Nuijamies
Kuudes heinäkuuta seitsemän nuorta fennomaania ilmoitti lehdessä ottavansa itselleen suomalaisen sukunimen viralliseksi nimekseen. Yksi näistä oli Lauri Kivekäs, entinen Stenbäck, joka oli radikaaliopiskelijoiden uuden järjestön Suomalaisen Nuijan johtaja. Yhdistys sai joulukuussa luvan kokoontua yliopistolla. Rehtori Topelius kirjoitti: "Ja odotan minä Suomalaiselta Nuijalta sitä maltillisuutta toisin ajattelevia kohtaan, jonka on oltava tunnusomaista kaikille ylioppilasyhteisöille."
Topeliuksen odottamaa malttia ei aiottu noudattaa, vaan Kivekäs toimi näkyvästi ruotsalaisuutta vastaan. Eräässä syksyn ylioppilaskokouksessa Kivekäs esitti, että kaikki oppikoulut olisi muutettava suomenkielisiksi ja siten vähitellen kaikki virkamiehetkin.
Marraskuussa sattui erikoinen yhteenotto, jossa herra Kivekäs oli jälleen pääosassa. Hän järjesti mielenosoituksen Lepakko-operettia vastaan, koska piti sitä siveettömänä ja kansaa loukkaavana. Rehtori Topelius näki hänessä silti myös myönteistä:
"Lauri Kivekäs, näiden tapausten sankari, on 24 vuotta vanha ja oikeamielisen mutta kiivaan isänsä nuoruudenkuva. Hän on vakaumuksellinen ultra-fennomaani, mutta yhtä vakaumuksellisesti ankarien kristillisten ja siveellisten periaatteiden johtama."1
Kivekäs erotettiin yliopistosta puoleksitoista vuodeksi, ja hän lähti Berliiniin.