Onkohan venäläinen kadunmies ottanut todesta tuonkin "Ukraina on fasistinen" propagandaväitteen ja onkohan tavallinen venäläinen ylipäätään oppinut ajattelemaan, että hänen kannanotoillaan olisi merkitystä. Johtaja ja johtajat ovat aina ajatelleet venäläisten puolesta ja ehkäpä venäläinen kadunmies on tottunut siihen, minkäänlaisesta demokratiasta NL/Venäjällä ei ole koskaan ollut tietokaan.Tapio Onnela kirjoitti: ↑01.07.22 10:55Foorumilla käytiin kiivasta Ukrainaan liittyvää keskustelua Krimin miehityksen jälkeen. Venäjä esitti sotapropagandassaan jo tuolloin mm. perusteettomia väitteitä Ukrainasta "fasistisena" valtiona.
Länsimaissa on NL-ajan jälkeen käynyt vain harvalukuinen osa hyväosaisia venäläisiä ja kielimuurin takana ei internet-aikakaudellakaan ole paljoakaan tietoja läntisestä maailmasta ja "venäläisen arvomaailma" lienee yleisesti NL/Venäjän ajan koulupohjalla?
Levada-keskuksen mielipidemittauksetkin ovat ilmeisesti osana Neuvostoliiton ajan jälkeistä Kremlin hallinnon propagandakampanjaa venäläisille?
Mutta muitakaan `mielipidetietoja´ ei näytä löytyvän ja
6.6.2022 http://atlanticcouncil.org/blogs/ukrain ... raine-war/
Levada-keskuksen 5.2022 gallupin mukaan 77% venäläisistä kannattaa hyökkäystä ja sotaa Ukrainassa. ( huhtikuussa 74% kannatti )
Yli 55-vuotiaista 83% kannatti ja puolet vastaajista olettaa sodan Ukrainassa kestävän yli 6 kk.
Sisäistä Ukrainan sodan vastaista vastareaktiota ei venäläisten keskuudessa ole esiintynyt. Muutamasta pienestä nopeasti voimatoimin tukahdetusta mielenosoituksesta sodan alussa on Lännessä uutisoitu näyttävästi ja ehkäpä se on antanut väärän käsityksen tavallisten venäläisten mielialoista?
Ehkäpä venäläisen kadunmiehen oletetaan ajattelevan samoin kuin läntisissä demokratioissakin eli esiintyisi maailmanmenosta useita eriäviä mielipiteitäkin?
Ja ehkäpä nimenomaan Lännessä tiedotusvälineet ovat esittäneet, etteivät `tavalliset venäläiset´ ole sodan kannalla, mutta entisen "rauha-iskulauseen" maassa ei ole esitetty edes johdon taholta rauhanpyrkimyksiä, ainoastaan antautumisvaatimuksia.
Venäjän presidentinhallinto on ylpeillyt uusilla ydinkärkien kuljettamiseen kehitetyillä laitteilla, viimeksi tsunamitorpedolla varustetusta Belgorod-sukellusveneestä ja aiemminkin esittänyt propagandassaan, miten yksi monikärkinen ydinohjus tuhoaa Ranskan tai Texasin kokoisen maa-alueen.
Ehkäpä venäläinen kadunmies uskoo suuriin ja mahtaviin ja voittamattomiin ydinaseisiinkin, ja jo Kylmän sodan ajan MAD-opista ja mahdollisesta ` ydintalvesta ´ ei tiedetä mitään?
USAn vuoden 1956 ydinaseiden maalikartassa
http://futureoflife.org/backround/us-nuclear-targets/ esitetään ydinasemaalit Neuvostoliitossa ja oletuksena 29.4.2016 näytetään ydinaseiden räjähdysten ja radioaktiivisten laskeumien vaikutuksia Venäjällä.
Venäjän johto on esitellyt propagandassaan sellaisen "pienen taktisen ydinaseen käyttämistä" Ukrainassa ( ja mm. Virossa jo aiemmin ) ja
esitetään, ettei Länsi vastaisi Venäjän ydinaseen ensikäyttöön lainkaan pelätessään ydintalvea ja MAD-opinkin toteutumista eli yritetään ilmeisestikin nostaa oman ydinasepelotteen merkitystä näinkin kehitettyjen uusien ydinaseiden ohella.
Mutta muuttuuko molemminpuolisen varman tuhon oppi lainkaan ja taloudellisesti köyhänä maana Venäjä kuluttaa runsaasti öljy- ja kaasutuloja ydinaseisiin ja venäläisten paremman infrastruktuurin ja terveydenhuollon ja elintason kohentaminen siirtyy kauemmaksi jonnekin tulevaisuuteen?
Veikko Palvo