Hannu_Kuukkanen
Viestit: 1
Liittynyt: 12.06.17 18:32

Tosikertomuksia vuosilta 1917-1967

Suomen täyttäessä 100 vuotta on hyvä paneutua siihen todellisuuteen mikä suomalaisia kohtasi noina kriittisinä vuosina 1917-1967.
Moni asiaan perehtymätön keskustelupalstojen kirjoittaja tuomitsee kaikki kansalaissodan työläiset "maan pettureina" ja unohtavat ammattiliitojen väsymättömän taistelun hivuttautuvaa kommunismia vastaan. Entinen Neuvostoliitto osasi mainiosti hybridisodankäynnin, sen kaikilla, tuohon aikaan käytettävissä olevilla keinoilla. Jos vastatoimia ei olisi ammattiyhdistysliikkeessä käynnistetty, se olisi kommunistien valloittamana pystynyt ajamaan Suomen Neuvostoliiton syliin, mukaillen Venäjän toimia nykypäivinä ja konkretisoitunutta historiaa Krimillä ja Ukrainassa.
Suomen alkutaipaleen mutkista kerrotaan aikalaisten suulla kirjassa ”Isä, poika ja ammattiyhdistysliike”. Kirja antaa autenttista tietoa kertojien ajan elämästä työläisperheessä ja ammattiyhdistysliikkeen ohdakkeisella alkutaipaleella. Silloinen toiminta on ollut todellista suomalaista isänmaallisuutta sen useassa muodossa. Kirja on omakustanne ja se löytyy mm. Työväenliikkeen kirjastosta ja Kansalliskirjastosta, sekä on tilattavissa verkkosivuilta. Etsi kirjan nimellä jos tämä linkki ei toimi: http://webcag.fi/kolmepolvea/

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”