Avatar
Annastiina Mäkilä
Viestit: 390
Liittynyt: 25.01.07 20:42
Paikkakunta: Turku

Kiinassa löytynyt 3000 vuotta vanhan rakennuksen perustus

Kuva
Kiinassa on kaivettu esiin huomattavan suuren ja vanhan rakennuksen perustus

Vuonna 1957 löytyi Yunnanin maakunnasta eteläisestä Kiinasta arkeologisesti mielenkiintoiselta vaikuttava alue. Tutkimukset alueella aloitettiin kuitenkin vasta puoli vuosisataa myöhemmin, kuluvan vuoden tammikuussa. Kaivaukset ovat tuoneet muun materiaalin lisäksi esiin luultavasti suuren rakennuksen perustukset: yli 2 000 puista paalua kaivettuna 4,5 metrin syvyyteen. Radiohiiliajoitus määrittää paalut yli 3 000 vuotta vanhoiksi eli aikaan, jolloin Kiinassa elettiin varhaista kivikautta.

Tutkijat ovat hämmästyneitä perustusten koosta. Kaivausten perusteella he epäilevät, että alueella on täytynyt elää yllättävänkin suuri yhteiskunta. Tällä hetkellä myös Sveitsissä tehdään kaivauksia samantyyppisen kohteen luona, mutta kyseessä on huomattavasti pienempi perustus.

KuvaYunnanin maakunta kuvassa punaisella.





Lähde:
China Daily: Poles point to Yunnan Neolithic age site, 22.7.2008

Avatar
Annastiina Mäkilä
Viestit: 390
Liittynyt: 25.01.07 20:42
Paikkakunta: Turku

Hei!

Uutinen oli hyvin suppea ja minua kiinnostaisi kovasti, että tietääkö joku näistä rakennuksista yhtään enempää? Entä kuinka rakennustyyli on voinut olla niin samanlaista monta tuhatta vuotta sitten, että sekä Sveitsin että Kiinan alueelta löytyy samanlaisia perustuksia? Entä minkätyyppisestä rakennuksesta ylipäätään on kyse? Mitä käyttötarkoitusta varten tuollaisia rakennettiin - olivatko ne asumista vai jotain muuta varten? Kysymykseni voivat olla naiiveja, mutta aikakausi ja paikka ovat kovin vieraita...

Ystävällisin terveisin,
Annastiina

Antti Lahelma
Viestit: 2
Liittynyt: 28.08.08 11:00

En tiedä asiasta sen enempää, mutta ajoitus taitaa lehtijutussa olla
pielessä, 3000 vuotta kun ei vielä ole kovinkaan vanha. Jos rakenne
on neoliittinen, kuten jutun otsikossa sanotaan, se lienee ajalta 3000 eaa.
eli se on noin 5000 vuotta vanha.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”