Virkapuvut
Tilastollisen toimiston virkailijoille määrättiin virkapuvut. Sellaiset oli kaikilla valtion laitosten virkamiehillä. Virkapuku osoitti, että henkilö oli virantoimituksessa ja edusti esivaltaa. Asetuksessa todettiin mm:
"Alamaisuudessa tehdyn esityksen johdosta olemme Me Armossa hyväksi nähneet Tilastollisen toimiston virkaja palvelusmiehille määrätä virkapuvun eli univormun tummanviheriäisestä verasta ynnä kauluksen ja hihansuiden kanssa hyasintinkarvaisesta sametista punaisella reunuksella sekä kultabroderilla, Tirehtorille kaulukseen ja hihansuihin kuudennen osaston mukaan luettelossa... sekä Sihteerille ja Aktuariukselle saman luettelon kahdeksannen osaston mukaan." ((Keisarillisen Majesteetin Armollinen kirje Tilastolliselle toimistolle tämän virkaja palvelusmiesten virkapuvuista.Annettu Helsingissä, 26 p:nä Heinäkuuta 1876.))
Virkapukuun kuului myös hattu. Sen korkardista määrättiin:
"Keisarillisen majesteetin armollinen selitys kokardin paikasta siviili-, virkaja palvelusmiesten univormulakeissa: ... ei lakin reunuksella, vaan armollisimmasti vahvistetun riitingin mukaan, yläpuolella reunusta, tämän ja lakin yläsyrjän välillä..."
Virkapuku oli sitä hienompi ja koristellumpi mitä korkeampi oli henkilön virka-asema. Hienoin se oli täten kenraalikuvernöörillä ja senaatin jäsenillä, vaatimattomin postimiehillä ja vahtimestareilla. Myös ylioppilailla oli pakollinen univormu. Heille puku määrättiin, jotta poliisin olisi helppo tunnistaa heidät kaduilla ja ravintoloissa.