paavo salo
Viestit: 1
Liittynyt: 20.01.19 09:57

FSB TOIMII, MUTTA EI AINA TEHOKKAASTI

Navalnyin tapauksessa presidentti Putin väitti, että "jos olisi haluttu, niin asia olisi kyllä hoidettu loppuun asti"
Navalnyin tapaukselle löytyy "kaksoiskappale" vuodelta 1964, jolloin KGB ei myöskään onnistunut hoitamaan murhaa loppuun asti. Länsi-Saksan tiedustelun päällikkö Reinhard Gehlen kertto elämänkerrassaan Saksan Moskovan lähetystön työntekijästä Horst Schwirkmannista. Zakorskin luostarissa vieraillessaan hän tunsi jalkaansa vasten painetun jotakin. Samalla hänen venäläinen seuralaisensa oli kadonnut. Schwirkmann sairastui vakavasti ja kärsi kovista kivuista. Moskovassa amerikkalainen lääkäri löysi hänen ihostaan kemikaalien aiheuttamia palovammoja. Venäläiset yrittivät pidättää hänet omissa sairaaloissaan, mutta saksalaiset onnistuivat lennättämään hänet Bonniin sairaalaan. Siellä lääkärit totesivat, että palovammat olivat aiheutuneet lähietäisyydeltä suihkutetusta sinappikaasusta, myrkystä, joka saattaa tappaa mutamassa päivässä jälkeä jättämättä.
Eli tässäkin tapauksessa Saksan viranomaisten nopea toiminta pelasti Schwirkmannin kuten Navalnyinkin. Sittemmin Länsi-Saksan hallitus esitti vastalauseen NL:lle, koska tässä tapauksessa todistusaineisto oli aivan yhtä selvä, kuin seitsemän vuotta aikaisemmin 1957 ns. Stasinskin tapauksissa. Tällöin paljastui KGB:n agentti Stasinskin tekemät salamurhat Münchenissä, jonka kohteena oli kaksi ukrainalaista pakolaispolitiikkoa. Murhat tehtiin vetysyaniidilla.
Syy Schwirkmannin eliminointikäskyyn johtui siitä, että hän oli asiantuntija, joka oli juuri paljastamassa Saksan Moskovan lhetystöön kätketyt mikrofonit ja KGB yritti sitä ennen tehdä hänet hiljaiseksi.
Mielenkiintoista olisi tietää, että onko Suomen maaperällä tapahtunut vastaavia murhia tai niiden yrityksiä? Tällöinhän tulisi kysymykseen maassamme olevat ulkomaisten tiedustelupalvelujen henkilöt tai tänne esim. Neuvostoliitosta/Venäjältä paenneet opposition edustajat ja olisivat siten KGB/FSB:n kohteita. Tietenkään ei tule unohtaa, että tiedustelupalveluiden toiminta useimmissa maissa on usein likaista ja raakaa ja puhtain asein taistelusta ei voida puhua. Esim. CIA:n otteet eivät missään tapauksessa jää jälkeen FSB:stä.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”