lentava kirvesmies kirjoitti: ↑13.09.08 05:53
oli sitten vallassa kuka tahansa, niin pysyäkseen vallassa, on kansalaiset pidettävä tyytyväisinä.
Tavallisen keskivertoVenäläisen elämä
Haaveillaan ulkomaan matkasta (kotimaan matkailuhan, on nykyään usein kalliimpaa, kuin ulkomaan matkat. Viikko Turkissa puolihoidolla matkoineen, maksaa saman kuin oman kaupungin hotellissa pari kolme yötä).
Tulin viikko sitten kotiin Istanbulin matkalta, Sultanahmetin alueella v. 1985 verrattuna suurentuneessa turistijoukossa kuulosti olevan monia venäläisiäkin, mutta ehkäpä enemmän venäläisiä on paennut kutsuntoja Ukrainan sotaan etelän suuntaan ja Suomeenkin on tullut lähes 50 000 venäläistä entisten 85 000 lisäksi.
Hotellini oli tuossa Hagia Sofian/ Ayasofian moskeijan ja Hagia Eirenen välissä.
V. 1985 Istanbulissa oli jo "venäläinen torialue" kyrillisine mainosteksteineen ja nytkin jossain puolella havaitsi venäläisille tarkoitettuja mainoskylttejä.
Istanbulissa nähtävyyksien ja museoiden sisäänpääsyissä oli lentoaseman turvallisuustarkastuksen kaltainen tarkastus, Topkapin portillakin oli kaksi automaattiaseilla varustettua vartijaa turvatarkastajien lisäksi. ( 1985:kin oli jo turvatarkastus, jota on tiukennettu )
9.7.2022
Tukholmassa osoitettiin mieltä Turkin, Ruotsin ja Suomen välillä solmittua muistiota vastaan:
http://aa.com.tr/en/europe/ypg-pkk-terr ... en/2634065
19.7.2022 Hufvudstadsbladet
http://hbl.fi/artikel/2f64fd31-da0f-468 ... 87ab406580
Mielenosoitus Helsingissä. Suomessa on 15 - 16000 kurdia ja tuo Turkki-Ruotsi-Suomi-muistio on vaarallinen kurdeille kuulemma, mutta mielenosoitus näyttäisi olleen NATO-vastainen ja Suomen NATO-jäsenyyden vastainen ainakin nimellisesti ja siten olisi tavallaan osoitettu kannatusta Turkin presidentti Erdoganille hänen Ruotsi-Suomi vastaisuudessaan?
Valtaosa Turkin kurdeista ei kuitenkaan ole PKK:n ja Kurdistan Freedom Hawksien kannajia ja tuskinpa kurdit Ruotsissakaan ovat kaikki EU:n ja USA:n terroristijärjestöksi nimeämän kurdijärjestön kannattajia, ehkäpä kannattavat pikemminkin monien kurdien unelmaa "Kurdistanista."
Ja onhan selvää, ettei Ruotsista tai Suomesta luovuteta yhtäkään kurdia poliittisin perustein Turkkiin.
22.7.2022 SÄPÖn johtaja Charlotte von Essen sanoo: "PKK:n kaltaista järjestöä tukevaan tapahtumaan osallistuminen tulisi tehdä rangaistavaksi."
http://omni.se/t/charlotte-von-essen/ae ... 72aec60b29
Prof. Henry Hale kirjoittaa "venäläisten konservatiivisuudesta" 12.9.2022 paljolti norjalaisen "Legit Russ 2021- tutkimuksen pohjalta:
http://ponarseurasia.org/how-conservati ... ss-survey/
"Vuodesta 2011 - 2012 alkaen Kreml ja sen hallitsemat tiedotusvälineet käynnistivät "konservatiivisen käänteen", Putinin vastaiset mielenosoitukset olivat lisääntyneet tuona talvena ja presidentinhallinto liittolaisineen alkoi luoda " kiilaa " liberaalin vähemmistön ja ruohonjuuritason " perinteisiä " venäläisiä arvoja puolustavan suuren enemmistön välille ja pres. Putin edusti luonnollisesti perinteisiä ja isänmaallisia arvoja.
Poliittinen analyytikko Maria Lipman väittää Kremlin pyrkineen v. 2011 - 2012 olemaan puuttumatta venäläisten yksityiselämään niin kauan kun ne eivät olleet avoimesti oppositiossa.
LegitRuss:
3/4 = 78% venäläisistä uskoo, että Venäjällä tulee olla vahva valtion ideologia.
2/3 luottaa Putiniin moraalisena auktoriteettina
venäläiset eivät ole kovinkaan "perinteisiä" uskonnollisuudessa, vaikka puolet kuuluukin johonkin uskontokuntaan.
venäläiset uskovat perinteiseen avioliittoon miehen ja naisen välisenä ja siihen, että lapset tarvitsevat äidin ja isän.
"Presidentinhallinto sai Krimin liittämisen myötä vuonna 2014 takaisin poliittisen johtoasemansa venäläisten mielissä, 67% hyväksyi.
Olisikohan niin, että tuota "vähemmistöä" on paennut kutsuntoja Ukrainan sotaan ja vasta nyt kun kutsunnat on käynnistetty Venäjällä,
aiemmin suuri osa heistäkin lienee vaieten hyväksynyt tuon sodan ja osa noista kutsuntoja paenneistakin lienee yhä Putinin kannattajia ja
Venäjällä miljoonat venäläiset ovat ehkäpä entisissä "LegitRussin-tutkimuksen" osoittamissa arvoissaan?
Mutta toistuukohan vuoden 1998 kaltainen tilanne Putinin hallinnon tai sen jälkeisellä Venäjällä?
Veikko Palvo