Thomas Malthus esitti v. 1798 teoriansa, jonka mukaan väestön kasvu tapahtuisi geometrisessa sarjassa ja elintarvikkeiden määrä voisi kasvaa vain aritmeettisessa sarjassa. Siksi maapallon väestö lisääntyisi aina toimeentulon rajoille ja pysyisi siinä nälän, sodan ja sairauden seurauksena.
T.Malthus kävi v. 1799 Ruotsissa ja itä-Ruotsin väkiluku oli silloin alle miljoona, joka raja ylitettiin v. 1804 ja samana vuonna maapallon väkiluku ylitti yhden miljardin.
Vuonna 1950 2,5 miljardia, 8 miljardia v. 2025, v. 2030 8,6 miljardia ja vuonna 2100 10,1 - 11,2 miljardia ihmistä. Räjähdysmäistä väestönkasvua kuvaa "jääkiekkomailakäyrä", voimakas nousu lopussa lyhyessä ajassa.
"Jääkiekkomailakäyrää" on käytetty kuvaamassa maapallon keskimääräisen lämpötilannousua ja tutkijat kiistelevät tässä https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/1 ... ikirjoitus siitä, onko käyrä jääkiekkomailan mallinen äkisti viime aikoina jyrkästi nouseva vaiko ei.
Väestöräjähdyksen "jääkiekkomailakäyrä" näyttäisi kuvaavan maapallon keskimääräistä lämpenemistäkin. Ja ilmastonmuutoksen usein sanotaankin aiheuttavan ilmastopakolaisuutta, vaikka vastaavaa siirtolaisuutta muuttopainetta aiheuttanee pelkkä väestöräjähdys maapallolla?
Ja
Paris2015-sopimuksenkin allekirjoitti lähes 200 maata, joista 40-50 on teollisuusmaita, joiden tulee maksaa n. 150 kehitysmaalle ilmastokehitysrahaa 100 miljardia vuodessa, nykyisen kehitysavun ollessa noin 100 miljardia. Maapallon suurin päästelijä Kiinakin on kehitysmaa ja ilmastokehitysrahan ja korkotuettujen luottojen saajamaa.
Ilmastotekojen "kiire" näyttäisi olevan uusien tulonsiirtojen länsimailta kehitysmaille lisäkehitysavun nimike?
Prof. Kari Mielikäinen https://docplayer.fi/11036594-Kari-miel ... omina.html
7640 vuoden vuodentarkka männyn lustokronologia Suomen Lapista:
--Pohjoisessa hallitseva ilmastosignaali on kasvukauden lämpötila, etelässä puulustot kertovat sade- ja kuivakausista.
"6000 vuotta sitten Lappi oli kauttaaltaan metsien peitossa. Kesien arvioidaan olleen tuolloin n. 2,6 astetta nykyistä lämpimämpiä. Lähihistoriamme tunnetuin ilmastonmuutos on ollut tuhannen vuoden takainen Keskiajan lämpökausi. Lämpökausi päättyi 1300-luvulla pikku jääkautena tunnettuun kylmään ajanjaksoon.
Suomessa pikkujääkausi päättyi vasta 1900-luvun alussa."
IPCC:n mukaan ilmaston lämpenemisen päätekijä on ilman hiilidioksidipitoisuuden nousu ja panelin ennusteet perustuvat tietokonemalleihin, jotka pyrkivät jäljittelemään ilmakehän fysikaalisia prosesseja."
s. 7.: Neljä eri ilmaston kehitysvaihtoehtoa.
s.9.: Päätelmiä: "Viime aikojen ilmastokeskustelu on keskittynyt pääosin maapallon keskilämpötilan muutokseen ja ihmisen osuuteen sen aiheuttajana.
"Olipa muutoksen syy mikä tahansa, sopeutumisen kannalta tärkeintä olisi ennakoida globaalien keskiarvojen sijaan paikallisilmastojen todennäköisiä muutoksia."
"Merellisen Atlantin ja mantereisen Siperian välissä sijaitsevassa Suomessa on uhkarohkeaa laskea tasaisesti lämpenevän ilmaston varaan."
Globaalia ilmastokehitysapua vaativat sanovat, että kaksinkertaisen kehitysavun ilmasto- ja entisenlaisen kehitysavun on näyttävä erillisinä ja mm. Ruotsissa kehitysavut lienevät yhdistettyjä?
Pariisissakin 2015 allekirjoittaneet 150 maata ovat saamapuolella ja 40-50 teollisuusmaata ilmastokehitysavun maksajina, joten tuollainen kaikkien maapallon maiden kannattama hanke ei ole erikoista, monestakaan asiasta ei tuollaista yksimielisyyttä saavutettaisi.
Ilmastonmuutoksen politisoituminen ja esiintyneet tutkimusväärennöksetkin johtunevat saajamaiden poliittisista intresseistä, Pariisissakin 2015 kehitysmaa Kiina vaati aluksi 300 miljardin vuosittaista ilmastoapua eteläisen pallonpuoliskon maille.
Maapallon väestöräjähdyksen poistamiseksi poliitikot esittävät koulutusta ja köyhyyden poistamista, mikä lienee mahdotonta väestön jatkuvasti kasvaessa?
Vuoden 2100 10,1 - 11,2 miljardin ihmisen rajan saavuttamisen jälkeen YK ennustaa maapallon väkiluvun kääntyvän laskuun, mihin sitten perustunee?
Vai
olisiko Thomas Malthus´n ennuste vuodelta 1798 paikkansa pitävä: "Väestö lisääntyy toimeentulon rajoille ja pysyy siinä nälän, sodan ja sairauksien seurauksena"- kuolleisuuden kasvaessa?
Arno Forsius kirj. http://www.saunalahti.fi/arnoldus/malthus.html Malthusin väestöteorian tulleen meidän aikanamme maailmanlaajuisesti ajankohtaiseksi kehitysmaiden väestönlisäyksen, elintarvikkeiden riittämättömyyden ja luonnonvarojen ehtymisen seurauksena.
Jos haluttaisiin pysäyttää ilmastonmuutos tällä vuosisadalla, maapallon väestön kasvun olisi ilmeisestikin hidastuttava?
Behruz Vazvan kirj.: "Jos väestönkasvu olisi pysähtynyt 4 - 5 miljardiin, meillä ei olisi laajaa ilmastonmuutosongelmaa."
Yksinomaan Afrikan väestöräjähdys on YK:n 2017 ennusteen mukaan vuonna 2100 4,0 - 4,4 miljardia ihmistä. Onhan Afrikka tosin suuri manner: Kai Krause
The True Size of Africa http://kai.sub.blue/images/True-Size-of ... -kk-v3.pdf , mutta yksin Nigerian väkiluvun arvioidaan ylittävän miljardin väkiluvun.
Prof. Veijo Pohjola Uppsalan yliopistosta sanoo: "Väestönkasvu on se suuri ongelma, väestönkasvu ja ilmastonmuutos kulkevat käsi kädessä."
Maapallon väestön kasvulla näyttäisi olevan jatkuva etumatka päästöjen vähentämiseen nähden?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suomessa ei ole ilmastonmuutosongelmaa omassa maassa, mutta suomalaisia vaaditaan osallistumaan eteläisen pallonpuoliskon väestöräjähdysongelman lieventämiseen omia elintapojaan muuttamallakin?
Ja
Suomen sanotaan voivan olla esimerkki muille teollisuusmaille, mutta Euroopankaan esimerkki ei nähtävästikään ole vaikuttanut lainkaan maailmanlaajuisesti?
Veikko Palvo