Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 14:09
Viesti: Kotisivu

Opas monikulttuurisen kulttuuriperinnön opettamiseen

YHDESSÄ OPPIMAAN
Opas monikulttuurisen kulttuuriperinnön opettamiseen on ilmestynyt


Vuosi 2008 on Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuosi. Ihmisiä yhdistäviä kysymyksiä on paljon - esimerkiksi miten asut, miten pukeudut, miten leikit. Keskustelu omista valinnoista luo hyvät mahdollisuudet arvostavalle vuoropuhelulle ja ymmärrykselle.

Suomen Tammen yhteistyöverkosto on tuottanut kirjan YHDESSÄ OPPIMAAN − opas monikulttuurisen kulttuuriperinnön opettamiseen, joka antaa opettajille ja kasvatustyötä tekeville konkreettisia työkaluja opetuksen toteuttamiseen.


Kirjassa suomalaista kulttuuriperintöä tarkastellaan kulttuurien, uskontojen, esihistorian, rakennusten, ympäristöjen ja teknologian kehityksen kannalta. Käytännössä kokeiltuja maahanmuuttajaopetuksen tehtäväesimerkkejä ja tutkivan oppimisen menetelmiä on koottu sekä koululuokissa toteutettaviksi että museopedagogiikan ja muiden toimijoiden käyttöön. Vahvasti suomalaisen kulttuurin taustalla olevaa luonto- ja kulttuuriympäristöä lähestytään oppimisympäristönä. Erityistä huomiota on kiinnitetty taide- ja taitokasvatuksen mahdollisuuksiin.

Kirja lähetetään kaikkiin peruskouluihin ja lukioihin. Lisäksi kirjaa voi ostaa Suomen kansallismuseosta (Mannerheimintie 34) tai tilata postiennakolla Museoviraston julkaisumyynnistä sähköpostiosoitteella kirjatilaus@nba.fi

Verkkoversio löytyy osoitteesta www.edu.fi/tammi >Aineistot>Verkkoaineistot

YHDESSÄ OPPIMAAN
Opas monikulttuurisen kulttuuriperinnön opettamiseen

Toimittaja Marja Laine
Suomen Tammi yhteistyöverkosto 2007, 243 s., nid., ISBN 978-952-13-3529-7, 22 € (sis. alv)

Lisätietoja Suomen Tammi verkoston sihteeriltä:
Erityisasiantuntija Heljä Järnefelt, Opetushallitus,
helja.jarnefelt@oph.fi, puh. (09) 7747 7456

Suomen Tammi on Museoviraston, Opetushallituksen ja ympäristöministeriön yhteinen kulttuuriperintöopetuksen kehittämisverkosto. www.edu.fi/projektit/tammi

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”