Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Hotelli- ja Ravintolamuseo kerää vuoden 2017 ruokalistat

Kuva

Hotelli- ja Ravintolamuseo kutsuu kaikki Suomen ravintoloitsijat tallentamaan 100-vuotiaan Suomen ruokalistat museon digitaaliseen Restopedia-tietopankkiin. Heinon Tukun tukeman Menupedia-kampanjan tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja valtakunnallinen otos siitä, mitä Suomen ravintoloissa vuonna 2017 nautittiin. Mitkä raaka-aineet ja annokset olivat muodissa? Mitä annokset maksoivat? Näkyikö listoilla muita selkeitä trendejä?
”Hotelli- ja ravintolamuseon toiveena on näin saada kattava läpileikkaus ja ajankuva suomalaisesta ruokakulttuurista”, kertoo museonjohtaja Anni Pelkonen.
Aineisto tulee avoimesti kaikkien saataville ja sitä voidaan tulevaisuudessa hyödyntää niin tutkimukseen kuin inspiraatioksi tuleville ravintoloitsijoille. Keräys kestää vuoden 2017 loppuun. Aineistosta tuotettu yhteenveto julkistetaan vuoden 2018 aikana.

Valtakunnallinen ravintoloiden ruokalistojen keräyshanke 15.10.–31.12.2017
MITEN: Nappaa kuva kännykällä tai kameralla vuoden 2017 ravintolasi ruokalistasta/-listoistasi ja tallenna ne Hotelli- ja Ravintolamuseon digitietokantaan: * Menupedia-kampanja ja vapaasti sosiaaliseen mediaan. Kampanjan aihetunniste on #menupedia

Vuonna 2017 kerättyjä listoja pääsee tarkastelemaan tästä:
* Menupedia-kampanja

Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmissa on kymmeniätuhansia ruoka- ja juomalistoja, eli menyykortteja, cocktail- ja viinilistoja sekä à la carte -listoja. Aineistoa on 1860-luvulta tähän päivään.

Kuva

* Näytteitä ruokalistakokoelmasta
* Hotelli- ja ravintolamuseon verkkoaineistoja

Lisätietoja
Anni Pelkonen, museonjohtaja
anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi
puh. 044 747 4107

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”