Europa Nostra Finland
Viestit: 13
Liittynyt: 19.03.15 09:51
Viesti: Kotisivu

Viisi suomalaishanketta tavoittelee Euroopan kulttuuriperintöpalkintoja 2018

Viisi suomalaishanketta tavoittelee Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2018 kulttuuriperintöpalkintoja (European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards).

Konservointikategoriassa on kahden aikansa arkkitehtuurin merkkiteoksen – Gösta Juslénin suunnitteleman Lallukan taiteilijakodin ja Carl Ludvig Engelin Kansalliskirjaston – restauroinnit Helsingissä.

Turun kaupunki hakee Turun yliopistosäätiölle palkintoa kulttuuriperintötyölle omistautuneen toiminnan johdosta. Säätiö on mm. saattanut loppuun Vanhalinnan museo- ja kulttuurikeskuksen peruskorjauksen, ja sillä on omistuksessaan Bengtskärin majakka ja Alvar Aallon suunnittelema Villa Tammekann Tartossa, Maaherran makasiini Turun historiallisessa keskustassa sekä kulttuurihistoriallisesti arvokas Seilin saari yhteisessä omistuksessa Turun yliopiston kanssa.

Koulutus ja tietoisuuden lisääminen -luokassa haetaan palkintoa Kulttuurikasvatussuunnitelmalle, joka auttaa kuntia systematisoimaan koulujen kulttuuriopetusta. Samassa kategoriassa on ehdolla taiteilija ja professori Eero Nelimarkan eurooppalaisista vaikutteista kertova elokuva Eero Nelimarkka – per aspera ad astra.

Lue tiedote kokonaisuudessaan ja kuvaukset ehdokkaista: www.europanostra.fi/viisi-suomalaishank ... ntoja-2018

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”