen ja oikeistolainen Suomi olikaan 1920- ja 1930-luvuilla ja Oula Silvennoinen näyttää fasismi-tutkijana toistavan samaa, ja "nykykansallissosialistit ovat antisemitistisiä ja kieltävät holokaustin". ( Oula Silvennoinen, "vuolleoulu.fi" )


Urho Kekkonen kirjoitti 1949 Suomen Kuvalehdessä Palestiinan tapahtumista ( UKK896894 ) https://www.doria.fi/bitstream/handle/1 ... sequence=1

"Kuten tunnettua, arviolta 800 000 Palestiinassa asunutta arabialaista on taistelujen johdosta ollut pakotettu jättämään asuinpaikkansa ja siirtymään arabialaisvaltioiden alueelle.
Tämän paenneen siirtoväen asuinkorttelit, niin Vatikaanin taholta väitetään, on juutalaisten toimesta systemaattisesti tuhottu, jotta arabialaisten paluu tehtäisiin mahdottomaksi.

.....harjoittavat juutalaiset omassa maassaan samanlaistan uskonvainoa, jonka kohteeksi he niin hirvittävällä tavalla joutuivat natsilaisen terrorin vallitessa eräissä Euroopan maissa.
Säälimättömyydellä, joka on länsimaissa ollut tuntematonta, tuhosi kansallissosialismi kaikkialla, minne se ulotti valtansa, juutalaiset ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Miljoonissa on näin surmattujen juutalaisten lukumäärä laskettava.

Kun se, joka on kerran joutunut suvaitsemattomuuden uhriksi, pääsee sellaiseen määräävään asemaan, jossa hän surullisten elämänkokemustensa opastamana voisi osoittaa suvaitsevaisuutta lähimmäisilleen, tapahtuukin päinvastoin, että hän ylittää entisen kiusaajansa suvaitsemattomuuden."


"Meidän maassamme ei juutalaiskysymystä ole ollut, eikä sitä ole syytä meille kaukaisten tapahtumien varjolla virittää", kirjoittaa Veljenpoika 1949

Eikö holokausti- ja fasismitutkija Oula Silvennoinen ole tehnyt juuri tuota Urho Kekkosen 1949 vierastamaa " virittämistä " - Suomeenkin?
Tai olisiko `yya-ajan itsesensuuri´ estänyt myytinmurtamiset kylmän sodan aikaan?

Veikko Palvo

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Tapio Onnela kirjoitti:
29.01.19 09:31
Tapio Onnela kirjoitti:
28.01.19 12:03

Tuosta "fasisti" termistä Silvennoisen käyttämänä olisi hyvä saada joku esimerkki, varsinkin jos olet sitä mieltä, että hän on sitä käyttänyt epäasiallisesti ja väärässä yhteydessä.

Oula Silvennoinen sanoo fasismia esiintyneen Suomessa jo itsenäisyyden alkuvuosina. Kominternin etäispääte, Suomen Sosialidemokraattinen TyöväenPuolue " SSTP otti 1922 loppupuolella yhteyttä SDP:n johtoelimiin ehdottaen monenlaisia yhteistyöprojekteja ja kannatusta ajatukselle löytyi SDP:stä. SDP ja SSTP antoivat 19.1.1923 yhteisen julistuksen `käydä yhteiseen taisteluun eräissä puolueita yhdistävissä asioissa."
Ja
"Kallion hallitus pidätti elokuussa 1923 ( 189 vankilaan ) kommunisteja tammikuun julistuksen seurauksena."

Kominternin SSTP oli vienyt paikkoja eduskunnassa SDP:ltä, kilpaillut sen kanssa äänestäjistä ja SSTP:n toiminnan kieltäminen Suomessa lienee ollut tuota O.Silvennoisen "fasistisuutta?"

Kommunistit haastoivat edelleen parlamentaarista SDP:tä Lapuanliikkeen aikaansaamiin kommunistilakien hyväksymisiin 11.11.1930 saakka.
Lapuanliikkeen O.Silvennoinen sanoo erityisesti olleen fasistisen liikkeen valkoisen Suomen perintönä vuodelta 1918.

"SDP:n 14. puoluekokouksessa 1930 Tanner halusi välttää edellisen puoluekokouksen myrskyisän taistelun tannerilaisten ja vasemmisto - opposition välillä. Vasemmisto - oppositio syytti syytti porvarillisen parlamentarismin suosimisesta."
http://www.vainotannerinsaatio.fi/index.php?k=224225
"Vuonna 1937 presidentiksi tuli Kyösti Kallio ja punamultahallituksen pääministeriksi A.K.Cajander.
Tanner tuki 1951 paluuta punamultayhteistyöhön."

Tanner luopui SDP:n puheenjohtajuudesta ikänsä johdosta 1963, mutta oli estänyt SDP:n "suomettumista" 20 vuotta.


Lapuanliikettä ei 1950-luvulla pidetty "fasistisena", mutta kuva SKP:ssä ja kulttuuriradikaaleilla alkoi 1960-luvulla muuttua. Aiemmin sodan jälkeen lapuanliike oli ollut vielä antikommunistisen toiminnan välttämättömyyttä ja nähty kommunismin vaaran valossa.

Lapuanliike alettiin äärivasemmistossa nähdä olleenkin 1930 tienoilla osana laajempaa eurooppalaista kommunisminvastaista fasistista toimintaa, jonka äärivasemmisto katsoi olleen myöskin "demokratianvastaista" fasistisuutta.

Marxilaiset historian tutkijat pitivät lapuanliikettä fasistisena ja muut korostivat ilmiön suomalaisuutta ja O.Silvennnoinen näyttäisi katsovan lapuanliikkeen aatteellisen taustan olleen itsenäisyystaistelussa ja jääkäriliikkeessä?

Veikko Palvo

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
31.01.19 23:33
Tapio Onnela kirjoitti:
31.01.19 20:25
I Palvo kirjoitti:
29.01.19 13:21

Holokaustista ei tietenkään tule Suomessa vaieta, mutta ei se sentään saisi täysin sivuuttaa muita joukkomurhia ja -murhaajia, Hitler on samaa luokkaa Stalinin ja Maon kanssa, jotka ruumiita laskeskellen taisivat tappaa enemmänkin ihmisiä. Hitler tappoi juutalaisia sodan aikana ja Stalin ja Mao tappoivat rauhan aikana niitä yhteiskuntaluokkia, jotka eivät kuuluneet ideologian mukaiseen "luokattomaan yhteiskuntaan."
Ajatus siitä, että fasismin tutkija olisi uskottava vain jos hän myös tutkisi kommunismin rikoksia on ihan älytön. Saman logiikan mukaan myös kommunismin tutkija olisi uskottava vasta kun hän olisi tutkinut myös fasismin rikoksia.
Oula Silvennoinen edusti Suomessa Yad Vashemia ja nykyisin nimenä on Suomen holokaustin uhrien muisto ry. Oula Silvennoinen näyttäisi profiloituneen holokausti-tutkijaksi ja hänen sanotaan olevan fasismi-asiantuntija.
Yad Vashem ja Simon Wiesenthal Centerin Efraim Zuroff Israelissa eivät hyväksy historioitsija Timothy Snyderin " kahden kansanmurhan näkemystä ", Tappotanner Hitlerin ja Stalinin välissä.
En nyt kyllä vieläkään ymmärrä. Oletko sinä siis sitä mieltä, että ollakseen uskottava fasismin tutkija on oltava myös uskottava kommunismin tutkija?

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
31.01.19 23:06
Tapio Onnela kirjoitti:
31.01.19 20:22
I Palvo kirjoitti:
30.01.19 21:49


Elina Sanan teos Luovutetut ilmestyi vuonna 2003 ja Efraim Zuroff lähetti Suomen presidentille kirjeen vaatien tutkintaa, joka käynnistettiin ja
Oula Silvennoisen väitöskirja Salaiset aseveljet syntyi tuon tutkimuksen oheistuotteena 2008.
Miten tämä kommentti liittyy tähän keskusteluun? Yritätkö sinä tässä nyt todistella sitä, että on oikein suunnata vihapuhetta historiantutkijaa kohtaan mikäli hänen näkemyksensä poikkeavat omistasi?


Oula Silvennoinen kirjoittaa vihapuheen alkaneen hänen väitöksestään 2008 ja Antero Leitziger arvosteli sen 30.10.2008 otsikolla: Salaiset aseveljet - sensaatio vai julkinen salaisuus?

Arvostelu ei ole kovinkaan kiittävä. Veikko Palvo
Onko Silvennoinen sanonut kirja-arvostelun olevan vihapuhetta?

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
31.01.19 23:01
Tapio Onnela kirjoitti:
31.01.19 20:20
I Palvo kirjoitti:
30.01.19 15:12
Oula Silvennoinen sanoo fasismin aiheuttaneen holokaustin ja nykypäivän fasismin sen uutena esiintymismuotona olevan islamofobiaa, "kuka on eurooppalainen ja kuka on suomalainen ja kuka ei ole." On ilmeisesti "fasistista" vastustaa laitonta siirtolaisuutta, kuten 2015 siirtolaistulvaa Välimereltä.
Voitko antaa tarkemman viitteen tuohon Silvennoisen sanomiseen, niin keskustelusta saattaisi tulla konkreettisempaa ja pysyisi edes hiukan otsikon alla.
Tässä ketjussa on aiemmin esitetty Oula Silvennoisen haastattelu YLE:ssä https://yle.fi/uutiset/3-8673325 "Silvennoisen mukaan sotien välisestä Euroopasta tuttuja, fasistien ylläpitämiä filosofisia teemoja vilahtelee taas keskustelussa."
-Silvennoinen sanoo: "Puhutaan siitä, että olemme uhan alla ja tarvitsemme orgaanista kansakuntaa tai kiinteämpää yhteisöä. Samalla puhutaan siitä, kuinka meidän on torjuttava ne, jotka katsotaan yhteisöön kuulumattomiksi."
"Tämä johtuu pakolaiskriisistä, joka lietsoo turvattomuuden tunnetta ja halua määritellä, kuka on ja kuka ei ole suomalainen."

Onhan Silvennoinen antanut muitakin täydentäviä haastatteluja, mutta tuossa YLEssä esittämässään Oula Silvennoinen mitä ilmeisimmin on sillä kannalla, että Suomeen tulisi haalia mahdollisimman paljon siirtolaisia EU:n ja Euroopan ulkopuolelta ja eihän Oula tuossa toiveessaan vaikuttaisi olevan mitenkään harvinainen eikä yksin?
Mielestäni hän tuossa haastattelussa ei sano haluavansa "haalia maahan mahdollisimman paljon siirtolaisia". Hän ei myöskään sano, että on "fasisistista vastustaa laitonta siirtolaisuutta". Kannattaisi lainata tarkemmin eikä keksiä niitä itse.

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Tapio Onnela kirjoitti:
06.02.19 17:17

Onko Silvennoinen sanonut kirja-arvostelun olevan vihapuhetta?

En ole havainnut Oula Silvennoisen sanoneen Antero Leitzigerin Silvennoisen väitöskirja-arvostelun vuonna 2008 olevan vihapuhetta.

Veikko Palvo

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Tapio Onnela kirjoitti:
06.02.19 17:25

Mielestäni hän tuossa haastattelussa ei sano haluavansa "haalia maahan mahdollisimman paljon siirtolaisia". Hän ei myöskään sano, että on "fasisistista vastustaa laitonta siirtolaisuutta". Kannattaisi lainata tarkemmin eikä keksiä niitä itse.

Ehkäpä Oula Silvennoisen kokema vihapuhe on saanut alkunsa hänen kannanotoistaan erääseen nykyhallituksemme muodostaneista puolueesta?
Ovat ehkä fasisteja ja ainakin "populisteja, kuten Donald Trump, joka on Oula Silvennoisen mukaan vaarallinen ilmiö":
Kansan uutiset 8.1.2017:
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/ ... at-koetaan Oula Silvennoisen mukaan "kyse onkin fiiliksestä, että huonosti ( USAssa ) menee. Tämä on totuus isolle joukolle amerikkalaisista", sanoo Oula Silvennoinen.
Ja jatkaa ehkäpä Suomea koskien: "Koetaan,että hyvinvointi, joka kuuluu minulle, on riistetty ja viety. Sitä jaetaan joillekin toisille, jotka eivät sitä ansaitse, erityisesti turvapaikahakijoille." EU:n ulkopuolelta tulijoille.

"Islamilaisuuteen liittyy pelkoja ja uhkia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa." Auton alle on suurempi mahdollisuus jäädä ja onhan terrorismi Euroopassa uusi jatkuva taustauhka, samanlainen kuin liikenneonnettomuus tai työtapaturma jne.

"Silvennoinen muistuttaa, että myös kommunismiin liitettiin paisuteltuja pelkoja. Aseellinen vallankumous oli kylläkin keskeinen osa erityisesti sotienvälisen ajan kommunismin ohjelmaa."


Oula Silvennoinen sanoo https://historianswithoutborders.fi/pol ... vakivalta/ :
"Suomessa 1900-luku käynnistyi silmittömällä terrorikampanjalla." Bobrikovin ja Soisalon-Soinisen murhat ja its. alussa 1922 sisäministeri H. Ritavuoren murha.
"Taisteltiin Suomen sielusta valkoisen Suomen ja liberaalin tasavallan kesken", sanoo Oula S. Valkoinen Suomi edustanee tuota fasistisuutta jo ennen Mussolinia?
Ja eduskunnassa oli kaksi sosialidemokraattista puoluetta ja 1923 kesällä Moskovan Kominternin SSTP:n lakkauttaminen ja 189 kommunistin vangitseminen selkiytti SDP:n sisäistäkin jakoa ja poisti kilpailijan äänistäkin.


Oula Silvennoinen: " Taistelu huipentui 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa Lapuan liikkeeseen, joka asetti suomalaisten eteen kysymyksen siitä,
onko isänmaallinen laittomuus parempi
kuin isänmaaton laillisuus."


Silvennoiselle Komintern Moskovassa edusti ilmeisestikin tuota "laillisuutta", lapuanliikkeen aikaansaamat kommunistilait vuonna 1930 laittomuutta, jolla viidennen kolonnan toiminta Suomessa estettiin.
Ja SDP:n toiminta selkeytyi jälleen, puolueesta erotettiinkin joitakin ja kansallinen eheytyminen punamultahallituksenkin muodossa oli mahdollista 1930-luvun loppupuolella.
Punamultahallituksen yritti 30.11.1939 syrjäyttää SSTP:nkin Neuvostoliitossa hengissä säilyneitä Terijoella päämiehenään SSTP:n puolueohjelman Suomessa 1919 kirjoittanut Kominternin mies. Suomi vaihtoi 30.11.1939 Risto Rytin rauhanhallitukseen, jonka Stalin sitten tunnusti Moskovan rauhan allekirjoittajaosapuoleksi.

Veikko Palvo

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
30.01.19 21:49

A.Leitziger: "Kuolemanleireille päätyneet 8 juutalaista sattuivat vain onnettomuudekseen kuulumaan eri syistä ei-toivotuiksi joutuneiden ulkomaalaisten ryhmään, joka haluttiin poistaa maasta tavalla tai toisella." "Karkottaa....Silvennoinen ei selitä, miksi hänkin kirjoittaa "luovutuksista", vaikka tietää varsin hyvin, että kyse oli karkotuksista. Ero on tärkeä, sillä Suomi päättää itse, keitä se karkottaa maasta, mutta luovutukset perustuvat toisen maan esittämään luovutuspyynntöön."
Leitzingerin arvostelu on hyvä esimerkki toisaalta herkkäuskoisuudesta, jolla otetaan aikalaisten selitykset todesta, ja toisaalta kyvyttömyydestä ajatella asioita muuten kuin byrokratian muodollisten sääntöjen kannalta, jolloin sivuutetaan sen pohtiminen, käyttivätkö nuo byrokraatit asemaansa omien ennakkoluulojensa mukaiseen epäinhimilliseen toimintaan.

On epäolennaista, oliko kyseessä karkotus vai luovutus. Olennaista on se, että Valpon johto jos kuka tiesi, että noita ihmisiä odotti Saksan käsissä kuolema. Siten Valpon johto oli osaltaan vastuussa päätöksensä seurauksista.

Ennen kaikkea Veikko Palho jankkaa täysin eri asiasta kuin Silvennoinen kirjoittaa. Vaikka Silvennoinen olisi tutkimuksissaan väärässä, se pitöö osoittaa asiallisesti. Leimaaminen ja muu vihapuhe ja uhkaukset eivät ole arvostelua, ne ovat yrityksiä vaientaa.

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Emma-Liisa kirjoitti:
10.02.19 11:56
Leitzingerin arvostelu on hyvä esimerkki toisaalta herkkäuskoisuudesta, jolla otetaan aikalaisten selitykset todesta, ja toisaalta kyvyttömyydestä ajatella asioita


Ennen kaikkea Veikko Palho jankkaa täysin eri asiasta kuin Silvennoinen kirjoittaa. Vaikka Silvennoinen olisi tutkimuksissaan väärässä, se pitöö osoittaa asiallisesti. Leimaaminen ja muu vihapuhe ja uhkaukset eivät ole arvostelua, ne ovat yrityksiä vaientaa.
O. Silvennoinen kirjoittaa kritiikin a l k a n e e n 2008 väitöskirjastaan Salaiset aseveljet, joka oli syntynyt SWC:n Efraim Zuroffin Elina Sanan 2002 teoksen jälkeisen v. 2003 selvityspyynnön Suomen presidentille oheistuotteena. Salaisissa aseveljissa ei ollut juuri mitään uutta, mutta A.Leitziger 2008 arvostelunsa
lopulla kirjoittaa:
s. 370.: "On helppo yhtyä siihen kohtuullisen tasapainoiseen päätelmään, että "ulkomaalaisten kohtelu sodanajan Suomessa oli monivivahteinen ja ristiriitainen kokonaisuus, josta on mahdollista nostaa tarkasteltavaksi niin myönteisiä kuin kielteisiäkin ilmiöitä."

Yad Vashemin Suomen edustajaksi ryhtynyt O.Silvennoinen näyttäisi ottavan tarkasteltavakseen noita Suomelle `kielteisiä ilmiöitä´ ja saksalaisfasistithan holokaustiinkin syyllistyivät ja E.Zuroffin Operaatio Viimeisessä mahdollisuudessa on luokiteltu valtioitakin holokausti-tutkimukselle myötämieliseksi tai kielteiseksi. Ruotsi ja Norja ovat Zuroffilla "pahaa" F1-luokkaa, Tanska vain hieman parempi Simon Wiesenthal Centerin luokittelussa ja Ruotsihan vieläpä tunnusti 30.10.2014 Palestiinan 135:nä maana. ( Stefan Löfvenin hallituksen ulkoministeri Margot Wahlström )


"Tony Judt, itse britti ja juutalainen , on selvittänyt senkin, miten härskisti Israelin valtio pelaa edelleen holokausti-kortilla uskotellen, että heidän arvostelemisensa on antisemitismiä ja sukua kansanmurhalle."

Juutalaiset ajoivat, karkottivat n. 800 000 palestiinalaista 1947 - 1948 Palestiinasta, jossa ennen sotaa oli 1 308 000 palestiinalaista, https://www.boell.de/en/2010/03/04/impa ... an-history
nykyisin palestiinalaisia on UNRWA:n laskemina yht. noin 4,6 miljoonaa: 1. palestiinalaiset Israelissa ( 1948 sai jäädä n. 160 000 )
2. Länsirannan ja Gazan palestiinalaiset ja 3. ympäröivissä maissa.
"Ennen sotaa juutalaiset omistivat maasta Palestiinassa 6,59 % ja nyt palestiinalaiset Israelissa omistavat maa-alasta 4 %, korvauksia juutalaiset eivät ole maksaneet.

Juutalaiset väittävät palestiinalaisten 1948 lähteneen, vaikka sionistit suorastaan pyysivät heitä jäämään. Ja arabeja sanotaan yllytetyn lähtemään pakoon ja myöhemmin juutalaiset "heitettäisiin mereen" ympäröivien arabimaiden toimesta eli karkotettaisiin Palestiinasta.

Palestiinalaisten väitteen mukaan sionistit ajoivat 1948 palestiinalaiset pakolaisiksi tuhottavista kylistään ja holokausti loi länsimaissa Israelille suotuisaa ilmapiiriä.

Nimim. Veljenpoika UKK896894 kirjoitti 1949: "Voisimme pohtia erästä inhimillisen luonnon ihmeellistä ja surkeaa taipumusta tehdä itsensä syypääksi samaan julmuuteen, mistä toisten taholta on saanut kärsiä.
Kun se, joka on kerran joutunut suvaitsemattomuuden uhriksi, pääsee sellaiseen määräävään asemaan, jossa hän surullisten elämänkokemustensa opastamana voisi osoittaa suvaitsevaisuutta lähimmäisilleen, tapahtuukin päinvastoin, että hän ylittää entisen kiusaajansa suvaitsemattomuudessa."

EU on antanut v. 2000 jälkeen humanitaarista apua Gazan ja Länsirannan alueille lähemmäs 800 miljoonaa € Israelin jatkuvasti vastustaessa.
Israel väittää humanitaarisen avun palestiinalaisille menevän lähinnä terroristeille Gazassakin, jonne sitä annettaneen eniten?

Myötämieltä Israelille näytettäisiin kerättävän `holokausti-kortillakin" SWCenterin Jerusalemin toimiston Efraim Zuroffin toimesta pohjoismaiden, Baltian ja
Itä-EU:n suunnilla?

Veikko Palvo

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

I Palvo kirjoitti:
13.02.19 00:36
Emma-Liisa kirjoitti:
10.02.19 11:56
Leitzingerin arvostelu on hyvä esimerkki toisaalta herkkäuskoisuudesta, jolla otetaan aikalaisten selitykset todesta, ja toisaalta kyvyttömyydestä ajatella asioita


Ennen kaikkea Veikko Palho jankkaa täysin eri asiasta kuin Silvennoinen kirjoittaa. Vaikka Silvennoinen olisi tutkimuksissaan väärässä, se pitöö osoittaa asiallisesti. Leimaaminen ja muu vihapuhe ja uhkaukset eivät ole arvostelua, ne ovat yrityksiä vaientaa.
O. Silvennoinen kirjoittaa kritiikin a l k a n e e n 2008 väitöskirjastaan Salaiset aseveljet, joka oli syntynyt SWC:n Efraim Zuroffin Elina Sanan 2002 teoksen jälkeisen v. 2003 selvityspyynnön Suomen presidentille oheistuotteena. Salaisissa aseveljissa ei ollut juuri mitään uutta, mutta A.Leitziger 2008 arvostelunsa
lopulla kirjoittaa:
s. 370.: "On helppo yhtyä siihen kohtuullisen tasapainoiseen päätelmään, että "ulkomaalaisten kohtelu sodanajan Suomessa oli monivivahteinen ja ristiriitainen kokonaisuus, josta on mahdollista nostaa tarkasteltavaksi niin myönteisiä kuin kielteisiäkin ilmiöitä."

Yad Vashemin Suomen edustajaksi ryhtynyt O.Silvennoinen näyttäisi ottavan tarkasteltavakseen noita Suomelle `kielteisiä ilmiöitä´ ja saksalaisfasistithan holokaustiinkin syyllistyivät ja E.Zuroffin Operaatio Viimeisessä mahdollisuudessa on luokiteltu valtioitakin holokausti-tutkimukselle myötämieliseksi tai kielteiseksi. Ruotsi ja Norja ovat Zuroffilla "pahaa" F1-luokkaa, Tanska vain hieman parempi Simon Wiesenthal Centerin luokittelussa ja Ruotsihan vieläpä tunnusti 30.10.2014 Palestiinan 135:nä maana. ( Stefan Löfvenin hallituksen ulkoministeri Margot Wahlström )


"Tony Judt, itse britti ja juutalainen , on selvittänyt senkin, miten härskisti Israelin valtio pelaa edelleen holokausti-kortilla uskotellen, että heidän arvostelemisensa on antisemitismiä ja sukua kansanmurhalle."

Juutalaiset ajoivat, karkottivat n. 800 000 palestiinalaista 1947 - 1948 Palestiinasta, jossa ennen sotaa oli 1 308 000 palestiinalaista, https://www.boell.de/en/2010/03/04/impa ... an-history
nykyisin palestiinalaisia on UNRWA:n laskemina yht. noin 4,6 miljoonaa: 1. palestiinalaiset Israelissa ( 1948 sai jäädä n. 160 000 )
2. Länsirannan ja Gazan palestiinalaiset ja 3. ympäröivissä maissa.
"Ennen sotaa juutalaiset omistivat maasta Palestiinassa 6,59 % ja nyt palestiinalaiset Israelissa omistavat maa-alasta 4 %, korvauksia juutalaiset eivät ole maksaneet.

Juutalaiset väittävät palestiinalaisten 1948 lähteneen, vaikka sionistit suorastaan pyysivät heitä jäämään. Ja arabeja sanotaan yllytetyn lähtemään pakoon ja myöhemmin juutalaiset "heitettäisiin mereen" ympäröivien arabimaiden toimesta eli karkotettaisiin Palestiinasta.

Palestiinalaisten väitteen mukaan sionistit ajoivat 1948 palestiinalaiset pakolaisiksi tuhottavista kylistään ja holokausti loi länsimaissa Israelille suotuisaa ilmapiiriä.

Nimim. Veljenpoika UKK896894 kirjoitti 1949: "Voisimme pohtia erästä inhimillisen luonnon ihmeellistä ja surkeaa taipumusta tehdä itsensä syypääksi samaan julmuuteen, mistä toisten taholta on saanut kärsiä.
Kun se, joka on kerran joutunut suvaitsemattomuuden uhriksi, pääsee sellaiseen määräävään asemaan, jossa hän surullisten elämänkokemustensa opastamana voisi osoittaa suvaitsevaisuutta lähimmäisilleen, tapahtuukin päinvastoin, että hän ylittää entisen kiusaajansa suvaitsemattomuudessa."

EU on antanut v. 2000 jälkeen humanitaarista apua Gazan ja Länsirannan alueille lähemmäs 800 miljoonaa € Israelin jatkuvasti vastustaessa.
Israel väittää humanitaarisen avun palestiinalaisille menevän lähinnä terroristeille Gazassakin, jonne sitä annettaneen eniten?

Myötämieltä Israelille näytettäisiin kerättävän `holokausti-kortillakin" SWCenterin Jerusalemin toimiston Efraim Zuroffin toimesta pohjoismaiden, Baltian ja
Itä-EU:n suunnilla?

Veikko Palvo
Oula Silvenoinen ei ole ryhtynyt Yad Vashemin edustajaksi.

Salaiset aseveljissä ei ollut pelkästään uusia tulkintoja, vaan uusia lähteitä.

Eikä holokaustin tutkiminen ole Israelin nykypolitiikan tukemista.

I Palvo
Viestit: 259
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Emma-Liisa kirjoitti:
13.02.19 19:06
I Palvo kirjoitti:
13.02.19 00:36
Emma-Liisa kirjoitti:
10.02.19 11:56

"Tony Judt, itse britti ja juutalainen , on selvittänyt senkin, miten härskisti Israelin valtio pelaa edelleen holokausti-kortilla uskotellen, että heidän arvostelemisensa on antisemitismiä ja sukua kansanmurhalle."

Myötämieltä Israelille näytettäisiin kerättävän `holokausti-kortillakin" SWCenterin Jerusalemin toimiston Efraim Zuroffin toimesta pohjoismaiden, Baltian ja
Itä-EU:n suunnilla?


Eikä holokaustin tutkiminen ole Israelin nykypolitiikan tukemista.
Holokaustin tutkiminen ei kenties suoraan ole Israelin politiikan tukemista. Yad Vashem lienee suurin holokaustin tutkija ja se haluaa lisätä ja laajentaa holokaustin opetusta muiden maiden kouluissa.

Holokaustia Israelin poliitikot näyttävät käyttävän politiikassa ja mm. 27.5.2011 Haaretz-lehti https://www.haaretz.com/1.5016778 varoittaa Israelin poliitikkoja
holokaustikortin liiallisesta käyttämisestä, tuolloin Iranin suhteen:
""N. mainitsi puheessaan 27.5.2011 Washingtonissa holokaustin kahdesti: " 70 vuotta 6 miljoonan juutalaisen murhaamisen jälkeen Iranin johtajat kiistävät holokaustin."
"Historia on ainakin opettanut juutalaisille, että meidän on otettava vakavasti puheet meidän tuhostamme."


Ja Gazan n. 40 km pitkän ja 10 km leveän maakaistaleen palestiinalaiset / arabit näyttävät uhkaavan israelilaisia:
Yad Vashem
https://www.yadvashem.org/holocaust/hol ... /faqs.html
antaa esitettyihin syytöksiin Israelin Gaza-politiikasta vastauksiaan.


BBC oli 2010 artikkeli Gazan saarrosta, http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8654337.stm myös 81 kohdan yksityiskohtainen lista elintarvikkeista, joita Israel on huhtikuussa 2010 sallinut viedä Gazaan.

Vuonna 2012 julkisuuteen vuoti lista ( mm. Haaretz Oct17/2012 ) Israelin viranomaisten kilokalorilaskelmista per person in Gaza, on ilmeisesti haluttu varmistua, ettei gazalaisia sentään uhkaa nälänhätä.
Ja SWC:n Last chance-operaatioilla Suomessakin Efraim Zuroffin v. 2003 ja 2018 esittämin selvityspyynnöin ei "historian tutkiminen" liene ensimmäinen tavoite, eiköhän siinä haluta myös vahvistaa israelilaisten poliitikkojen käyttämää "holokausti-korttia?"


lisäys 15.2.2019: SWC:n Israelin toimiston Efraim Zuroffin selvityspyynnöt Suomen presidenteille ovat osa "Viimeinen mahdollisuus-operaatiota" ja
tässäkin v. 2017
vuosikatsauksessaan Efraim Zuroff kirjoittaa holokausti- / natsi- sotarikollisten etsimisestä ja syytteeseen asettamisesta, kyse ei ole historian tutkimisesta vaan holokaustin rikostutkimuksista. http://www.operationlastchance.org/PDF/ASR-2017.pdf

SWC on alusta alkaen maksanut rahapalkkioita per syytteeseen asetettu ja tuomittu sotarikollinen ja korottanut tuota palkkiota.

SWC ja Efraim Zuroff luokittelevat maat luokkiin. Suomi on tuossa 2017 luokittelussa E-luokkaa = ei tunnettuja sotarikollisia. Nimeltä mainittuja.

siv. 36. "Norja ei periaatteessa kykene asettamaan sotarikollisia syytteeseen, toiseksi pahinta F-1 -luokkaa ja Ruotsi on samassa luokittelussa.

Efraim Zuroff on holokaustin sotarikostutkija ja nähtävästi syyttäjäkin tarvittaessa ja hän ei näyttäisi olevan perinteinen "historiantutkija?"

Veikko Palvo

Trilisser
Viestit: 502
Liittynyt: 24.04.06 17:03

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Oula Silvennoisen valitus on aika koomista. Onhan hän itse uhannut Twitterissä "hiekkakuopalla" niitä, jo5tka eivät suostu ajattelemaan hänen määritelmiensä mukaan. Hän myös kutsuu Perussuomalaisia "vallankumouksellisiksi". Kuitenkin Silvennoinen oli itse ehdokkaana Eduskuntaan puolueessa, joka on oikeasti vallankumouksellinen (Vihreät) ja äärimäisen totalitaristinen. Jos Vihreät saisivat diktatoriset valtuudet, kansalaisten oikeuksia ja vapauksia rajoitettaisiin enemmän kuin yhdessäkään fasistisessa maassa ikinä.

Silvennoisen väite "vuoden 1918 valkoisten voittajien hegemoniasta" on sekin aika heikolla pohjalla. Jos mietitään vaikkapa kahta vaikutusvaltaisinta suomalaista tiedotusvälinettä eli Pravdaa (HS) ja Yleä, niin molemmat ovat henkilöstöltään läpivasemmistolaisia, jopa äärimarxilaisia (Hesarista ainakin Yrjö Rautio ja Ylestä Hannu Reime) . Jo kymmeniä vuosia suurinta ääntä ovat pitäneet nimenomaan 1918 punakapinan häviäjät.

Ja onkohan Silvennoinen huomannut edes sitä, että tietääkseni yksikään suomalainen, joka on esittänyt vihervasemmistolaisia mielipiteitä, ei ole menettänyt työpaikkaansa tms., kun taas päinvastaisen mielipiteen esittämisestä on työpaikka lähtenyt. Ja joku voisi kysyä sitäkin, että onko yli 400 000 € holokaustipropagandan levittämiseen saanut henkilö ihan puolueeton taho...

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Kun historioitsija kohtaa vihaa

Trilisser kirjoitti:
26.05.19 14:10
Oula Silvennoisen valitus on aika koomista. Onhan hän itse uhannut Twitterissä "hiekkakuopalla" niitä, jo5tka eivät suostu ajattelemaan hänen määritelmiensä mukaan.
Aika kova väite, jolle olisi kyllä hyvä olla jokin luotettava lähde. Vai perustuuko se mielikuviisi?

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”